Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zimní příprava 2011

Poslední přátelské utkání

Neděle 27.března v 15.00

Baník Šardice - Kovo Ždánice   3 – 3 ( 3 – 2 )

Branky: Galia Pavel, Klíč David, Kopeček Vojtěch

Kovo Ždánice - Družba Bukovany 3 - 0 ( 2 - 0 )

Branky:

                 Kotula Radek, Marčík Lukáš, Rybka David 

  

 

ZIMNÍ TURNAJ O POHÁR STAROSTY MĚSTA KYJOV

 

 

 

 

Poslední utkání ve skupině

 

 Nesovice – Ždánice 1 - 0 ( 1 - 0 )

 

  

 

 

 

V sobotu 5. března jsme na zimním turnaji v Kyjově nastoupili proti Sokolu Lovčice za který nastupují P. Beker a F. Snášel. Museli jsme se obejít bez R. Ždánského ( zranění ), P. Hrbotického, D. Rybky a M. Šuby ( pracovní povinnosti ), jako již tradičně byli povoláni i dorostenci. Do 1. poločasu jsme nastoupili v této sestavě:

 

 

Kovo Ždánice – Sokol Lovčice   2 : 4 ( 1 : 1 )

 

 

 

 

 

 

Ruban Radek

 

Lánc P.

 

Mlejnek P.     Kotík M.     Mlčák L.

 

Světlík P.     Marčík L.     Markus F.     Kopeček V.

 

Galia P.     Klíč D.

 

 

 

 

 

Dále byli do utkání připraveni Ruban Martin, Ruban Radim, Kotula R., Hovězák P., Mlčák A.. Ve 3´minutě centruje L. Mlčák, ale jeho centr končí odkopem od branky. V 6´ po chybné přihrávce V. Kopečka končí akce Lovčic nepřesnou přihrávkou. V 8´ po průniku do vápna střílí P. Beker vedle. V 10´centr F. Snášela odvrací L. Marčík na roh, R. Ruban nevybíhá a hlavička končí mimo branku. V 11´ po průniku po levé straně nachází V. Kopeček za vápnem F. Markuse, jehož následná střela končí u rohového praporku. Ve 12´ zahrává náš rohový kop P. Mlejnek a míč prolétá celým malým vápnem. V 19´po chybné rozehrávce F. Snášela řeší náš protiútok P. Galia špatnou nahrávkou. Ve 21´nachází na malém vápně F. Markus centrem D. Klíče ten však z malého vápna míjí branku. Ve 23´přichází na půlící čáře téměř likvidační zákrok Hlúpika ( dle hlavního rozhodčího po utkání byl faul na ČK ) na V. Kopečka, který si odnáší krvavý šrám na celém lýtku ( do druhého poločasu již nenastoupí ). Ve 27´se uvolňuje na hranici velkého vápna J. Polcr a jeho střelu vyráží R. Ruban na roh. Ve 29´ střílí levou nohou F. Snášel, R. Ruban vyráží a F. Markus odkopává míč na roh. Z následného rohu zakončuje opět levou nohou F. Snášel, jeho střela sotva doletí do náruče R. Rubana. Ve 32´ V. Kopeček vybojuje roh, z kterého po závaru doráží míč do branky M. Kotík 1:0. Ve 36´ likviduje střelu L. Marčíka nadvakrát hostující brankář. Ve 39´ztrácí před naším vápnem P. Galia míč, následná střela končí v náruči R. Rubana., z následného protiútoku a nedorozumění u Lovčické branky končí po několika odrazech míč v autu. Ve 43´po faulu L. Mlčáka u velkého vápna končí následující centr v náruči R. Rubana. Ve 45´po průniku po naší levé straně a následném centru P. Bekera vyráží R. Ruban míč na velké vápno, kde zcela osamocený F. Snášel doráží míč do branky 1:1.

