Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šardice dorost - Kovo Ždánice 1-3 ( 0-2 )

 Branky: Galia Pavel, Chromý Ondřej, Snášel František

 V sobotu 7.února nastoupilo naše A mužstvo k prvnímu letošnímu přátelskému utkání. Do utkání jsme nastoupili značně oslabeni, chyběli Pavel Hrbotický ( nemoc), František Markus ( loket ), Adam Mlčák ( záda ), Pavel Beker a Milan Šuba( prac. povinnosti ), Martin Ruban ( lázně ).

 Do utkání jsme vstoupili aktivně. Hned v 1.minutě po dlouhém nákopu prodlužuje P.Galia na V.Kopečka, ten střílí vedle. V 11.minutě se po přihrávce V.Kopečka ocitá v dobré šanci P.Galia, jeho slabší střelu J.Chromý chytá. V 15.minutě poprvé zahrozí střelou domácí, R.Ruban kryje. Ve 25.minutě přihrává pod sebe V.Kopeček na P.Galiu, střela jde mimo branku. Ve 26.minutě přichází akce na jeden dotek ve středu hřiště, k míči se dostává O.Chromý, přehazuje brankaře a P.Galia posílá míč do prázdné branky 0:1. Ve 28.minutě se po chybě domácího brankaře, který posílá míč po malé domů přímo na nohu O.Chromého, dostáváme do dvoubrankového vedení 0:2. Ve 32.minutě střílí domácí nad. Ve 44.minutě přichází nebezpečný centr od domácích, míč však nikdo netrefuje. Ve 45.minutě rozhodčí Daniel končí první poločas.

 Do druhéhé poločasu jsme udělali 2 změny, na hrací plochu se doastli Martn Prýgl a Petr Světlík ( oba z dorostu ). V 54.minutě střílí hráč domácích vedle branky. V 57.minutě přihrává F.Snášel na P.Galiu, jeho samostatný nájezd likviduje brankař J.Chromý. V 59.minutě střílí z tresného kopu P.Galia nad. V 61.minutě nachází centr volného F.Snášela a ten z otočky zvyšuje na 0:3. V 66.minutě centrovaní míč jde s pomocí větru do branky, R.Ruban vyráží, akce pokračuje, střelu domácího útočíka vyráží R.Ruban na roh. V 69.minutě je faulován v pokutovém území F.Snášel. K penaltě se postaví Petr Světlík, jeho pokus do prostřed branky vyráží J.Chromý, následná dorážka z malého vápna letí vysoko nad. V 72.minutě obchází domácí útočník L.Mlčáka a střelou k tyči snižuje na 1:3. Ve 77.minutě jde střela domácích vedle. V 82.minutě přihrává F.Snášel pod sebe na volného P.Světlíka ten opět trefuje jen J.Chromého. V 84.minutě se řítí sám na branku V.Kopeček, jeho pokus likviduje J.Chromý. V 87.minutě zvniká neskutečný závar před naší brankou, míč můžem 3xodkopnout, ale nedaří se, nakonec vše řeší R.Ruban, který střelu domácího útočníka vyráží na roh. V 90.minutě je faulován ve vápně F.Snášel, rozhodčí však místo penalty končí zápas.

 

KOVO ŽDÁNICE : NESOVICE  3:2 ( 0:2 )

branky: Beker Pavel 2x, Snášel František

 

V neděli 15.února sehrálo naše A mužstvo svůj druhý přátelský zápas. V plánu bylo utkání se starším dorostem Šardic, ale díky špatné domluvě v řadách Šardic jsme nastoupili proti, účastníkovi okresního přeboru Vyškov, Nesovicím. Hlavním rozhodčím zápasu byl pan Vašek. 

Do utkání jsme vstoupili špatně a hned z prvního útoku jsme inkasovali. Hráči z Nesovic nás v první půli prvního poločasu přehrávali a zaslouženě se dočkali ve 20.minutě druhé branky. Po této brance jsme vyrovnali hru, ovšem výsledek zůstal do poločasu nezměněn.

Do druhé půle jsme vstoupili s odhodláním zvrátit nepříznivý výsledek a to se nakonec podařilo. Po celý druhý poločas jsme byli aktivnější a nebezpečnější. Výsledkem byly tři vstřelené branky a několik nevyužitých slibných šancí. O branky se postarali Pavel Beker 2x a František Snášel, Nesovice zahrozili za druhý poločas jen dvakrát, ale bez efektu.  

