Jdi na obsah Jdi na menu
 


Adele (Laurie Blue Adkins)

 

Životopis

Adele Laurie Blue Adkins(5.5.1988)je známá pod uměleckým jménem Adele. Je anglická zpěvačka a skladatelka. Ona byla první příjemce Volba BRIT Awards kritiky a byla jmenována číslem jedna, předpověděl objev roku 2008 v ročním BBC hlasování hudebních kritiků, Sound of 2008. V roce 2009 na Grammy Awards, Adele získala ocenění Best New Artist a nejlepší ženský popový hlasový výkon.

Od svého debutu, 19, Adele získala mnoho uznání oba komerčně a kriticky. Album debutovalo na prvním místě, a byl certifikován čtyřikrát platina ve V. Británii. Její kariéra v USA byla posílena prohlížeč rekordní Saturday Night Live epizoda na konci roku 2008. Adele vydala své druhé album 21 dne 24. ledna 2011 ve Velké Británii, a 22. února v USA. Album bylo kritický a komerční úspěch, prodej 208.000 kopií v prvním týdnu ve Velké Británii a debutovat u čísla jeden na UK Albums Chart, což je pozice se jí podařilo udržet šestnáct týdnů. Ve Spojeném království, má 21 certifikována desetkrát Platinum pro přepravu ve výši 3,0 milionů kusů . album debutovalo u čísla jeden na vývěsní tabuli 200 v USA, prodej 352.000 kopií v prvním týdnu. Album mapovaný u čísla jednoho z 17 evropských zemí a ze Spojených států.

Po provedení v roce 2011 Brit Awards, albové skladby "Someone Like You" dosáhl čísla jednoho ze Spojeného království, zatímco album také zůstal na číslo jedna. "Someone Like You" držela prvenství po dobu čtyř po sobě jdoucích týdnů. Píseň také strávil 2 týdnů u čísla jeden na Novém Zélandu a 5 týdnů u čísla jeden v Austrálii . Official Charts Company oznámila, že Adéla je první žijící umělec dosáhnout výkon dvou prvních pět hitů v obou oficiálních žebříčcích singlů a oficiální Albums Chart současně od Beatles v roce 1964. 21 strávil jedenáct po sobě jdoucích týdnů u čísla jednoho ze Spojeného království, nejdelší v zpěvačka na UK Albums Chart, překonávat Madonna má devět týdnů u čísla jeden v roce 1990 s ní kompilace největších hitů The Immaculate Collection. USA album strávil celkem devět týdnů u vrcholu vývěsní tabule 200 k dnešnímu dni. Na albu se také zlomený rekord pro nejvíce UK stahování digitální. V květnu 2011 se zpěvačkou stálo za 6 liber milionů tying ji Lily Allen a Duffy na 9. místě na seznamu nejbohatších Britů a irských hudebních hvězd pod 30 let.

Adele - Set Fire To The Rain (Live at The Royal Albert Hall)



 

 

Náhledy fotografií ze složky fotky

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář