Jdi na obsah Jdi na menu
 


O Bonie, Berettce, Barackovi a Bohemce

20. 5. 2008

****
ObrazekO Bohemě:
****
Ahojky Libusko, Obrazek
posilam fotecky z akce fikus. Behem dvou dnu na nej byly Obrazekspachany tri utoky. Prezil jen klacik :) Jsme naockovani, hlavicka je zahojena a zlobime. Hlavne o pulnoci mame nejvic prace. Kamaradime se se vsema pejskama. Vcera na sebe,na hlavu, Bohunka prevratila pelisek a behala s nim po pokoji :) Nestihla jsem to vyfotit, stalo to za to.
Jak se holky jinak mate?Nam na Morave pocasi nepreje a tak se valime nebo behame venku s panacekm (plysove jablicko). Uz umime lehnout, sednout a dat packu. Nejvice nam jde stekani na panicku at si pohne s jidlem.
Vsechny vas moc zdravime. Bohunka a Ivca s Jendou

(další fotky najdete opět v galerii)

****
O Berry:
****

Haf! Haf!
Dnes musim hlidat panicku, pac panicek sel chytat uhore (chyti tak plechovku!). Pisu ti, protoze me tady tyraji! Kazdy rano me tahaji z pelisku, ze pry musim curat a k...v 6 hodin rano! A ja tak krasne spinkam a snim o velkych kostech. Fakt drzost. Pritom sem se jim tu nikdy nevykadila a Obrazektech 5 louzicek, co sli "vedle", za to si muzou sami. Ale konecne me nechaji aspon noci v klidu-si predstav, ze me tahli ve 3 hodiny v noci ven!!! Hruza! A dnes rano, panicka delala zradlo, zase ty divny granule( ale od vcera tam michaji nejaky Rinti, coz jsou vonavy kusy masa) a jak to pomalu michala! Tak sem ji zacala nadavat, ze ma rychleji, nastesti to pochopila. Mnam, radsi sem to rychle zblajzla...nakonec by mi to snedla sama. Vcera mi koupili KONGa (takouvou gumovou potvoru s dirou). A dnes mi tam nacpali samy mnam veci - no co ti budu povidat, musela sem to 2 hodiny vylizovat, nez to bylo prazdny. To byla fuska. Ani sem si nevsimla, ze me panicek nechal v aute cekat, protoze musel k zakaznikovi. Navecer sme pak vsichni tri sli na prochazku. Panicka s sebou vzala parek a pak me na to lakali a volali "komm Berry". No tak sem samozrejme prisla, dostala parek a oni si ted mysli, ze budu chodit i bez parku :-) To se teda sekli! No ti rikam, trapi me tu. Dnes vecer sem si stoupla na vahu a zase sem pribrala (sem proste zenska-zeru z frustrace), vazim ted 10,6 kg. Jestli to tak pujde dal, budu mit za rok 30 kg! No, Obrazekaspon panicku poradne potaham na voditku, uz ted ma se mnou plny ruce prace.
Dnes vecer sem objevila konkurenci v byte - divala se na me, hybala se jako ja a taky na me stekala. Tak sem taky stekala. Chtela sem ji zakousnout, ale byly tam mezi nami dvere od balkonu a venku byla tma...panicci se ale oba moc smali. No kdyz jim to dela radost. Pry sem stekala sama na sebe - ale ja vim, co vidim!
No nic, jdu spat (ten pelisek mi taky nejak zmensili), zitra maji volno a urcite me zas nekde potahnou, pry socializace musi byt.
Mam to tu fakt tezky.
Tak pozdravuj mamu Kelly a velkou segru Fifu!
Berry
PS: Jeste ti poslu nejakou fotku, abys na me nazapomela. Ale zitra me urcite zase budou fotit, tak jich mozna bude vic.

****
O Bonie:
****

Ahoj,
musím říci, že jsem v jednom kole, tak jsem nestihla napsat. Bonie je zatím pořád hodná, až na Obrazeknějaké ty noční loužičky a hovínka je to zlatý dobrmánek. Pořád se mazlí, večer jí musíme uspávat na gauči u televize, jinak neusne, a teprve pak se můžu odplížit potichu do ložnice. Páníček s ní ale zůstává celou noc na gauči nebo na karimatce v předsíni ve spacáku, tak spíš pláče on, že je chudák jako bezdomovec. Já mu říkám, jo mateřská je mateřská, to musíš zvládnout. I když je moc hodná, už se u ní začínají projevovat bojovná gesta, například, když jí vezmu botu a snažím se jí vysvětlit, že ta se nepapá, tak začne štěkat, vrčet a chce mě kousnout, no být to velký dobrman, tak mám vážně strach. Tak jí zase vysvětluji, že na mě opravdu vrčet nemůže a většinou to pochopí. Už jsme byli i na procházce na vodítku. Ale daleko nikdy nedojdeme, protože očuchá každý kamínek a každý papírek, je strašně zvědavá. Teď si zrovna hraje na zahradě s naším starším pejskem Harrym, trošku na ní někdy vrčí, ale už začínají být smečka.
Už má přes 9 kg a zase strašně vyrostla. Všichni, co jí vidí, říkají, že to bude velkej dobrman. Asi mají pravdu.
Mějte se hezky
Milena