Do druhého poločasu nahrazuje zraněného V. Kopečka dorostenec R. Kotula. Ihned po rozehrávce a průniku po naší levé straně přichází šance, kterou likviduje nohama Martin Ruban. V 52´po zbytečném faulu L. Mlčáka na hranici velkého vápna přichází přímý kop ze kterého J. Polcr střílí gól na 1:2. Za 3´minuty je vyrovnáno, po faulu na L. Marčíka se k přímému kopu cca 25 metrů od branky staví P. Lánc a s pomocí teče K. Zajdáka upravuje stav na 2:2. V 61´přihrává L. Marčík na p. Mlejnka, kterého střela končí mimo branku. V 64´ si akci zopakovali v opačném pořadí a hlavička L. Marčíka končí v rukou brankaře. V 66´ centr R. Kotuly odvrací obrana a z následného protiútoku a centru střílí F. Snášel mimo. V 72´po ztrátě F. Markuse přichází šance Lovčic, ze které nic není. Na hřiště se dostávají další dorostenci. V 73´se objevuje zcela sám před M. Rubanem Hrabal, jeho 100% šanci vyráží M. Ruban. V 74´ po faulu na R. Kotuly končí nepovedený pokus P. Lánce v náručí brankáře. V 77´ končí útok Lovčic přihrávkou na F. Snášela a jeho střelu mimo branku posílá Radim Ruban do vlastní sítě 2:3. V 80´ se objevuje opět Hrabal sám před M. Rubanem, ten jeho pokus opět vyráží. V 84´ přihrává P. Beker ve vápně na Hlúpika a ten upravuje na konečných 2:4. V 86´končí střela D. Klíče mimo branku.

 

 

 

 

 

 

SO 5.3. ve 13 hod Lovčice – Ždánice ( Vajdík, Mayer P., Tichánek F. )

 

 

 

 

 

 

 

Sokol Sobůlky – KOVO Ždánice 1 : 0 ( 1 : 0 )

 

K dalšímu utkání zimního turnaje o pohár starosty města Kyjov, se musel trenér Heisner obejít bez řady hráčů omluvených z pracovních důvodů , nemoci !!!! či pro zranění. Do utkání bylo připraveno 6 mužů a 7 dorostenců z toho dva 15 – ti letí a na střední zálohu nastoupila na celých 90 minut brankářská jednička Radek Ruban, kapitánskou pásku tentokrát navlékl Pavel Galia. Do utkání jsme tedy nastoupili v tomto složeni:

 

 

 

 

 

 

 

 

Ruban Martin

 

Chovanec R.

 

Mlejnek P.     Kotík M.     Ruban Radim

 

Hovězák P.     Marčík L.     Ruban Radek     Kotula R.

 

Horňák D.     Galia P.

 

 

 

 

 

 

 

 

Na střídačce byli připraveni Rybka D. a Hrabec L., rozhodčími tohoto utkáni byli Tichánek F., Mayer P., Zíma J.

Již ve 3´minutě padl jediný a zároveň rozhodující gól utkání po minele R. Chovanec a následném průniku A. Bystřického, vyrazil M. Ruban střelu, dobíhající sobůlský hráč, však našeho brankáře povalil a zalehl, a pro útočníka Sobůlek Hussina tak nebyl problém dorazit míč z hranice velkého vápna do prázdné branky 1:0. V 9´minutě přichází naše šance, když střela R. Kotuly míří mimo tři tyče. Ve 14´po nepřesné přihrávce P. Hovězáka ne velkém vápně přichází faul a z následného trestného kopu končí střela L. Marčíka nad brankou. V 17´ se míč dostává k P. Galiovi, který se pokouší vystřelit ale je mu pískán šlapák !!!! Ve 21´po faulu na agilního R. Rubana zahrává další trestný kop L. Marčík, míč končí ve zdi. Z protiútoku získávají trestný kop domácí, zahrává ho I. Hrazdílek a míč končí na boční síti. Ve24´minutě po akci P. Mlejnka s M. Kotíkem se míč dostává k P. Hovězákovi, jehož centr nachází R. Rubana, kterého nepovedená střela končí u D. Horňáka, který však míří mimo branku. Z dalšího útoku přihrává D. Horňák P. Galiovi, který tváří tvář V. Výstupovi trefuje jen jeho nohy. Ve 27´se A. Bystřický uvolňuje přez nevýrazného Radima Rubana, P. Mlejnek míč podskakuje a osamocený Hussin míří do boční sítě. Ve 30´minutě střelu L. Marčíka vyráží V. Výstup na roh. Po faulu u velkého vápna končí centr R. Rubana po několikanásobném odrazu mimo branku. Ve 36´minutě po rohu Sobůlek končí následná střela nad. Ve 40´ přihrává P. Mlejnek na P. Hovězáka, který nachází D. Horňáka, kterého střela končí opět vedle. Ve 45´po centru R. Kotuly nedosáhne před brankou ve skluzu na míč P. Hovězák.