 

 

 

 

Ždánice – Moravany  1–1 ( 1-0 )

 

Branky: Mlejnek Pavel-Zbořil Petr

 

V neděli 1.března sehrálo naše mužstvo 4.přátelský zápas na umělé trávě v Šardicích. Soupeřem byl 2.tým okresního přeboru Slavoj Moravany. Hlavním rozhodčím tohoto zápasu byl pan Pokorák z Kostelce. Utkání se hrálo za krásného slunného počasí.

 

Začátek zápasu se odehrával ve středu pole. První vážnější akce přišla po trestném kopu Vlachovského, jeho střelu vyrazil R.Ruban na roh. Ve 12.minutě střílí z první F.Snášel, jeho pokus vystrašil brankáře Strmisku, ten míč s potížemi vyráží na roh. Ve 20.minutě trefuje Hudec tyč. Ve 25.minutě se prosazuje u lajny V.Kopeček, centruje a pokus F.Snášela končí těsně nad. Ve 27.minutě vybíhá na dlouhý balon R.Ruban, míč chytá, dobíhající hráč trefuje kolenem brankaře do hlavy. Ve 30.minutě přichází přihrávka na P.Mlejnka, ten přehazuje brankaře a na dvakrát dopravuje míč do branky 1-0.  Ve 35.minutě se po rohovém kopu odražený míč dostává na vápno k F.Snášelovi, střela jde nad. Ve 45.minutě se řítí sám na brankaře Moravanský hráč, R.Ruban však včasným vyběhnutím míč chytá.

Do druhého poločasu jsme nastoupili se změnami. Příležitost dostali i 3 hráči dorostu Prýgl, Světlík, Kotula. V 53.minutě se po přihrávce od bývalého hráče Kyjova Hrbáčka prosazuje P.Zbořil a je vyrovnáno 1-1. V 65.minutě se po chybné rozehrávce brankaře Strmisky dostává míč k F.Snášelovi, ten však tutovku zahazuje. V 70.minutě zahrává trestný kop F.Markus, jeho pokus kryje brankař. V 74.minutě hlavičkuje Vkachovský, míč chytá R.Ruban. V 83.minutě střílí Vlachovský, R.Ruban vyráží konečky prstů na rohový kop. V 90.minutě rozhodčí Pokorák končí přátelské utkání za stavu 1-1.

 

 

Ždánice – Bukovany  11 – 0 ( 6 – 0 )

 

Branky: Snášel František 4 , Kopeček Vojtěch 2, Galia Pavel, Chromý Ondřej, Ruban Petr , Markus František, Mlejnek Pavel

 

V sobotu 28.února jsme nastoupili k dalšímu přátelskému zápasu na  umělé trávě v Šardicích. Soupeřem bylo mužstvo Bukovan.

Již ve 3.minutě zahrává trestný kop F.Markus a vyražený míč od brankaře posílá do brány V.Kopeček 1:0. V 5.minutě trefuje F.Markus z trestného kopu břevno. V 7.minutě maří šanci Bukovan R.Ruban. V 11.minutě přihrává V.Kopeček obloučkem na F.Snášela a ten zvyšuje na 2:0. V 15.minutě se po rychlém autovém vhazování dostává k míči P.Galia, přihrává na F.Snášela a ten zvyšuje na 3:0. V 16.minutě přichází brejk Bukovan, který zastavuje včasným vyběhnutím R.Ruban. V 17.minutě střelu hráče Bukovan chytá R.Ruban. Ve 25.minutě nachází F.Snášel  P.Galiu a ten přehazuje brankaře 4:0. Ve 30.minutě střílí nebezpečně P.Beker. Ve 33.minutě přichází pěkná střela A.Mlčáka, brankař vyráží.  Ve 34.minutě centruje P.Mlejnek na O.Chromého, jeho střelu brankař kryje. Ve 35.minutě u však brankař Bukovan na střelu O.Chromého nestačí a je to 5:0. Ve 40.minutě vyráží brankař střelu P.Bekera na roh. Ve 45.minutě se po rohovém kopu ze skrumáže prosazuje F.Markus 6:0.

