Jdi na obsah Jdi na menu
 


Duo CACIB Brno, 6.a 7.2.2010

7. 2. 2010

Máme za sebou fantastický víkend plný zážitků a úspěchů!

CACIB Brno 6.2.2010:

Caisha Coldplay –ve třídě Mladých: V1, CAJC

Caramella Coldplay- ve třídě Mladých: VD1
Black Berry Coldplay – v Mezitřídě: V1, CAC

 

CACIB Brno 7.2.2010:

Caisha Coldplay – ve třídě Mladých: V1, CAJC

Caramella Coldplay – ve třídě Mladých: V1, CAJC + Nejlepší mladá fena

Black Berry Coldplay – v Mezitřídě: V1, CAC + res. CACIB

Na této výstavě dokončil také český šampionát náš kamarád Griff (Beefeater Begriff Alary Aslar). Dá-li Bůh, bude jednou tento pes otcem našich štěňátek.
Všem majitelů MOC GRATULUJI k výborným výsledkům. Jsem moc ráda, že jsme se zase všichni sešli!!!

 

Letošní dvojitou mezinárodní výstavu v Brně jsem si teda opravdu užila. Holky zůstaly doma a já jela podpořit a pomuchlovat náš „potěr“, tentokrát v docela silném zastoupení.

Na oba výstavní dny, byly do třídy Mladých přihlášeny naše devítiměsíční Caisha a Caramella a v Mezitřídě Black Berry. Stejně jako náš hnědý kamarád Griff (Beefeater Begriff Alary Aslar) a ten ve třídě Pracovní.

 

Protože jsem na výstavy dojížděla společně s Lenkou a Martinem, byli jsme všude včas a s pohodlným předstihem. Podařilo se nám zaparkovat blízko výstavní haly, rozložily jsme proviant a čekali na příjezd ostatních. S Gabčou a Markusem vzápětí přijela Berry a s radostným, hlasitým přivítáním mně přistála na hlavě :o). Pak přijela Hanička s Carou a s Magdou, která protentokrát nechala Celinku (Cést La Vie Coldplay) doma.

Po půl desáté začal slovenský pan rozhodčí Havelka svižně posuzovat.Obrazek

Ve třídě mladých černých fen nastoupila Caisha společně s fenkou Frida Halit Paša, která je o 4 měsíce starší a samozřejmně už o něco vyspělejší. Caisha ale vtrhla do kruhu jako velká voda, skákala po balonku a perfektně se předváděla jak v postoji, tak v pohybu a s otevřenou hubinkou. Myslím, že především její uvolněné chování a temperament jí pomohly k titulu V1, CAJC! Radost byla veliká... A pokračovala! Hned po Caishe nastoupila v Mezitřídě Berry. Předváděla se moc hezky, ale znám jí, že to umí ještě lépe. Jak, nám ukázala ve finále o CACIB: holky makaly, „CACky“ odcházely a Berry zůstávala. Tentokrát res. CACIB utekl o fous a pro Gabču je to doufám důkaz, že Berry zraje jako víno a její čas ve výstavním kruhu dost možná teprve přijde.

Další očekávání byla naše Caramella. Ve své třídě byla sama a to slibovalo, že další titul do dnešní sbírky nemusí být nereálný. Caruška totiž roste opravdu do krásy a jsem si jistá, že má všechny předpoklady ke slibné výstavní kariéře. Hanička nenechala nikdy nic náhodě a poctivě už od štěňátka trénuje, jak dokonale předvádět mladou dobrmanní slečnu. Ta nám ale v sobotu dala košem a naprosto zapomněla na dobré vychování a v kruhu ukázala puberťáka v ráži alá „teď si budem hrát a jestli seš suchar, máš teda smůlu :-)“ Jestli běžela tři kroky tak jak má a umí...? A Hanička nevěřila....ani tomu, kdo jí to vyměnil tu panenku na konci vodítka, ani tomu VD1, co pan rozhodčí  vzápětí vynesl. Takhle tedy občas končívají smělé naděje.... :-) Předvést se tak,jak umí, bylo to v kapse.

Domů jsme přijeli v přijatelnou hodinu, unavení jako koťata a usínali jsme plni očekávání, jak to dopadne v neděli.

V neděli jsme ve stejném složení (jen bez Martina, zato s Gabči milou maminkou), ve stejný čas, na stejném místě a u téhož výstavního kruhu čekali na začátek posuzování. V neděli posuzoval německý rozhodčí p. Ch. Habig.   

Z naší skupinky nastoupila jako první opět Caisha, kterou čekala opět jiná Obrazekkonkurence, která se ale nedostavila. Caisha opět suverénně běhala a moc hezky stála a tak během chvilky odcházela s V1 CAJC a se slovy pana rozhodčího: „Very, very nice girl!“

Po Caishe hned nastupovala do Mezitřídy Black Berry spolu se dvěma fenkami: Bonairou Black Dancer a Armidou First Floor. Fantastické překvapení bylo suverénní vítězství Berry, která v závěrečném finále těch nejlepších z dospělých tříd vyhrála ještě res. CACIB! Sobotní odhad rozhodčího Havelky se tedy téměř shodoval s rozhodčím p. Habigem! Markus a Gabča byli tak šťastní...a my s nimi! Tak držíme palce, ať vám klapnou i všechny letošní pracovní plány!

 

Ve třídě hnědých pracovních psů se prezentoval náš kamarád Grif (doma obětní beránek malé Caishy), kterému jsme moc drželi palce. Dnes se předváděl s jiskrou, protože měl paničku za kruhem a tak jsem ho předávala Lence už jako úplně čerstvého Českého šampiona!!! K Junioršampionátu a několika „dvojkovým“ zkouškám je to tak další úspěch na konto tohoto pětiletého chovného psa. Gratulujeme, Leni!!!!!

 

ObrazekPoslední nastupovala do třídy Mladých hnědých fen Cara s Haničkou, po sobotním „políčku“ nyní mírně nazelenalou a napnutou, jak si Cara včerejší domlouvání vezme k srdci. A domlouvání zabralo: Cara předvedla to, co umí, běžela jako panenka a klidně stála. Konečně vytoužený CAJC! Hanička zářila! A co teprve, když v závěrečné soutěži o Nejlepšího mladého jedince porazila Caramella jak svojí černou ségru Caishu, tak o více jak 8měsíců staršího černého krasavce Dirka (ten si odnesl toto vítězství den předtím)! Holky vydržely i do závěrečných soutěží, zkusily si, jaké je to stát a běhat v soutěži BIS Junior a určitě výborně prezentovaly plemeno DOBRMAN!

 

Caisha Coldplay je čekatelkou Junioršampiona ČR (chybí jí 1x CAJC, či CAC)

Caramella Coldplay je čekatelkou Junioršampiona ČR (chybí jí 2x CAJC, či CAJC+CAC)

Black Berry Coldplay je čekatelkou Šampiona ČR (chybí 1x CAC z dalších let + zk. 1.stupně)

 

Sdílená radost je vždy větší a tak je skvělé, že se nás opět sešel tým! Moc vám všem děkuji za účast a skvělou prezentaci našich dobrmánků a příště budeme doufám fandit i Celince, nebo další z jejích (polo)sourozenců. Díky, holky!

Obrazek

 V přípravě video většiny zúčastněných dobrmanů- neděle....

Fotky zde!