Jdi na obsah Jdi na menu
 


PPP jižní Čechy

11. 7. 2011

Tak nám začaly prázdniny, respektive spíše dětem školou povinným. Nás pracujících se bohužel už 2 měsíce volna netýkají. Hned první prázdninový víkend jsme oslavili rodinnou sešlostí při příležitosti narozenin mojí švagrové a ač počasí nepřálo plánovanému využití bazénu a posezení u něj, překvapivě náš obývák stačil pro 17 lidí celkem pohodlně. Dobrmanky se snažily vyhrát v soutěži o ten den nejdokonalejšího-tedy neviditelného psa. Díkybohu: jedna naše teta se totiž psů doslova děsí- a to Fínu bavilo-když to šlo, pečlivě se držela v její blízkosti :-).
img_0551---kopie.jpg

V sobotu si Eli odvezla babi na hory a v neděli jsme odvezli Tomáška na tábor do Stráže nad Nežárkou a na tento-druhý prázdninový víkend jsme si naplánovali výlet opět tím směrem. Oprášila jsem náš starý, malý, ale nezničitelný karavan, taťka ho vytáhl z jeho zimoviště pod vrbičkou a s tou dvoukolkou jsme vyjeli na pozemní komunikace. Holky trůnily v kufru ve své dvojkleci a mohli jsme "výletit". Nejdřív za Tomáškem, který je na táboře ve svém živlu a jen co img_0627.jpgnás krátce pomazlil, už letěl na cétéháčko (taky jsme nevěděli- je to celotáborováhra :-)) My vyrazili do lesa na slibované borůvky. Naběhali jsme se dost! I ten kelímek jsme nakonec nasbírali, takže na jeden svátkový nepečený dort stačily. Aspoň že tak. Prošli jsme si večerní Jindřichův Hradec, navečeřeli se na terase pod historickou památkou (holky vzorně ležely jen do chvíle, co se kolem začala promenádovat místní čičina, pak už si dávaly pozor,aby jim nic neuniklo) a pak přesunuli karavánek do okolních polí, kde jsme si užili dosud největší letošní bouřku a slejvák :-). V neděli jsme prošli historický Tábor a objevili hrad Choustník (ten jsme objevili už loni, ale zapomněli jsme a až pod kopcem jsme zažili ten pocit "deja vu" :-)
Asi díky vedru byly holčičky úplně zlaté a i když vyvedly pár vylomenin, které raději nebudu popisovat, jsem ráda, že jsem je vytáhla "mezi lidi" kde budily pozornost a spory, cože je to za lovecké plemeno. Trocha osvěty té laické veřejnosti neuškodí, no ne?

Tak příští víkend si synáčka odvezeme domů, ale spolu s tím se chystáme podrobně prozkoumat zase další krásy naší České zemičky...."To není země, to je zahrádka!"
 

Fotky z víkendu pohromadě ZDE! 

img_0591---kopie--2-.jpg