Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vypůjčeno pouze pro moji potřebu z:  http://www.ratbehavior.org/megacolon.htm
Proč dělat některé krysy mají bílé požáry a megakolon?

Některé krysy, obzvláště krysy s white plápolaly tváře, bílé strany nebo zvláštní oči, vyvinout fatální podmínku nazvanou megakolon. Krysy s megakolonem nemohou projít kolem feces. Přes čas, feces záloha v dvojtečce, roztahování břicha a nakonec přivodí smrt. Megakolon je najitý u lidí příliš, kde to je nazvané Hirschprung-ova nemoc.

Častý dotaz je proč megakolon v krysách vypadá, že je spojován s záhony bílého barviva. Já jsem dělal kousek četby na předmětu a zjistili proč. To musí dělat s obyčejnou develomental stezkou, která jde awry.

V embryu, nervové buňky vzniknou v pásu podél zpět (volal nervový hřeben) a stěhovat se odtamtud k zbytku těla během rozvojového (fíku. 1 ). Barvivové buňky jsou vlastně podmnožina těchto nervových buňek. Množství nervových buňek dělají toto stěhování, takový jakones to ennervate dvojtečku, aones to jít do vnitřního ucha.

Fík 1. Nervový hřeben buněčné stěhování od nervové trubky.

Fík 2. Stěhování barvivových buňek od nervového hřebenu v kryse zárodečné po 18 dnech (adaptovalo se od Wendt-Wagener 1961)

 

Jestliže toto buněčné stěhování je zdržené, pak tyto buňky nemohou dosáhnout jejich cíle. Tak, vy můžete skončit s depigmented (bílým) oblasti na tělu, zvláště oblasti daleké pryč od zpět, takový jako tvář, duhovky, nohy, břicho, ocasová špička a tak dále (fík. 2) ačkoli depigmentation může být rozšířený příliš.

Zpoždění v stěhování nervových buňek znamená, že konec dvojtečky nemůže začít ennervated, které prostředky zvíře nemůže řídit dvojtečku vhodně, končí megakolonem.

Nervové hřebenové buňky také stěhují se do vnitřního ucha, kde oni jsou důležití pro sluch. Toto je proč mutace v buněčném stěhování může někdy skončit bílými kaňkami a hluchotou (e.g. v kočkách a psech ).

Buněčné stěhování je komplikovaný proces s mnoho kroky, a tam být mnoho různé zvyklosti to může zkazit se. Například, stěhující se buňky následují molekulární " ukazatele " , kteří řeknou je kde zajít tělo. Mutace v těchto ukazatelích, nebo v stěhujících se buněčných receptorech, které mají " číst " tyto ukazatele, může ovlivnit stěhování.

Krysy nejsou jediná zvířata s mutacemi v buněčném stěhování skončí bílým barvivem a dvojtečkou a slyší problémy. Mnoho jiná zvířata mají tyto mutace příliš, a každá mutace skončí různou strukturou příbuzných symptomů ... od plápolal krysy nebo odhadem prohlížel si krysy s megakolonem, k bílým hříbatům s megakolonem (nazvaným smrtelné bílé hříbě syndrom), k lidem s bílým pramenem vlasů, zvláštní oči, hluchota a megakolon (nazvaný Waardenburg Typ 4 nebo Waardenburg-Shah Syndrom ), k white-faced stál před hluchými fretkami (také volal Waardenburg), k psům a kočkám s štukovou omítkou a hluchotou (jako mnoho dalmatians ). Všichni jsou mutace v procesu buněčného stěhování od nervového hřebenu během embryogenesis.

Mutace najité v těchto různých druhách nemohou být totožná mutace a stejný druh může mít různé druhy mutací, které ovlivní tuto vývojovou stezku, ale oni všichni ovlivní stejný, obyčejný, základový proces.

Poznámka, nicméně, ten megakolon může být způsobený jinými faktory (e.g. Lipman et al. 1998 ). Ne všichni plápolali krysy mají megakolon a megakolon může být najitý v non-blazed krysách také.