V 52´končí centrovaný Sobůlek míč hlavičkou nad brankou. V 58´ po průniku a přihrávce Radima Rubana, se míč dostává k Radkovi Rubanovi ale jeho střela končí mimo branku. V 60´ řeší včastným vyběhnutím V. Výstup dlouhý pas Radka Rubana na P. Galiu. V 61 ´minutě střela M. Kotíka končí vedle. V 64´zachycuje P. Hovězák rozehrávku, následný centr končí za brankou Sobůlek a ve velkém vápně se ocitá na zemi D. Rybka a okolo něho nikde nikdo. V 65´po rychlé rozehrávce a následném centru P. Mlejnka se ocitá zcela sám na malém vápně P. Galia a posílá hlavičkou míč vedle branky. V 70´po centru do našeho vápna odvrací míč Radim Ruban přesně na hráče Sobůlek a jeho hlavička končí nad. V 73´po chybě P. Mlejnka končí šance v náruči M. Rubana. V 76´ se přez celé hřiště k brance Sobůlek dostává s míčem u nohy R. Kotula, akce však končí jeho špatnou přihrávkou. V 77´ po střele Sobůlek zachytává míč na čářeM. Ruban. V 80´ nachází centrem R. Kotula na malém vápně opět zcela volného P. Galiu, ten však míč nezpracovává. V 82´ přichází naše největší šance na vyrovnání, kdy po střele P. Hovězáka míč proklouzává pod rukama V. Výstupa a dobíhající R. Kotula netrefuje z jednoho metru prázdnou branku. V 84´po samostatné akci Hussina vyráží míč nohama M. Ruban.

 

 

 

 

Mladík Ruban pečetil premiérovým gólem výhru Kova

Kyjov – Fotbalistům Ždánic se na zimním turnaji v Kyjově daří. Kovo si po Strážovicích a Moravanech poradilo i s oslabeným Ježovem, v souboji dvou týmů z okresního přeboru vyhrálo 2:0.

 

Kovo Ždánice – Vlast Ježov 2:0 (1:0)


Branky: 43. A. Mlčák, 88. Radim Ruban
Rozhodčí: Vašek – Daniel, Z. Zima
Diváci: 20
Ždánice:R. Ruban (46. M. Ruban) – Mlejnek, Lánc, Kotík, Hrbotický – A. Mlčák, Ždánský, Marčík, L. Rybka – Galia, Markus (Chovanec, Šuba, Radim Ruban, Sovek, D. Rybka, L. Mlčák)
Ježov: Habáň – Jung, P. Koplík, J. Vajdík, Kouřil – Milde, Ryška, Exel, Kunický – J. Úradník, T. Bystřický (Zelinka).

 