Ve 47.minutě se levačkou do šibenice trefuje premiérově v našem dresu P.Mlejnek 7:0. Ve 49.minutě se po špatném odkopu dostává k míči P.Beker, ten hned zkouší střelu do prázdné branky, obrana však míč zblokuje. V 52.minutě po přihrávce F.Markusa střílí V Kopeček vedle. V 57.minutě se po přihráve P.Hrbotického řítí sám na branku F.Snášel a překonává brankaře, který nepochopitelně zůstal na brankové čáře 8:0. V 62.minutě střílí P.Hrbotický, brankař střelu vyráží před sebe, dobíhá V.Kopeček, brankař se snaží odhodit míč, ten však trefuje hlavu V.Kopečka  a je to 9:0. V 65.minutě se po centru P.Hrbotického  prosazuje F.Snášel. V 80.minutě končí tečovaná střela A.Mlčáka nad. V 81.minutě střílí P.Mlejnek nad. V 82.minutě zahrává trestný kop P.Ruban, střela jde k tyči 11:0. V 88.minutě střílí P.Ruban, brankař vyráží na roh. V 90.minutě končí rozhodčí zápas za stavu 11:0 pro TJ Kovo Ždánice.

 

Ždánice – Dambořice 1:1

Branky:    Snášel František - Švaňhal David

 V neděli 8.března nastoupilo naše mužstvo k dalšímu přátelskému utkání. Soupeřem bylo mužstvo Sokola Dambořice hrající okresní přebor. Hlavním utkáním tohoto zápasu byl Stanislav Strmiska, na pomezí mu asistoval Martin Ruban.

4.min – šanci hráčů Dambořic po přihrávce do vápna zmařil včasným vyběhnutím R.Ruban.6.min – po chybě V.Slivky hráč hostů přihrával svému spoluhráči, ten z první střílel, trefil jen hráče před sebou a z následné dorážky přestřelil.12. min – první roh Dambořic jsme bez problémů odvrátili.13.min – náš první roh kopal P.Hrbotický na přední tyč – obránce odvrátil znovu na roh, který opět zahrával P.Hrbotický. Přetažený centr se dostal k F.Snášelovi. Po jeho centru V.Slivka hlavičkuje pouze do rukou brankáře.20.min – P.Mlejnek zahrává rohový kop (takovej polovysokej) mezi penaltu a velké vápno, zakončuje P.Lánc (alias Kopčem) nad branku.23.min – P.Mlejnek vysunul po lajně P.Galiu,který centruje do vápna na F.Snášela, ten se k míči nedostal díky zákroku obránce hostí.39.min – střela Dambořic zpoza vápna šla nad.41.min – P.Ruban zahrál malou domu R.Rubanovi, který si pohrál s Dambořickým útočníkem, následně nepřesně rozehrál, k míči se dostal V.Matula, který šel sám na našeho brankáře,ten však svoje předchozí zaváhání  vynahradil vynikajícím zákrokem.51.min – po chybě V.Slivky střílí hostující útočník jen nad.52.min – F.Snášel střelí k tyči, brankář chytá.55.min – akce hostujícího záložníka středem hřiště přes 3 naše obránce, pak přihrál do šance útočníkovi, jehož střelu R.Ruban vyškrábl a následně náš obránce odkopl do bezpečí.58.min – trestný kop, ke kterému se staví P.Galia. Střílí pouze do zdi. Ve stejné minutě střílí V.Slivka z 25 metrů nad.61.min – A.Mlčák přihrává obsazenému V.Slivkovi, míč vybojoval hostující hráč a nepovedeným centrem od postraní čáry ohrozil naši branku, avšak R.Ruban je u tyčky své branky včas a odkopává míč na roh.64.min – odvrácený míč po rohu P.Mlejnka se dostává k A.Mlčákovi, který střílí nad.67.min – hlavičkoval hráč Dambořic, po perfektně zahraném trestném kopu, mezi tři tyče naší branky, proti byl R.Ruban, který vytáhl jeden ze svých vynikajících zákroků.69.min – po rohu P.Mlejnka hlavičkuje V.Slivka těsně vedle.69.min – dostal hráč hostí č. 13 za hrubý faul svou 2. žlutou kartu v zápase, po které logicky následovala karta červená.70. min – po špatné komunikaci P.Světlika s P.Hrbotickým nechali projít V.Matulu, který poslal milimetrovým pasem přes P.Rubana útočníka do šance, ten však přehodil vyběhnuvšího R.Rubana i s brankou.74.min – u postraní čáry přešel hostující útočník přes F.Markusa , dále postupoval až do vápna, kde vystřelil k bližší tyči, tam však stál připravený R.Ruban.78.min –0:1.Dostali jsme gól hlavou k tyči po rohu.81.min – za filmování dostal 2.žlutou kartu V.Matula, následovala červená.85. min – F.Markusa u postraní čáry obešel útočník hostů. Jeho následný centr nenašel žádného ze spoluhráčů. Z protiútoku P.Galia neusměrnil míč do brány po centru P.Mlejnka.87.min – P.Galia střílel z vápna mimo90.min – po dlouhém odkopu R.Rubana se dostal k poslední střele utkání F.Snášel a prostřelil hostujícího brankáře a tím srovnal stav utkání na 1:1.

