Jdi na obsah Jdi na menu

Luna's Little Ewoks Tonnic Water

IMPORT NĚMECKO

(♥ 2. 3. 2023)

tonnic-10mes-02p.jpg

Long hair, curly, BE lilac, mottled

(aa bb CC dd Dg- P- Mimi Si- U- Sa- WaWa)

 

Test na cukrovku: pozitivní (30. 6. 2023, 7. 7. 2023, 7. 1. 2024)

 

otec: Campbellörchen's Patch (DE) - short hair, blue, mottled

matka: LLE's In the Sunshine (DE) - short hair, blue

 

Tonnic je ještě takové malé pidi miminko, ale neskutečně roztomilej. Je sice aktivka, ale nechá se i pomazlit, je zvědavý, ale prostě ještě prcínek. Uvidíme, jak se bude vyvíjet. Zajímavé bude určitě sledovat i vývoj jeho kožíšku, který by měla být nová mutace srsti, zatím pojmenovaná jako long hair curly. V budoucnu až zase nasrstí po výměně miminkovské srsti, bude vypadat trochu jako ovečka. Už se nemohu dočkat! A doufám, že se mi podaří pomoci při ustálení a odhalení genetického pozadí této mutace společně s dalšími chovateli.

Jestli jsem někdy byla naštvaná a zklamaná a zoufalá, tak je to nyní, kdy jsem zjistila, že tenhle naprosto dokonalý úžasňák má cukrovku. Všimla jsem si, že začal o něco více pít a jelikož jsem nedávno objevila cukrovku u částečně příbuzné samice, radši jsem otestovala... a bylo to tam. Z Tonnica vyrostl nejúžasnější křečík na světě. Je klidný pohodář, rád papká, se všemi vychází na pohodu. Na ruku se hned sápe a v ní klidně usne při hlazení a drbkání, které zbožňuje. Navíc je z něj moc krásný sameček a jeho srst je opravdu neskutečná plyšová záležitost, která se blbě fotí, ale na pohmat to nikdy nezapomenete... co víc mám dodat... dokonalý chlapeček, úžasňák a zrovna on jako jediný z velmi rozvětvené větve má cukrovku. Lépe bych mé štěstí v chovu nepopsala. :-( Na jednu stranu jsem ráda, že to vypadá na ojedinělý problém, na druhou stranu to, že to je zrovna ON... chjo. Některý věci jsou velmi nefér. :-( Naštěstí zatím má slabší průběh i dle testu lehčí formu, ale i tak... no nic. :-(

Tonnic je pro mne opravdu trochu zázrak přírody. Vzhledem k tomu, jaké výsledky ukázaly testy moči na diabetes a jak probíhal průběh u některých příbuzných... měl být do měsíce mrtvý. Měl mnohokrát stavy, kdy jsem si říkala, že další den nebude nebo že další den už ho nechám uspat. Ale vždy pak další den jak Fénix povstal z popela a neviděli jste šťastnějšího křečíka. Takhle na houpačce to bylo 3-4 měsíce a pak se situace tak nějak ustálila, uklidnila a Tonnic už tyto velké výkyvy neměl. Poslední měsíc se dokonce výrazně zmenšila potřeba pití a tím pádem i čůrání a tak jsem radši zopakovala testy na cukrovku. Výsledky však ukázaly stále silnou cukrovku... tak uvidíme, jak to bude bojovník zvládat dál. Je to fakt záhada. Ale dokud ho nebude nic výrazně trápit a bude tak veselý jako do teď, budeme to nějak dál zvládat všichni. :-)

 

Odchovy: ? (?)