Jdi na obsah Jdi na menu

Vánoční stromy 2011

10. 12. 2011

images.jpgRozsvěcení vánočních stromů v Kulířově a Studnicíchimages.jpg

   Každý rok v předvánočním čase jezdíváme s dětmi pomáhat rozsvítit vánoční stromy do Kulířova a do Studnic. Pro děti bývá velikým zážitkem už samotná cesta, jezdíme totiž studnickým hasičským autem. Děti už od podzimu připravují pásmo koled a básniček, kterým se snaží potěšit a vánočně naladit všechny přítomné. Velice si vážíme toho, že tuto snahu v obou vesnicích lidé dokážou ocenit, že přichází stále více diváků, kteří dětem pozorně naslouchají a rádi si s nimi i zazpívají.

   Kouzelnou vánoční atmosféru v Kulířově vždycky nádherně dokreslí Mikuláš, čert a anděl, ale i prskavky rozzářené při poslední písničce v rukou všech dětí. Ve Studnicích zase letos nádherně zapůsobil betlémek, který zhotovil pan Hudec. Velice roztomilé bývá i vystoupení maličkých dětí z mateřské školy.

   Chtěla bych touto cestou poděkovat hlavně všem dětem za jejich přípravu i za samotné vystoupení. Ne vždy nám přeje počasí, děti bývají promrzlé, ale vždycky jsou nesmírně spokojené. Pořadatelům z obou vesnic velice děkuji za jejich pohostinnost a za příjemnou atmosféru, kterou dokážou připravit. Těšíme se k Vám zase za rok.

                                                              Mgr. Karla Cabalová