Jdi na obsah Jdi na menu
 


Neděle 23.3.08 U Jána - Kaslík získává cenu fair-play, Nocárek vabank!

22. 3. 2008

Tak už jsem se letos jako pacient zaopatřovacího ústavu cítil několikrát, ale tentokrát to bylo trochu silnější. Ranní pohled z okna si můžete prohlédnout v galerii. Auto jsem od sněhu pucoval čtvrt hodiny. U vody se pocit duševní nedostatečnosti ještě prohloubil, protože naše milá Radbuza spíše připomínala Gangu v době oblevy v Hindukuši.

Přehlídku zahájil Jirka Půta, který odvážně vykročil ze zasněžené stráně, připomínající Šance na Špičáku, obtěžkán pruty, síťovinami, židlí, kyblíkem s krmením a mobilem u ucha.  Přihlížející pobavil pádem a jízdou sněhem a psími hovínky.

Po zaujmutí pozic u rozbouřeného živlu, po kterém chvílemi majestátně proplouvaly kmeny, klacky a další radši nespecifikovaný odpad, většina členů vabankového pelotonu zjistila, že zátěže, které zde s rezervou používá je třeba minimálně zatuplovat. Jako tintítka se ohýbaly nejtěžší kalibry - Kaslíkova hevinka i Podskalákova dunajská medvědobijka. Co dělaly pickery pánů Sowy, Haranta, Půty, Omamika a ohebné speedmastery dalších borců, vědí jen oni sami. Tolik k prvotnímu šoku.

Ale pak to začlo Brát!

První vlaštovky - dvě podoustve, zaznamenal MP, o těžké ryby postupně přišli Pavlové Krýsl a Nocárek. Pak kontroval Kaslík, Podskalák a pozdější vítěz. Několik zoufalců se pokoušelo o plavačku, touto bohulibou metodou se ale nechytila jediná ryba. bývalo by to chtělo děličku s desetigramákem a eskymácké rukavice.

Pak už se s novým azajem rozchytal Nocárek, šly mu samé velké kusy. Za chvíli se přesným nahazováním dostal do ryb Kaslík, podoustve byly nádherné.

Za zmínku stojí lov Kamila, který během půl hodiny utrhal všechno co měl, pak mu MP půjčil zátěž a ač v depresi, dokázal ještě v poslední půlhodině zdolat dvě podoustve.  

Ještě je třeba konstatovat, že horní část úseku která bývá lepší, tentokrát nepochodila, bralo to spíš dole. Chudák Petr Beroušek si před chytáním postesknul, sakra kdybych si konečně vylosoval vršek. Získal vytoužený horní viceforhont a tam, kde obvykle bývá Petr, chytal Nocárek!

Vyvrcholením byl Kaslíkův mužný čin, kdy pustil oběšeného cejna, kterého vytáhnul po závěrečném hvizdu. Nakonec tak získal jen devět bodů, stejně jako Nocárek, který pak losováním shrábnul bank. Tomu se frčák U Jána líbil natolik, že příští vabank volným stylem svolává tamtéž.

1.

Pavel Nocar

6 br 1 kapr

9 bodů, vyhrál los

2.

Kaslík

5 podouství, 3 plot. 1 cejn

9

3.

Michal MP Sopukup

3 podoustve

3

4.

Kamil Fejfar

2 podoustve

2

4.

Podskalák st.

1 plot. 1 cejn

2

4.

Míra Matas

2 br

2

7.

Milunda Harant

1 br

1

7.

Petr Beroušek

1 br

1

7.

Honza Omamik

1 br

1

15.

Pavel Krýsl

Bezrybka

0

15.

Jarda Čech

Bezrybka

0

15.

Petr VP Kříž

Bezrybka

0

15.

Petr Sowa

Bezrybka

0

15.

Míla Bártík

Bezrybka

0

15.

Jirka Půta

Bezrybka

0

 

Náhledy fotografií ze složky Povodeň U Jána

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Hubert:

(Kaslík, 31. 3. 2008 15:13)

Dík za gratulaci a z výsledku si hlavu nedělej, chce to jen nasbírat nějaké zkušenosti a mít nezbytnou dávku štěstí.

doufám ...

(hubert, 30. 3. 2008 19:20)

snad příště...gratuluju k úspěchu:D

Hubert

(Sow, 30. 3. 2008 17:15)

Vzhledem k tomu,že jsi mně nepřechytal,tak se mi pořád líbíš :-))
A neházej flintu do žita,ono to jednou přijde.Občas i slepé kuře najde zrno,viz já.

beeezrybka

(hubert, 30. 3. 2008 14:18)

tak se žádné překvapení nestalo, ale sem rád že sem videl profesionály v akci...snad příště :D a gratuluji vítězi

tak zítra

(hubert, 29. 3. 2008 20:58)

už se dost těším...:D

Hubert

(Sow, 28. 3. 2008 23:16)

Haha,tak takovejch už tu bylo.Zeptej se na začátky p.Edloše na Havelkově biči.Taky dělal trubku,všichni mu to sežrali a von je pak spraskal jak malý parchanty.Vyhrál rozdílem třídy.

bezrybka v akci

(hubert, 28. 3. 2008 22:09)

doufám, že to bezrybkovství nebude trvat dlouho...:D:D ale myslím že Vás nikdy nepřechytám:D:D