 

Ždánice - Bohunice B 1 - 3 ( 1 - 1 )

 

Branka:  Galia Pavel

 

V neděli 15.března nastoupilo naše mužstvo k přátelskému utkání v Brně-Bohunicích. Do zápasového rytmu, se po dlouhé době vrátila i dvojice hráčů Martin Ruban a Radek Chovanec. Utkání se hrálo na velmi dobře připravené umělé trávě v Bohunicích.

 

Ve 2.minutě posílá dlouhý balon P.Ruban na F.Snášela, šanci však maří včasným vyběhnutím domácí brankař. Ve 3.minutě se ke střele dostává domácí záložník, jeho pokus doprostřed branky navrátilec M.Ruban chytá. V 5.minutě se po ztrátě míče ve středu pole dostává ke střele domácí hráč, jeho slabou střelu v klidu chytá M.Ruban. V 7.minutě se řítí sám na branku F.Snášel, obhazuje si brankaře, míč však končí za brankovou čarou, domácí kopou odkop. V 9.minutě vyráží střelu domácích M.Ruban, odražený míč se dostává opět k domácímu hráči a ten z vápna otevírá skóre 0-1.  V 10.minutě přihrává P.Hrbotický do běhu P.Galiu, brankař vyběhnutím maří šanci. Ve 12.minutě po dlouhém autu střílí ze 2 metrů P.Galia jen do ruk brankaře. V 15.minutě střelu domácích doprostřed branky chytá M.Ruban. V 19.minutě střílí P.Hrbotický, brankař domácích chytá. Ve 20.minutě se po špatné rozehrávce domácích dostává dvojice našich útočníku do přečíslení, F.Snášel přihrává na P.Galiu a ten krásnou střelou od tyče vyrovnává na 1-1.  Ve 23.minutě je nepříjemně zasažen do choulostivých míst V.Kopeček, chvíli je otřesen, pokračuje však ve hře. Ve 25.minutě hlavičkuje domácí útočník, M.Ruban při kontrole míče směřující vedle branky končí na kolenou. Ve 28.minutě střílí mezi vápnem a penaltou F.Snášel, jeho nepovedený pokus končí vysoko na ochranou sítí. Ve 30.minutě se po chybné rozehrávce dostává k míči P.Beker, zkouší z první přehodit brankaře, míč jde vedle. Ve 34.minutě vyráží domácí brankař centr P.Bekera na A.Mlčáka, ten střílí z voleje těsně vedle. Ve 35.minutě jde střela domácích nad. Ve 37.minutě posílá do běhu F.Snášel P.Galiu, domácí brankař vybíhá a posílá míč do rohu. Ve 39.minutě střílí levou nohou A.Mlčák, brankař chytá. Ve 40.minutě jde trestný kop domácích nad branku. Ve 42.minutě po rohu P.Mlejnka hlavičkuje V.Slivka vedle.

Ve 46.minutě ztrácí míč V.Slivka, domácí hráč jde sám na R.Rubana, ten vyráží, míč před brankou odkopává P.Ruban, trefuje dobíhajícího hráče, míč se odráží na penaltu, kde se ke střele dostává domácí hráč, R.Ruban vyráží, naši hráči nedokáží odkopnout a následnou střelu chytá R.Ruban.Ve 49.minutě střela domácích končí v náruči R.Rubana. V 55.minutě střílí domácí, R.Ruban chytá. V 56.minutě jde domácí hráč z boku sám na branku, jeho pokus jde však vysoko nad. V 58.minutě se po přihrávce ( zřejmě po ofsajdové situaci, neboť se hrálo bez pomezních) řítí sám na branku domácí útočník a posílá domácí do vedení 1-2. V 62.minutě střílí domácí z vápna, míč nadvakrát krotí R.Ruban. V 64.minutě jde střela domácích vedle. V 70.minutě po centru hlavičkuje domácí hráč jen do tyče. V 76.minutě střelu domácích chytá R.Ruban. v 78.minutě se po centru P.Bekera dostává k hlavičce V.Slivka, jeho pokus jde nad. V 84.minutě zahráváme nepřímý kop po odpískané malé domů. Po špatné rozehrávce jdou domácí do brejku, jejich útočník obchází P.Rubana, střílí, jeho pokus vyhlavičkuje  R.Chovanec, následná dorážka však končí v síti 1-3. V 90.minutě je zápa ukončen s výsledkem Ždánice - Bohunice B 1-3