Jestliže vy jste užili si tohoto kusu a by rád věděl to více, tady je více hloubky na mutace v barvivovém buněčném stěhování.



Všechny fotografie, grafika, text a zvuky na tomto websajtu jsou Autorské © Právo2003, 2004.  Všechna práva vyhrazena.
Prosím žádací povolení jestliže vy přejete si používat nějaké obrazy nebo obsah na tomto websajtu
Kontakt: x@y.org (kde x = webmaster, y = ratbehavior)
http:// www.ratbehavior.org

*****************************************

Mutace v Melanocyte Distribuci

Zpoždění v melanocyte stěhování: zahalený alleles, nanášející smrtelný, a bílé nanášení alleles

Úvod

V embryu, záhyb vyvíjí se dole zpět volal nervová trubka, který obsahuje aktivní oblast nazvanou nervový hřeben. Tato oblast dodává barvivové buňky (melanocytes) to stěhovat se všude po tělu.

Specificky, barvivové buňky stěhují se k párům specifických míst na jedné straně těla také jako backline. Tam jsou tři taková místa na hlavě (blízko oka, blížit se k uchu a blížit se k vrcholu hlavy ), a šest míst podél každé strany těla, a několik podél ocasu. Několik barvivové buňky stěhují se k každému těchto míst, kde oni množí se a stěhují se ven, připojí se tvořit větší místa, rozšiřující se srážet dolů nohy a srážet dolů hlavu do okamžiku než oni setkají se pod bradou, a srážet dolů tělo do okamžiku než oni setkají se na břichu (Cattanach 1999 ).

Jakmile barvivové buňky skončily stěhovat se oni zaujmou postoje u základu vlasových folikulů. Tam oni syntetizují barvivo melaninu a vkládají to do rostoucích vlasů. Normálně, všechny váčky mají barvivové buňky spojené s nimi a celá zvířecí kožešina je zabarvená. Ale jestliže žádné barvivové buňky jsou spojovány s váčkem, tam je žádné barvivo v tom že vlasy. Mutace, které ovlivní barvivovou buněčnou distribuci během vývoje embrya určují kterého části těla mají barvivové buňky, a od této doby produkovat barvivo, a které části mají žádné barvivové buňky a produkují depigmented vlasy.

Barvivové buňky také stěhují se k duhovce a sítnici oka. Jestliže duhovka nemá barvivové buňky, to vypadá červené (v krysách a myších) nebo modří (psi a kočky ). Odd-eyed krysy jsou způsobené stěhováním barvivových buňek k jednomu oku ale ne jiný. (Poznámka: štuková omítka a červené oči z albíni nejsou způsobení nedostatkem barvivového buněčného stěhování, ale neschopností barvivových buňek k produkčnímu barvivu ).

Barvivové buňky stěhují se k vnitřnímu uchu příliš (kochlea a stria vascularis ), kde oni hrajíundefined ale zásadní role v udržujícím sluchu. Jestliže vnitřní ucho nemá barvivové buňky, jednotlivec může být hluchý.

Barvivové buňky také stěhují se k mozku, k oblastem takovým jako substantia, který nigra (část midbrain, který reguluje náladu, produkuje dopamin a ovládá dobrovolný pohyb ), místo ceruleus (část mozku, který zabývá se stresovou odezvou) také jako jiné oblasti takové jako leptomeninges (blány, které obklopují mozek ), hřbetní kořen ganglia a lebeční ganglia. Nedostatek barvivových buňek k dosahu tyto oblasti mohou mít širokou rozmanitost účinků, takový jak pohybový nepořádek (e.g. záchvaty ), a různorodé účinky na chování a jednotlivce je odezva na stres.