Hubert

(Sow, 28. 3. 2008 22:05)

Hele,Hubert,normálně se mi začínáš líbit.Teda samozřejmě jako bezrybka.V momentě kdy mne přechytáš jdou sympatie stranou.Já abych byl co nejpopulárnější ze sebe dělám hrozný nemehlo,ale jde to ztuha :-))

hubert

(kafka, 28. 3. 2008 19:11)

Na oukleje v Plzni zapomeň(nepočítají se).Na ouklejky musíš do Přeštic....Tam počítáme každou rybu.5m bič U Jána je asi málo...vsaď spíš na feeder...a do krmení dej hlínu z krtince.

bezrybka

(hubert, 28. 3. 2008 18:08)

co se týče prutu vzal bych si pětku bič je sice těžkej ale hodinku s ním vklidu odchytám...a jěšte bych si vzal feeder

co se týče bezrybkovství...no radši nekömentuju...doufám že se povede aspon ouklej teda pokud jí počítáte:D

bezrybka

(Kaslík, 28. 3. 2008 16:43)

Huberte, žádný "největší bezrybka" neexistuje. Bezrybka je prostě bezrybka. Noční můra všech závodních rybářů. Výsledek tak zoufale absolutní, nedávající zdánlivě žádnou možnost útěchy... Ale pozor, ke standardní výbavě závodního rybáře patří schopnost vyrovnat se i s tímto frustrujícím zážitkem. Ideální je v co nejkratší době po skončení závodu nalézt podobně postižené jedince (čím je jich více, tím lépe) a společně si zanadávat tu na nepříznivé počasí, tu na blbého pořadatele, objektivních příčin se jistě najde mnoho. Stát se členem kolektivu bezrybků má i své společenské výhody, nic tak dobře nesbližuje jako společně sdílené bezrybkovství... Asi nejhorší stav je ten, kdy je postižený jedinec ve svém bezrybkovství sám. Ta zoufalost osamělého bezrybky je pak nekonečná... Ani v tomto případě ale není nutno propadat depresi, nastupuje fáze dva, používaná směrem k šťastlivcům, kteří nějakým zázrakem nachytali, tj. hledání subjektivních příčin, proč se zrovna tomu kterému jedinci nedařilo. A zde se opravdu fantazii meze nekladou. Jen pár rutinních příkladů pro méně zkušené borce. Tak například tzv. "Ouředníčkův sumec", velmi oblíbená to proprieta, ležící údajně na zakrmeném místě a odhánějící ryby, bažící po naší nástraze. Dále jsou to vázky, samozřejmě vyskytující se prakticky v celém sektoru a připravivší nás o všechny montáže včetně několika ryb. Potom neúměrná velikost zdolávaných ryb ("měl jsem na prutě několik velikých ryb, ale nedaly mi šanci"), špatná konzistence krmení ("nakrmil jsem sousedovi pode mnou, proto nachytal"...) naše zapomnětlivost ("nechal jsem si krmítka doma"), špatný los atd. Velmi žádoucí je při špatném výsledku neustálé zdůrazňování, že nám vlastně o žádný výsledek nejde, jen jsme se přišli podívat, pokecat, provětrat.... a navíc ostatní to hrozně žerou, cpou prachy do krmení, chodí trénovat.... no prostě hlavní zásada dobrého závodníka je umět zdůvodnit dobrý výsledek vlastními schopnostmi a špatný výsledek čímkoli jiným, než vlastní neschopností :).
P.S.: pokud někoho napadlo, že jsem použil vlastní zkušenosti, tak se nesplet :)

Hubertovi

(Podskalák, 28. 3. 2008 13:19)

Můžeš chytat plavačku nebo feeder, jestli ale nemáš dlouhý prut, chytej feeder. S krátkým jsi bezrybka.

ryby

(hubert, 28. 3. 2008 12:33)

a může se chytat plaavčka i feeder nebo jen feeder.?

ryby?

(hubert, 28. 3. 2008 11:53)

já myslim že budu ten největší bezrybka... : D

Sow...

(p.Edlos, 27. 3. 2008 22:46)

To byla solidní objednávka.Už končím,musím ještě vyplést do zítra dvě rakety.

Kaslík

(Sow, 27. 3. 2008 22:41)

Hele,takovejch p.Edlošů by bylo.Seděj u compu,píšou nebetyčný pomluvy o kamarádech(mimochodem se nechtějí nechat oškubat a ještě navíc vyžebraj pivo) a pak by chtěli vyhrávat na cizím :-))

p.Edlos:

(Kaslík, 27. 3. 2008 22:28)

Vynasnažím se...

Kaslík...

(p.Edlos, 27. 3. 2008 22:13)

Objednávám si u tebe alespoň 4 příslušná krmítka na rychlou velkou vodu.Předem děkuji za zhotovení.

Salom5:

(Kaslík, 27. 3. 2008 22:07)

kdo ví, třeba budeme všichni po neděli lámat Huberta, aby nám prozradil, jak se chytaj ryby...

Hubert...

(Salom5, 27. 3. 2008 21:44)

Kamarádi ti určitě znamenitě poradí co se týče krmení,podběráku,vezírku,ale jak to udělat aby bylo co do toho vezírku dávat,TO ti nikdo neřekne!!!Vím o čem mluvím/píši/.....