Do vedení poslal Ždánice v závěru první půle Adam Mlčák, pojistku přidal na konci zápasu dorostenec Radim Ruban. Pro mladého útočníka to byla první branka v dresu prvního mužstva. Zatímco Kovo neztratilo na zimním turnaji ještě ani bod, Ježov na první výhru stále čeká. „Výsledek neodpovídá. Byl to vyrovnaný zápas s šancemi na obou stranách. Narozdíl do soupeře jsme nedokázali šance porměnit,“ uvedl vedoucí mužstva Ježova František Janča. Ten mužstvo vedl společně s trenérem dorostu Pavlem Gebhartem. Ježov nevstoupil do zápasu špatně, Úradník mířil v první šance zápasu mimo. Útočnou fázi Ježova oslabilo zranění kanonýra Exela, který opustil hřiště po necelé půlhodině hry. „Nastoupili jsme do utkání bez několika opor. Chyběli nám David Ingr, Budík nebo Lukáš Kunický. Po odstoupení Exela jsme ztratili na kvalitě. Zkoušeli jsme tři dorostence, ti však Davida zatím nedokáží nahradit,“ pravil Janča. V dresu osmého týmu okresního přeboru chyběl i stoper Robin Habáň, který má namířeno do Milotic. Proti Ždánicím naopak ve stoperské dvojici objevil Josef Vajdík. Hráč Bzence by se do Ježova po několika letech rád vrátil. „S mateřským oddílem jsme o jeho příchodu zatím nejednali,“ přiznal Janča. Ždánice, které nastoupily téměř v kompletním složení ( chyběli Kopeček, Světlík, Kotula, Hovězák ), byly v prvním poločase lepším týmem. Aktivitou hýřil hlavně středopolař Marčík, který brankáře Habáně třikrát ohrozil střelou ze střední vzdálenosti. Dvakrát skončil míč vedle, jednou nad brankou. „V úvodních dvaceti minutách jsme soupeře přehrávali, hráli jsme velmi dobře,“ pochválil svěřence asistent ždánického kouče Josef Diviš, který mužstvo při absenci trenéra Heisnera v sobotu dopledne vedl. Kovo poslal do vedení ve 43. minutě Adam Mlčák. Středopolař Ždánic využil po dlouhém nákopu brankáře Radka Rubana zaváhání obrany Ježova a nepříliš prudkou střelou překonal Habáně. Ve druhém poločase tempo hry opadlo, šancí a dramatických situací ubylo. Vyrovnat mohl Tomáš Ryška, kterého v největší šanci Ježova vychytal Martin Ruban. Na druhé straně mohl přidat pojistku Chovanec. Jeho ránu vyhlavičkoval z prázdné branky Kouřil. Druhého gólu se Ždánice dočkaly dvě minuty před koncem. Náhradník Radim Ruban zblízka dopravil odražený míč do sítě. „Byl to vyrovnaný zápas. Závěr jsme zvládli s notnou dávkou štěstí. Mohli jsme přidat další gól, ale také jsme mohli inkasovat,“ uvedl Diviš. Na vítězné utkání s Ježovem bude vzpomínat hlavně Radim Ruban. Talentovaný dorostenec Ždánic zaznamenal první gól za muže. „Už si ho ani nevybavuji. Byla to haluz,“ usmíval se Ruban. Ždánickému mladíkovi se utkání líbilo. „Hráli jsme docela dobře. Byl to pěkný fotbal,“ nabídl svůj pohled Ruban. Premiérové trefa ho bude stát litr slivovice. „Jednou za čas se to může,“ vtipkoval nadějný fotbalista, který si uvědomoval, že cesta do základní sestavy Ždánic přes jednu branku nevede. „Věřím, že ještě šanci dostanu. Dávám do toho všechno. Budu se snažit i nadále,“ řekl Ruban. Podobného střelce by potřeboval i Ježov. „O posílení mužstva se bavíme. Kanonýr nám chybí. Spoléhat pouze na Davida Exela nemůžeme. Pořád máme zájem o Petra Koplíka z Ratíškovic. Uvidíme, jak všechno dopadne,“ pronesl Janča.

 

 

Slavoj Moravany – KOVO Ždánice    0 : 1 ( 0 : 0 )

 

V neděli 6. února se naše mužstvo v rámci 2. kolo zimního turnaje utkalo s mužstvem Slavoje Moravany. Utkání řídila trojice rozhodčích ve složení Tománek, Tichánek, Filipenský. Hrálo se za slunečného počasí. Trenér nemohl počítat s nemocným Ždánským a Kopečkem.

Do utkání jsme nastoupili s novým kapitánem Petrem Láncem v této sestavě.

 

Ruban Radek

 

Lánc P. Ó

 

Mlčák L.      Kotík M.     Hrbotický P.

 

Světlík P.     Marčík L.     Kotula R.      Mlčák A.

 

Klíč D.    Markus F.

 