Barvivové buňky jsou proto zapletené do oblastí mozku příbuzného náladě a stresové odezvě. Toto spojení mezi depigmentation a chováním pravděpodobně hrálo roli v zvířecí domestikaci: tím, že vybere pro tameness, chovatelé měnili barvivové buněčné stěhování v vyvíjejícím se nervovém systému, vede k klidnějším zvířatům. Vedlejší účinek tohoto výběru pro chování byl změna v barvivovém buněčném stěhování v kůži, vede k strakatému kabátu. Piebaldness a sdružená poslušnost být najitý v mnoho různí domáčtí druhoví (koně, krávy, psi, kočky, ptáci ). Ve Skutečnosti, výběr divokých zvířat pro krotké chování vede k depigmented oblasti na kožešině jak ukázal se v liškách (Belyaev 1979, Trut 1999) a krysy (Trut et al. 1997 ). Poznámka, nicméně, to jestliže depigmentation je extrém, zvíře může mít neurologická poškození (Grandin 1998 ). Tady je více na kabátová barva, temperament a domestikace.

Barvivové buňky nejsou jediné buňky, které stěhují se od nervového hřebenu. Nervové buňky, které enervate střeva dělají stěhování příliš. Jestliže nutné nervové buňky nedosáhnou konce střeva, zvířecí střeva nemohou fuction vhodně, vyjadřování zvířete neschopného projít kolem feces, který skončí megakolon.

Tam je mnoho mutací to může ovlivnit stěhování buňek od nervového hřebenu. Každá mutace je různá, každý může být upravený jinými geny. Každá mutace může mít strukturu účinků (pleiotropic efekty) na kabátové barvě, chování a smyslová funkce. Toto je proč bílé zbarvení, prohlížet si barevné anomálie, hluchota a megakolon je často najit spolu. Oni jsou celý výsledek zpoždění v buněčném stěhování od nervového hřebenu.

The zahalený allele

The zahalený allele v kryse zdrží stěhování melanocytes od nervového hřebenového (Čísla 1 ). Následně, oblasti nejdalečejší od hřbetního midline -- noh, hruď, břicho -- nemají melanocytes a ty oblasti produkce depigmented, bílé vlasy.

Číslo 1. Normální a zahalené krysí zárodky, představení dny na kterém melanoblasts dosáhnou pokožky. Zahalené krysy zažijí zpoždění v barvivovém buněčném stěhování (Searle 1968, od Wendt-Wagener 1961)

Klik na obrazu dostat větší pohled.

  • H = normální, úplně zabarvený kabát
  • h = strakatý (zahalený)

Tam být mnoho různé zahalené alleles, které způsobí různé míry zpoždění v melanocyte stěhování: e.g. h (re) (omezený, homozygotní smrtelný ), h (i) (Irský ), h (n) (vrub, nebo opatřený ), h (e) (extrém ), která produkční proměnná množství depigmentation (Robinson 1989 ). Jiné geny ovlivňují přesný nákres depigmented oblastí (Curtis & Dunning 1951 ), takový jak krycí modifikátorové místo h (l) pro dlouho hřbetní pruh a h (s) pro nějaký krátký.

Příklady: Krysy s HH mít normální barvivovou distribuci, která pokrývá jejich celá těla, krysy s Hh částečně depigmented (bílé břicho a zabarvené strany ), známý jak berkshire, a hh krysy jsou zahalený (zabarvená hlava a hřbetní stipe, bílé tělo ).

Lidské analogie: Nejmírnější analogový zahaleného genu je strakatý gen u lidí. Strakatí lidé mají bílý pramen vlasů, žádné barvivo na středu čela a jiných záhonů depigmentation jinde na jejich tělech.

Nanášející smrtelný a bílé nanášení geny

Nervové hřebenové buňky od dalekého konce nervového hřebenu (nazvaného eneterické buňky) stěhovat se k střevu a být zodpovědný za ennervating dvojtečka. Normální melanocyte a eneterický nervový hřeben buněčné stěhování závisí na přítomnosti endolethin B a endolethin B receptory, který regulovat rozdílnost, rozšíření a stěhování melanocytes a eneterických nervových hřebenových buňek během vývoje.

Mnoho mutací může ovlivnit tento progess.