****
O Berettce:
****

Ahóóój!
Je pravda, že se vůbec nenudíme. Neumím totiž nechat Berettku samotnou doma, takže všechnoObrazek absolvujeme spolu. Bereme jí na tenis, kde se jí hrozně líbí poskakující tenisáky, když jdeme na brusle, tak běhá vedle nás a když je unavená, tak se ozve a vozíme jí v náruči (má 8,5kg, tak to ještě jde). Já jsem začala cvičit, protože mám na sobě po zimě nějaké to kilčo navíc a Berettka tu hodinu pilně cvičí před zrcadly štěkání, vrčení, lízání a škrábání. Teď už jí asi došlo, že ten na koho to všechno dělá je ona sama, ale začátku to byla fakt děsná sranda. Co nám ale dělalo problémy, byly procházky na vodítku. Z těch jsem se vracela zmordovaná pouze já, protože Berettka stávkovala a aby se neuškrtila, musela jsem jí nosit. Pak mě ale napadlo koupit kšíry a hned první den cupitala jako baletka. Když jdeme do lesa, tak chodí na volno a stále si hlídá kde jsme, takže to je super. Noční venčení už také neřešíme, protože je to šikulka a vydrží v pohodě do rána :-) Její slabostí je věčné hrabání na zahradě. Sázela jsem dost nových keříků, kytiček a stromků a Berettka si vzala do hlavy, že bez nich to bylo lepší. Netrvalo 5min a hned se je rozhodla vyhrabat a okousat. Naložili jsme jí tedy v pátek do auta a jeli do BauMaxu vybrat plůtek, abychom jí zabránili v její odhodlanosti sklízet. Pak jí také děsně baví naše boty. Zatím tedy žádné nezrušila, ale pořád je někam poponáší a žužlá. V noci se vždycky připlíží do ložnice, vezme mojí pantofli, chvilku jí okusuje a pak na ní usne. Kouzelná jsou rána, kdy když vstávám a otevřu dveře k Vali do pokoje, tak tam vletí smykem a štěká, dokud Vali nevyleze z postele.
Když to shrnu, tak se teď ve všem podřizujeme Berettce, ale i když to znamená konec běhání po obchodech, kinech a restauracích, tak to stojí za to. Počítám, že až bude zase pěkně, tak jí zkusíme pomalu zvykat na to, že s ní nemůžeme trávit 24hod denně. Pavel už zadal truhlářům, aby udělali zateplenou boudu, protože bude pro ní lepší běhat venku a mít si kam zalézt, než být zavřená doma.
Berettka se vzbudila a štěká na mě - to abych se jí věnovala :-))

Takže pac a pusinku od Berčy!

****
O Barackovi:
****

Ahoj Líbo, už se úplně stydíme jak dlouho jsme se ti neozvali. Jenom teď máme nějak míň a míň času. Barack se má báječně, roste úplně před očima. Ema ho miluje, pořád by ho chtěla chovat a Barack si to kupodivu nechává líbit. Je klidnější povahy a to je super, nehryže nás jenom nějaké věci – například polštář, hračky, bačkory, nábytek, … ale ne nás. Je mazlivý a ráno si ke mně chce vždy zalézt pod peřinu, ale já stále odolávám, může jenom na kousek. A taky musím napsat jak je hrozně ukecaný, když chce jídlo tak si zaštěká, když chce zvenku domů tak naříká jako by ho někdo řezal zaživa, když chce hladit tak bručí a při hlazení skoro vrní. Je to opravdu mazel a máme ho moc rádi. Nafotil jsem mezitím spoustu fotek a tak až je proberu, tak nějaké pošlu. 
To je prozatím všechno, musím ještě sekat zahradu abych tu spoustu hovínek, které produkuje Barack jak na běžícím pásu, našel a uklidil. 
Mějte se a pozdravuj celou smečku. 

Zdraví Radek a Karolina

****
O Bohemce:
****

Ahojky,
Ted se učíme přinášet panáčka. Pejsků jsme se přestali bát a musí nás pohladit každý, kdo kolem nás jde :) nikoho jinak nenechá projít. Pověstný fíkus má nový sestřih, Bohemka si řekla, že to tak bude lepší :) Lístečky přede mnou schovávala pod pelíšek, protože věděla že se to nesmí :) Taky z nás bude nadějná zahradnice, už umíme vysadit tůjku a zaneřádit balkón včetně dečky na vegetění :) Bohemka se rozkoukala a řádí jak černá ruka. Příští týden jdeme na očkování. Nechali jsme se natřít proti klíšťatům, protože jsme s jedním měli problém, nešlo nám vytáhnout. Bohunka je zlatíčko. Pořád se chce chovat, za pár měsíců to bohužel nepůjde :) To už budeme velicí. A jak se máte vy? Viděla jsem na webu ostatní štěňátka, jak se jim daří :) spokojenost sama. Moc vás zdraví Bohemka a páníčci