Na střídačce byli dále připraveni Ruban Martin, Ruban Radim, Hovězák P., Sovek J., Mlejnek P., Šuba M. Ve 2´ se snaží dlouhým pasem najít Markus Klíče, v zápětí centruje Holeček na hlavu Bařiny a míč končí vysoko nad. V 5´ po rychle vhozeném autu L. Mlčáka centruje F. Markus na A. Mlčáka, ten však na míč nedosáhne, z protiútoku nachází Bařina uličkou Hudce a R. Ruban zachraňuje nohou. V 10´po zbytečném faulu L. Mlčáka přicházícentr Pintery po kterém následuje útočný faul. Ve 13´vystihuje P. Světlík rozehrávku Moravan, ale míč mu utíká do zámezí. V 15´ se naskytuje příležitost pro naše mužstvo, z hranice velkého vápna zahrává L. Marčík přímý volný kop, míč končí v náruči Strmisky. Ve 23´přichází šance na změnu stavu, D. Klíč se uvolňuje u rohového praporku, přihrává pod sebe na A. Mlčáka, jehož nepovedená střela šajtlí nachází P. Světlíka, který zasekává míč a míří do opuštěného prostoru branky, ale k naší smůle trefuje v ofsajdu stojícího F. Markuse. Ve 26´střílí L. Marčík jen do rukavic Strmisky. Ve 29´prochází přez celé hřiště R. Kotula a je zastaven až na hranici velkého vápna, po půlhodině hry přichází špatná málá domů Seluckého, před dobíhajícím D. Klíčem odkopává míč do bezpečí brankář Strmiska. Ve 38´minutě po spolupráci s P. Světlíkem proniká do pokutového území M. Kotík, kde je zastaven jen za cenu faulu a rozhodčí Tománek ukazuje na značku pokutového kopu. K míči se staví F. Markus a jeho střelu Strmiska vyráží. V poslední minutě přichází centr Moravan, který končí faulem na našeho brankaře.

Do druhého poločasu nastupuje do branky M. Ruban a do pole J. Sovek, M. Šuba a P. Galia. Ve 48´nachází L. Marčík P. Světlíka jeho střela končí vedle. V 7´minutě chytá míč M. Ruban, dobíhající Otáhal do něj vrazí a padá, sudí Tománek ukazuje podruhé v zápase na značku pokutového kopu. Následně je za protesty vykázán ze hřiště L. Mlčák a ze střídačky J. Diviš. Míč si staví Tychtl a posílá míč metr nad branku. V 66´minutě prodlužuje F. Markus míč hlavou na P. Galiu jeho následný střelecký pokus je zblokován. Za minutu vysílá M. Šuba uličkou P. Hovězáka, který posílá nepovedený centr. V 69´minutě centruje P. Světlík na P. Hovězáka, jehož hlavička končí v rukavicích Strmisky. Za další 2 minuty se uvolňuje Radim Ruban, centrem nachází na malém vápně zcela osamoceného P. Hovězáka a ten ve vyložené šanci netrefuje dobře míč a ten končí mimo tyče. V 73´minutě po centru M. Kotíka opět nepřesně zakončuje P. Hovězák. V 83´minutě po skrumáži ve velkém vápně Moravan a po bojovnosti Radima Rubana se míč dostal k P. Světlíkovi, který vystřelil z hranice vápna, Strmiska míč vyráží jen k P. Galiovi, který míč okamžitě posílá na branku, kde si ho Strmiska sráží do sítě 0 : 1.  V 84´ se míč po autu a zblokované střele F. Markuse dostává k  P. Galiovi jehož střelu likviduje Strmiska. V 86´centruje L. Marčík míč se dostává k Radimovi Rubanovi jehož střelu efektivně vyráží Strmiska. V 88´střílí za hranicí velkého vápna M. Kotík, Strmiska jeho střelu konečkama prstů vyráží na břevno. V 90´minutě končí rozhodčí Tománek utkání a naše mužstvo si připisuje do tabulky turnaje další 3 body.

 

 

KOVO Ždánice – Sokol Strážovice   3 : 2 ( 1 : 1 )

 

Branky: Pavel Galia 2 x, Radek Ždánský

 

V sobotu 29. 1. 2011 v 9:00 zahájilo naše mužstvo prvním zápasem se Sokolem Strážovice 1. ročník zimního turnaje o Pohár starosty města Kyjov.

Do Kyjova mužstvo přijelo s 19 hráči ( z toho 3 dorostenci ). Utkání se hrálo za slunného počasí a venkovní teploty – 14 °C. Naše mužstvo nastoupilo v této sestavě:

 

Ruban M.

 

Lánc P.

 

      Šuba M.         Kotík M.       Hrbotický P.

 

Světlík P.    Ždánský R.     Marčík L.   Kopeček V.

 

Klíč D.       Galía P.