Nanášející smrtelný, mutace v endolethin-B receptoru: Vymazání v genu pro endolethin-B receptor, (mutace nazvaná volala nanášející smrtelný (sl )) vede k problémům v melanocyte a eneterickém buněčném rozptýlení v krysách. Toto vede k depigmentation čelového (požáru) a nedostatek nervového spojení k dvojtečce, které prostředky bowel nemůže být odstraňován. Neschopnost odstraňovat bowel je podmínka volala megakolon nebo megacecum, a to je fatální (Dembowski et al. 2000, Tsaur et al. 1997, Kunieda et al. 1996, Gariepy 1996, Vyhrál et al. 2002).

  • Sl = normální
  • sl = nanášející smrtelný

Poznámka: myši mají srovnatelnou mutaci, která ovlivňuje Endolethin B, nazvaný strakaté nanášení (s). Oni také mají oddělenou mutaci, která omráčí Endolethin 3, s podobnými účinky. Matouce, toto Endolethin 3 mutace v myších je nazvaná smrtelné nanášení (ls ), který je různý od nanášející smrtelný (sl) v kryse. Whoever jmenoval tyto mutační potřeby mít jeho hlavu prozkoumanou.

Pro více na endolethin-B receptoru a megakolonu v myších, vidět Zhua et al. 2004, a pro více na myšových modelech Waardenburg syndromu, vidět Tachibana et al. 2003.

Bílé nanášení, mutace v Kit bílkovině: Oddělená mutace, nazvaný bílé nanášení (Ws) omráčí Kit bílkovina, tyrosine kinase transmembrane receptor, který je vytvořený c-kit genem. Mutace je 12-base základu vymazání v c-kit genu (Tsujimura et al. 1991 ). Výstrojová bílkovina má širokou rozmanitost funkcí! Kit je zapojený do vývoje krevních kmenových buňek (předchůdcové červených a bílých krvinek ), melanoblasts a pravěká bakterie buňky a melanoblast stěhování (Horie et al. 1991 ). Tak plení výstroj bílkovina bude mít paletu efektů, zahrnující: depigmentation jistých oblastí (zvýší k a zahrnující úplně bílý s černými očima ), a někdy chudokrevnost, nedostatek žírných buňek (a proto nedostatky v histaminu a serotonin ), reprodukční problémy a hluchota (Kitamura et al. 1994, Hoshino 2000, Sugimoto 1995 ).

Tito nejsou jediné role Kit bílkoviny, nicméně. Kit je také používán v střevních zkracováních: Zvláštní buňky v střevní zdi, nazvané intersticial buňky od Cajal (ICC) tvořit elektrické pomalé vlny v gastrointestinální ploše. Tyto pomalé vlny regulují frekvenci střevních svalových zkracování, tak ICC je kritický pro normální motility malého střeva. ICC syntetizuje Kita, produkt c-kit. Krysy s bílou, která všímá si mutace neprodukují Výstroj v jejich střevech, a neukazují elektrické pomalé vlny. Toto skončí abnormálním zkracováním a megakolonem (Takeda et al. 2001 ).

  • Ws = bílé nanášení
  • ws = normální

Poznámka: Bílé nanášení (Ws) v kryse je podobný, ale ne totožný, k bílé nanášení (W) v myši. Oba jsou mutace v c-kit genu.

Příklady: megakolon je známý být příležitostně spojený s plápoláním v krysách. Někteří plápolali linky, takový jak zastřený (depigmented čela a strany, někdy zvláštní prohlížel si) může mít vyšší dopad megakolonu.

Poznámka, nicméně, ten megakolon může být způsobený jinými faktory také (e.g. oddělený druh vrozeného megakolonu neznámé příčiny, Lipman et al. 1998 ), že ne všechny požáry jsou způsobené u všiml si smrtelného nebo bílého nanášení geny, a že ne všichni plápolali / depigminted krysy mají megakolon!