 

Kovo Ždánice - Baník Lužice 4-1 ( 1-1 )

 

Branky: Markus František z p.k., Beker Pavel, Galia Pavel, Slivka Vladimír

 

V neděli 22.března jsme sehráli poslední přátelský zápas. Soupeřem našeho mužstva byl Baník Lužice, účastník III.B třídy. Utkání se hrálo za chladného a větrného počasí. Hlavním rozhodčím tohoto zápasu byl pan Tibor Gunár.

V 1.minutě se po centru dostává k hlavičce Anovčin, střela jde doprostřed. Ve 2.minutě je před hostující brankou závar, P.Galia střílí v leže vedle branky. V 7.minutě si po centru F.Markusa hosté dávají málem vlastní gól. V 10.minutě přihrává P.Ruban na P.Galiu, ten přihrává z první na F.Snášela, šanci však maří včasným vyběhnutím brankař. V 11.minutě centruje P.Lánc, hlavička F.Markusa jde vedle. Ve 12.minutě střílí hostující Anovčin branku, ta není uznána pro ofsajd. V 15.minutě střílí P.Galia vedle. V 17.minutě vbíhá do vápna F.Snášel, dává pod sebe na F.Markusa, jeho pokus jde těsně nad. V 19.minutě se po zaváhání P.Rubana dostávají hosté do přečíslení, střela Anovčina končí v náruči R.Rubana. Ve 20.minutě ztrácí míč V.Kopeček, po centru se dostává k hlavičce hostující útočník, jeho pokus jde nad. Ve 27.minutě střílí V.Kopeček vedle. Ve 28.minutě přihází brejk hostů a Hasoň přehazuje R.Rubana 0-1. Ve 35.minutě proniká P.Mlejnek, je zastaven nedovoleně v pokutovém území, následnou penaltu proměňuje F.Markus 1-1. Ve 37.minutě obchází M.Šuba 2 protihráče, střílí do náruče brankaře. Ve 39.minutě se řítí sám na branku F.Snášel, brankař ramenem vyráží na roh. Ten zahrává P.Mlejnek, hlavička F.Markusa jde nad. Ve 41.minutě střílí F.Snášel vedle.

Ve 47.minutě se po krásné střele P.Bekera z 25 metrů ujímáme vedení 2-1. Ve 49.minutě po dlouhém výkopu střílí P.Galia vedle. V 53.minutě se po dlouhém pasu dostává k míči V.Kopeček, přihrává P.Galia, brankař vyběhnutím maří šanci. Hned z proti útoku střílí Anovčin, střelu blokuje V.Slivka, druhý pokus vyráží M.Ruban na roh. V 54.minutě vybojoval ztracený míč V.Kopeček, dává pod sebe, hostující obrana odvrací na vápno, odkud střílí P.Galia, střelu vyráží brankař, dorážku chytá do náruče. V 58.minutě přihrává P.Mlejnek na O.Chromého, centruje na P.Galiu, hlavičku vyráží brankař, na dorážku nemá nárok 3-1. V 60.minutě nepovedený centr P.Lánce vystrašuje hostujícího brankaře. V 63.minutě posílá dlouhým pasem P.Ruban do běhu V.Kopečka, ten přihrává na A.Mlčáka, střela jde nad. V 65.minutě střílí hosté nad. V 72.minutě střílí Hasoň nad. V 76.minutě trestný kop P.Ruban jde vedle. V 77.minutě po chybě F.Markusa vzniká závar ve vlastním vápně, obrna posílá míč do bezpečí. V 85.minutě F.Markus patičkou přihrává na P.Mlejnka, ten dává na vápno A.Mlčákovi, střelu blokuje obrana na roh. po rohu se odražený míč dostává k P.Láncovi, jeho pokus jde nad. V 87.minutě se po tzv. české uličce od P.Bekera řítí sám na branku A.Mlčák, brankař vyráží. V 89.minutě zahrává standartní situaci P.Mlejnek na hlavu V.Slivky a ten zvyšuje na 4-1. V 90.minutě střelu hostů likviduje reflexivním zákrokem M.Ruban. V 91.minutě končí hlavní rozhodčí utkání s výsledkem Kovo Ždánice-Baník Lužice 4-1.