 

Na střídání byli připraveni Markus F., Ruban Radek, Mlejnek P., Mlčák A., Sovek J., Kotula R., Hovězák P., Ruban Radim. Utkání řídila trojice rozhodčích ve složení Rotter, Malík, Jílek.

Již v první minutě se Marčík L. zakopává a seznamuje se s umělým povrchem fotbalového hřiště, První vážnější akce Stražovic v 7. minutě končí vedoucím gólem, když zcela osamocený kapitán hostů Vaňkát L. hlavou posílá svůj tým do vedení 0:1. Ihned z protiútoku střílí Galia P. do brankáře Vlacha J., který i jeho následnou dorážku vytěsňuje mezi tyče na roh, po kterém následují další dva rohy ze kterých žádné nebezpečí pro Stažovickou obranu nehrozí. Ve 12. minutě vysílá svou první střelu za hranicí velkého vápna Marčík L. ale ta končí vysoko nad ( nebyla jediná ). Za další minutu pokouší střelecké štěstí Galia P., ale jeho střela je zblokována. V 15. minutě je vyrovnáno, střelu Marčíka L. vyráží  Vlach J. jen ke Galiovi P. pro kterého není problém rozvlnit z blízka síť 1:1. Z dalšího útoku se snaží Marčík L. najít rozběhnutého Kopečka V. ale hostující brankař včasným vyběhnutím míč chytá. V 19. minutě nachází z pravé strany Světlík P. přesně Kopečka V. a jeho zakončení likviduje golman Vlach. V další šanci se ocitá Marčík L., kterého nachází po zaběhnutí z pravé strany centrem Šuba M., ale jeho hlavička končí mimo branku. Ve 26. minutě se dostává Klíč D. ( navrátilec z RSM Hodonín ) na střed hřiště a jeho střela jde mimo tyče, následně se na hřiště dostává Markus F. za Klíče D. a Mlčák A. za Šubu M. Ve 31 minutě přichází další střídání Sovek J nahrazuje Světlíka P. a Kotula R. Kopečka V. Ve 36. minutě centruje z levé strany Kotula R. a Sovek J. zakončuje do brankaře. Ve 37. minutě se na hřiště dostává Hovězák P. který nahrazuje Galiu P.. Ve 41 minutě se odhodlává ke střele Marčík L. a jeho pokus jde opět vysoko nad. Ve 42 minutě prokličkuje Ždánský R. přez celé vápno a jeho zakončení končí rohovým kopem po kterém hlavička Markuse F. končí na břevně Stražovské branky. První poločas končí za stavu 1 : 1.

Ve 46. minutě centruje Markus P. před branku míč se odráží od vzdálenější tyče a dorážející Macourek M. posílá Stražovice do vedení 1 : 2 . Ihned z protiútoku centruje Ždánský R. a jeho centr končí od tyče za zádama Vlacha J. 2 : 2. Ve 49. minutě nachází ve vápně Markus F. Marčíka L., který střelou trefuje hostujícího brankáře, míč se dostává na hranici velkého vápna odkud střílí Mlčák A. mimo. V 58. minutě střílí Kotula R. nad. V 63. minutě se nepovedená střela Ždánského R. dostává k Hovězákovi P. , ale jeho střela končí mimo areál hřiště. V 72 minutě končí technická střela Hrbotického P. z hranice velkého vápna mimo tyče. V 75. minutě po kombinační akci Marčík L., Kopeček V., Galia P. posledně jmenovaný střelou od břevna dostává náš tým do vedení 3 : 2. V 78. minutě po dlouhém výkopu Rubana Radka postupuje Galia P. sám na brankaře, ale nedává. Za 2 minuty po dalším Dlouhém výkope tentokrát Kopeček V. jde sám , je faulován brankářem Vlachem v pokutovém území sudí ukazuje na odkop. Na hřiště nastupuje jen v trenýrkách Ruban Radim!!!!!! V 87. minutě střílí Marčík L. jak jinak v dnešním zápase než opět vysoko nad. V 88. minutě přichází největší šance Sokola Stražovice k vyrovnání kdy Macourek M. nachází mezi penaltou a malým vápnem Jelínka R., který však míjí pravou tyč branky Rubana R. Hlavní rozhodčí Rotter K. končí v 90. minutě utkání KOVO Ždánice – Sokol Stražovice 3:2 a naše mužstvo si připisuje 3 body do tabulky turnaje.