Lidé a jiný druh: Lidé mají mutace v barvivovém buněčném stěhování příliš, volal Waardenburg syndrom. Tam je mnoho typů Waardenburg syndromu, každý způsobil mutací v různém genu (PAX3, MITF, EDNRB, EDN3 a SOX10 ). Nejhroznější forma Waardenburg syndromu, volal Waardenburg Typ 4 nebo Waardenbug-Shah, zahrnuje depigmentation, oční barva anomálie a megakolon megakolonu (je nazvaný Hirschprung-ova nemoc u lidí ).

Endolethin B: V koních, mutace v Endolethin B vede k Smrtelnému Bílému Hříběti Syndrom (LWFS) (Santschi et al. 1999 ). Pro více, vidět Endolethin Receptor stránkovat v Online Dědičnosti v Mužské databázi.

Kit gen je zapletený do bílé barvy některých psích chovů, kde to je nazvané nanášení (s). Nanášení má několik alleles v psech. Dominantní forma (S) produkuje pevný kabát, někdy s trochu bílou kolem prstů, hruď a břicho. Irské nanášení s (i) allele produkuje bílá známkování na foreface, krk, nižší údy, hruď a břicho (e.g. Boston Terrier a Basenji ). V těchto zvířatech, barvivové buňky nikdy dělají to kolonizování míst na krku (Cattanach 1999 ).

Strakatý nanášející gen s (p) produkuje širší distribuci white (Cocker křepeláci, Ukazatelé ). Nejextrémnější allele, s (w) je najitý v Dalmatians, Angličtina Setters, bílý Býk Terriers, a bílí Boxeři, kde to produkuje štukovou omítku, někdy s zabarvenými body. V těchto zvířatech, většina kabátu depigemented, ale několik barvivové buňky mohou dělat to kolonizujícím místům (pozoruhodně kolem očí a uší ), který množit se a produkovat tmavé skvrny (Cattanach 1999 ).

Tento extrém s (w) allele je zodpovědný za vysoký výskyt hluchoty v Dalmatians (20-30 % od Dalmatians být sluch poškozený --bilaterally nebo jednostranně hluchý ). Poznámka, nicméně, to Dalmatians s barevnými místy na jejich uších mít nižší dopad hluchoty, který ukáže, že jestliže barvivové buňky dělají to uchu sluch inklinuje k být normální (bohužel, místa jsou zvažována chyba v Dalmatians, tak chovatelský chov proti místům, a od této doby být bezděčně vybírající pro hluchotu -- bummer pro psy ). Interestingly, Boston Terriers je povolený mít hlavu místa, a oni mají nižší dopad hluchoty (Cattanach 1999 ).

Mutace v Kit genu je také zodpovědný za barevný vzor Hereford dobytku, ale není spojován s hluchotou. Poznámka, nicméně, ten Hereford dobytek všichni mají zabarvené uši.

*****************************************

Dieta při slabé formě megacolonu - přeloženo jen pro moji potřebu

Dietary Potřeby z Pozdní Počátek Megakolon Trpí
By: Joanne (Bellová) Hodges - Autorského Práva©2003

Editorová Poznámka:
Já jsem žádal o Bellu napsat článek pro RatEthics websajt kvůli velkému úspěchu, který ona měla s její krysou (Dřevěnou) kdo byl zarmoucen pozdním počátkem Megakolon.   Woody je nyní zesnulý, ale Bella zvládala držet jej živý a zdravý daleko za normální životní expektací pro krysy zápasí s touto nemocí.  Bellin malý chlapec žil do věku 19 měsíců; který je věk já jsem nikdy viděl odpovídal si pro Megakolon sufferer.  Bella velmi zvětšila Woodyovu délku života A jeho kvalita života tím, že udělá některé důležité dietní změny.  Ona současně pracuje na na hloubku článek na Megakolonu péče o RatEthics.  Mezitím, ona psala tento krátký článek pro nás na zvláštních dietních potřebách krys Megakolonu.  My chceme dělat informaci dostupnou k jiným aby to může mít maximální výhodu.   Část tato informace bude napadat tradiční moudrost s ohledem na pořádný Megakolon léčba.
Zpět Ke článku ...

