Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blog

21.7. 2019

Milí Přátelé,

hledání smyslu života, lásky a štěstí vždy bylo, je a bude základním kamenem zvídavé mysli. Přecházíme z období empirických dat do období emočního vnímání a zkoumání kdo jsem já, co je to vědomí, jak pevná je realita a jak mohu souznít se svým sousedem a s touto planetou. Nejsem kvantový vědec. Jsem terapeutka a spirituální poradce. Hledám s klienty jejich cesty nitrem ve všech úrovních bytí, hlubinách i výšinách. Vím, že jediná možnost evoluce člověka vede v této fázi rozvoje skrze sebepoznání, emoce a prožitek. Je to další stavební kámen lidského potenciálu, který je třeba poznat, zmapovat a posunout tak lidstvo dál k těm nekonečným možnostem, k prozření, že každý z nás má v sobě, uvnitř rovinu věčnosti, čistoty a hlubokého míru, přesahující vše co nabízí realita vnější. Přecházíme z poznání světa vnějšího do poznání světa vnitřního. Dobrodružství, které nese změny, zvraty, úskalí, pády a pocity blaženosti a nekonečného štěstí. Skrze vlastní individuaci projdeme k plnému prožitku jednoty a spojení se vším. Konečnou informací této fáze lidstva je, že všichni jsme jedním….a pak zjistíme, že jsme si sami sebe vymysleli…

Proto všechno jsem se rozhodla sdílet mé poznatky z dlouholeté praxe. Vždy říkám, že je třeba vytvořit pro různé pocity chlívečky, zařadit je, dát jim jméno a prožít vibraci. Bolest změnit v poznání, přijetí a odpuštění. To je brána k trvalému a nekonečnému smyslu, k lásce, ke kosmické existenci, kterou jsme. K této spirituální fázi pak vede meditace a kontemplace v tichu a usebrání. 
Meditace je překrásná technika vedoucí k bráně absolutna. Zde nalézáme trvalé štěstí, lásku, plnost. 

Meditace jako prostředek ke zkoumání sebe sama je tiché poznávání darů naší psýché. V rozjímání vstupujeme do nejhlubších rovin informací (podvědomých vzorců), které necháme vyplavat na světlo vědomí. Uvědoměním léčíme co je třeba léčit, změníme co je třeba změnit.

Čistíme cestu k bráně Vědomí. 

 

Příspěvky

21. 12. 2023

Hledání

/ Rubrika: Blog

Co je smyslem mého bytí? Kdo jsem? Je smrt koncem?
Nejprve přichází víra. Věříme v sebe ......

 
Celý příspěvek

2. 1. 2023

O MILUJÍCÍ LASKAVOSTI

/ Rubrika: Blog

V tibetském buddhismu se laskavost vyjadřuje představou probuzeného Srdce. Během života nahlížíme do svého nitra a kritickým okem hodnotíme, kdo jsme a jak daleko jsme došli. Snažíme se být upřímní a pravdivý.  

 
Celý příspěvek

1. 1. 2023

Tři posvátné chrámy člověka

/ Rubrika: Blog

Člověk je bytostí trojjedinnou a každá jedna část má své zákonitosti a stupně zasvěcení. Každá má svůj  vlastní posvátný chrám, jež se v konečném rituálu spojí v jeden jediný.  

 

 
Celý příspěvek

24. 5. 2020

Meditace pro vodu

/ Rubrika: Blog

.... Uvnitřníme se. Necháme volně odplouvat své myšlenky. Myšlenky odplouvají, odplouvají… Celá naše bytost se napojuje na akt plynutí, které je činností vodního živlu.

 
Celý příspěvek

5. 4. 2020

Modlitby a meditace

/ Rubrika: Blog

Modlitby a meditace.

Věřím, že se každému z Vás daří zůstat ve středu své mandaly a pozorovat, jak její okraje mění barvy a nálady. 
Věřím, že praxe, kterou máme za sebou je nám v těchto chvílích podporou a pevností.

 
Celý příspěvek

21. 3. 2020

Meditace

/ Rubrika: Blog

Posadím se pohodlně.

Přenesu pozornost mysli ke svému dechu. 
Nádech a výdech. Nádech a výdech.
S každým nádechem přijímám. S každým výdechem odevzdám .....

 
Celý příspěvek

15. 1. 2020

Víra na duchovní stezce

/ Rubrika: Blog
 
Celý příspěvek

7. 1. 2020

Rozhodnutí

/ Rubrika: Blog

Řeka našeho života plyne dle scénáře, který jsme si napsali. Někdy nás naše rozhodnutí pošlou proti proudu, jindy do slepého ramene. My však máme možnost napojit se zpět, abychom pluli naším určením snadno a v radosti ... 

 
Celý příspěvek

11. 8. 2019

Léčení úzkostných stavů.

/ Rubrika: Blog

Emoce je třeba chápat jako nástroje k pochopení psychické roviny člověka. Jsou komunikační pomůckou naší duše. Když pochopíme jejich funkci a naučíme se jim naslouchat, získáme dar nadhledu a procitnutí. Nejsem emocí, jsem ten, kdo emoci ovládá a používá k cestě spirituální. 

 
Celý příspěvek

31. 7. 2019

Poznatky z praxe …. Úzkostné stavy

/ Rubrika: Blog

Příčiny úzkostných prožitků z vnějších příčin jsou nejčastější. Jedná se většinou o akutní úzkost osobní povahy, tedy určité dramatické situace, na kterou jedinec (persona) takto reaguje ....

 
Celý příspěvek

28. 7. 2019

Co čtu

/ Rubrika: Blog

Pam Grout “Vděčností k úspěchu” 

Ráda čtu knihy, které “vysílají mezi řádky”. Tato je neuvěřitelně silný vysílač pozitivní energie!

 
Celý příspěvek

24. 7. 2019

SCHODY DO NEBE.

/ Rubrika: Blog

Pokud mluvíme o nalezení štěstí, božství, osvícení, trvalém prožitku lásky často říkáme, že stoupáme vzhůru...

 
Celý příspěvek

28. 10. 2018

Co je iluze

/ Rubrika: Blog

Mnohé duchovní texty nabádají hledající k uvědomění si, že svět, naše tělo a vše projevené je pouhou iluzí, že neexistují. Mnozí však nesprávně tento duchovní pojem chápou a tím nastane v nitru žáka zmatek.

 
Celý příspěvek