Jdi na obsah Jdi na menu
 


Seminář

18. 1. 2009

V sobotu na 10. hodinu byl sraz v kynologickém areálu Rychety. Přijela jsem o chvíli dřív (kupodivu :o)) a potkala se se Zinou, chovatelkou dobrmánků Chocolate´s Bohemia. Pak samozřejmně s pořadatelkou Marií Klvaňovou...a jinak...jinak už tak "od dobrmanů" nikdo nebyl!!! Určitě velká škoda, zvlášť když mimojiné tento seminář pořádá dobrmankář...škoda. Myslím, že téma přednášek bylo velmi zajímavé pro každého chovatele psů, zvlášť pro začátečníka, za kterého se taky považuju. Sice jsem odrodila 4 vrhy, a měla jen 3 dobrmany, ale určitě je stále co se učit a na co se ptát.
Začalo se krátce po desáté. Pan doktor Láznička přednášel asi pětadvaceti zájemcům z řad chovatelů o hárání, březosti a porodech fen. Probíhala i živá diskuze a bylo vidět, že téma se setkává s velkým ohlasem. Přednáška se o něco protáhla, následoval výborný řízek s bramborovým salátem a pak začal přednášet pan doktor Musil, specialista na problémy kostí a kloubů. Probrali jsme panostitidu, často se vyskytující u rostoucích psů, pokračovalo se dysplazií loketního a následně kyčelního kloubu. Slyšeli jsme mimojiné případy z praxe, prevenci a možnosti léčby.
Seminář měl končit v 15 hodin, končil o téměř dvě hodiny déle a já odjížděla až v půl šesté :o) Byl to fajn strávený den...Díky pořadatelce za uspořádání a výběr tak dobrých odborníků a doufám, že v budoucnu se tento typ akce setká s větším zájmem také majitelů a chovatelů dobrmanů.

Marie připravila i další akce v blízké budoucnosti:

- hlavně pro začínající kynology seminář o metodice výcviku (prostě tolik potřebná teorie)....odkaz ZDE.

- pro začínající i pokročilé zas v únoru mnoho praxe: výcvikový víkend, kde profíci naučí vše, co je pro kariéru dobrmánka potřeba (stopa,poslušnost,obrana,výstavy,bonitace)...doufám, že i my si to vyzkoušíme :o)...odkaz ZDE.

...no a do budoucna budou prý další akce!!