 Má krysa Dřevěná měla pozdní počátek Megakolon, a já jsem učil se hodně o řízení této nemoci přes zpracování jej.  To je obvykle ne nutný euthanize late počátek Megakolon sufferers u první známky problémů.  Oni mohou mít rozumnou délku (života, která je bez bolesti) s pravou starostí.   Já jsem schopný přispívat mnoho užitečnou informací k krysí komunitě kvůli mým úsilím s Woodym, ale já nejsem jedinečný.  Jiní krysí vlastníci také mohou přispívat velkým majetkem znalosti jestliže oni dali čas a úsilí do prozkoumávajících nových léčeb.  Informace v tomto článku je hlavně pro pozdní počátek Megakolon sufferers.  S časným počátkem Megakolon škoda je často příliš hrozný, ale vy jste vítaní v zkoušce.

Oběti Megakolonu vyžadují specificky upravenou stravu kvůli jejich neschopnosti vhodně zpracovávat jídla, nebo vhodně projít kolem fekální záležitosti.  Klíč má zásobit krysu nízkým vláknem vysoká vlhkost dietní; který může být snadno strávený.  Pravidelná krysí strava (formulovaná pro zdravou krysu) je velmi tvrdý na Megakolonusufferer’s zmrzačené mísy (Velká Střeva ), a může způsobit vážný blockages (, který může být smrtelný ).

Vysoké vlákno strava (a použití vláknových příloh) byl jednou přijímaná léčba Megakolonu v krysách.  Ve Skutečnosti, vysoké vlákno režim může přiměje blockages, aby tvořil se nebo zhoršoval existující blockages. Staré vysoké vlákno léčebný plán nejpravděpodobněji redukoval délku života krys s pozdním počátkem Megakolon.

Dole já stručně navrhnu jídla, které já doporučím a jídla, kterým já se vyhnu.   Já věřím, že pořádná strava je klíč ke dobré kvalitě života a rozumné délky života pro krysy trpící s touto nemocí.

Plody & Zeleniny:  

Maso: 

Mlékárna: 
Vy byste měli vyhnout se mlékárenským výrobkům co nejvíce (zvláště mléko a sýr ).  Jedna výjimka z tohoto je máslo; který je jemný střídmě.

Nápoj: 

Tam je mnoho výběrů když to přijde k ústním tekutinám: Voda, soy dětská rovnice, soy mléko,unsalted kuře broth, cukr volný Kool-Aid, zředil ovocné šťávy a Pedialyte je mezi mnoho výběrů.  Vy chcete nabídnout vaše krysí množství rozmanitých a svůdných tekutin přes ven den.

Vy můžete také používat " mokrá " jídla jako šťavnaté čerstvé ovoce (meloun, hrozny, ananasový meloun, broskve, etc .), applesauce, a Jell-O.  Použít vaši Představivost.  Kuřecí omáčka míchala se s vařenou rýží dětská obilnina byla jedno z Woodyových oblíbených jídel.  Já jsem přidal nějaký druh kapaliny zatraceně blížit se k všemu že on jedl.  To je zábavné k pohledu na něj s jeho svalnatým malým mužem krysí tělo a ty jeho skloněné nohy a myslet si, že on prakticky žil dál " polévka ".

Někdy jestliže tam je blízký fatální blockage podkožní (SQ) tekutiny mohou být spravovány.  Oni budou zabraní přímo tělem a oni nadějně navlhčí ovlivněnou stoličku.  Tklobouk je krizové vedení, a vy byste měli zkouška velmi těžká nikdy nechat to dostat se do toho bodu.  Naděje na zotavení není to velký jakmile nemoc postupuje to daleko.  Blockage natahuje se a deformuje dvojtečkovou tkáň ... hůře blockages více škody tam je.

