Jdi na obsah Jdi na menu

Campos Cup 2024 Kuřim

V neděli 21.1.2024 se naše starší žačky zúčastnily turnaje KAMPOS CUP 2024 v Kuřimi.
První utkání jsme sehrály proti slovenskému Trenčínu, který nás trápil především v začátku utkání. Nevytvořily jsme si střelecké příležitosti a soupeř nás trestal proměněnými šancemi. Teprve v 10. minutě jsme se probudily a začaly hrát naši házenou a začaly jsme přebírat otěže zápasu. Konečný výsledek 19:14 pro nás byl výsledkem posledních 5-ti minut utkání. Ve druhém utkání s Měnínem se situace ze začátku utkání opět opakovala. Nedokázaly jsme proměnit šance a opět prohrávaly. Společnou prací jsme se ujaly v 8. minutě vedení, a to jsme udržely až do konce. Konečný výsledek 16:12 pro Milevsko. Měnín bude náš soupeř v Žákovské lize, a tak jsme se vzájemně prověřily. Třetí zápas s Kuřimí byl napínavý po celých 25 minut. Stejně jako v prvním kole Žákovské ligy i tady jsme soupeře dokázaly přehrát, i když pouze o 2 branky. Výsledek 19:17 zobrazoval vyrovnanost zápasu. Čtvrtým soupeřem pak bylo Zubří, které nedokázalo zastavit naše rychlé protiútoky, a tak jsme zvítězily jednoznačně 21:12. Posledním zápasem pak bylo utkání proti nejslabšímu týmu turnaje - Hranice na Moravě. Zápas byl tímto slabým výkonem soupeře poznamenám a bylo vidět, že obě družstva se na hřišti trápí. Naše hráčky jednoduše proměňovaly gólové příležitosti a soupeř se trápil s přihrávkami i střelbou. Konečný výsledek 26:8 pro Milevské uzavřel celodenní klání v Kuřimi. 
 
Konečné pořadí:
1. HC Milevsko
2. AS Trenčín
3. TJ Lesná Zubří
4. SK Kuřim
5. Sokol Měnín
6. Hranice na Moravě 
 
Celý turnaj odehrály brankářky Adéla Dostálová a Emma Fořtová, která se po úraze způsobeném slávistickou hráčkou na turnaji v Mostu nástřelem do obličeje, vrátila mezi tři tyče a velmi sebejistě zachytala. Jsme rádi, že je zpět a v plné síle.
 
Hráčky: Stela Koňáková, Nikola Šedivá, Kristýna Peterková, Simona Němečková, Terezka Němečková, Jana Hanusová, Šárka Hlavínová a Štěpánka Janouchová.
 
Všechny hráčky se gólově prosadily, což byl základ našeho prvenství.