Přílohy: 
Tam jsou také některé produkty že vy můžete přidat se k vašemu krysímu jídlu pomoct držet jej pravidelný a zdravý.  Vy můžete přidat malé množství od Lactulose nebo minerální olej k vašemu krysímu jídlu, příležitostně, pomoct podporovat hnutí mísy.  Frekvence použití závisí na jak stabilní vy krysí zažívací soustava je.  Nikdy nedávejte něco s laxativním účinkem (zahrnujícím nad povzbuzujícími prostředky mísy) k kryse, která je zle blokována.

Jestliže vy neznáte co Lactulose je: (http:// www.endowsec.com / pated / lactulose.htm).  

Jestliže vy dáte laxativní k kryse, která je zle blokována to způsobí bolavýcramping a to neodstraní blockage.  Hrozný blockage musí být opatrně odstraněný dáváním krysy teplá mýdlová voda enema.  Poté co vy jste odstranili hlavní blockage vy můžete pokračovat v pravidelném dávkování s slabým pivem laxativním dále uklidit věci. Jakmile všechno běží normálně vy můžete dávat krysí minerální olej nebo Lactulose (přidal se k jídlu) několik časů týden pomoct udržovat sebowels dojemný.

Toto klepne zvýšit můj článek na stravě a Megakolonu.  Já doufám, že toto bude pomáhat léčbě jiných krys postižených s touto nemocí.  Nadějně jednoho dne my můžeme odstranit tuto nemoc přes povzbuzující lepší rozmnožovací výběry, sdílecí informace a rozšiřování většího vědomí genetické povahy Megakolonu.  Já jsem ochotný mluvit s někým kdo také zápasí s krysou s Megakolonem.

Navrhnutá Jídla:

Applesauce
Plody (čerstvý nebo předpřipravený)
Sklenicové Dětské Stravy
Jell-O
Džus (thinned s vodou)
Kool-Aid (cukr volný)
Tykev (předpřipravená)
Ricská Dětská Obilnina
Soy Baby Rovnice
Zeleniny (vařené až do měkký)

Jídla k Avoid:

Kyselá Jídla  (jídla, která jsou vysoká v kyselině)
Chléb Cat Jídlo
Deníkové Produkty (sýr nebo mléko) Psí Jídlo Vláknové Snídaňové Obilniny Vláknové Přílohy
Gassy Jídla
Laboratorní Bloky
Ořechy
 Kořeněné Stravy

 Pořádná strava jde za jen pevným jídlem.  Já nemohu zdůraznit dost jak důležité tekutiny jsou k kryse, která má Megakolon. Zachází S Megakolonem krysa je neustálý boj držet jejich velká střeva od slušivý zablokovaný.  Tekutiny velmi pomáhají v tomto úsilí.  Ne dost tekutiny nebo dokonce mírná dehydratace může skončit hrozným blockages, který může vést k smrti.
     Maso by mělo být krmení s opatrností.  To je pomalé k přehledu a v už kompromitoval dvojtečku to může přimět baktérie, aby prospíval.  Vy byste měli vyhnout se hovězímu masu a nějakému druhu tmavého masa dohromady, ale malé kousky kuřete (na vzácných příležitostech) být jemný.  Nejlepší způsob, jak podávat maso je v připraveném smíšeném jídle.  Stádium 2 dětská strava (příklad: kuře a zeleniny) je ideální pro toto, a dospělá krysa bude potřebovat asi 1 / 3 k 1 / 2 sklenice za den; kromě jejich jiných jídel.

Obecně, plody jsou jemné.  Šťavnaté vysoké vlhké plody inklinují k být lepší pak jiní.  Zeleniny jsou jemné, ale vy budete potřebovat zpracovat je nejprve aby oni jsou snadnější na vaší kryse je jemná zažívací soustava.  Zeleniny by měly být kompletně vařené nebo komerčně zpracované jako rozrušená dětská strava zeleniny.  Pokusit se vyhnout se usilovněveggies (jako surové mrkve) a gassyveggies (jako brokolice) kromě v velmi nepatrná množství.

Vy můžete učit se více o Woodym na Bellině websajtu: http:// bellaratta.homestead.com / woody.html