Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klubová výstava MSDK, Frýdlant nad Ostravicí, 19.9.2009

20. 9. 2009

O naší účasti na klubové výstavě MSDK v dalekém Frýdlantě rozhodla před časem Gormova Janina, protože kvůli učení promeškali klubovku v Sadské a tak se odhlasovala Morava. S radostí se na palubu našeho Tauruse přihlásila i Hanka s Carou a tak jsme brzo nad ránem (já "pro jistotu" nezamhouřila oko, takže jsem řídila tam i zpět pěkně nevyspalá) vyrazili směr Frýdlant. Cesta utekla neuvěřitelně rychle, asi proto, že jsme kecaly o kdečem. Se mnou, která chodím všude pozdě, jsme naObrazek místě byli o skoro dvě hodiny dříve: výstava začínala až v 10 hodin dopoledne. Takže jsme pohodlně vyvenčili pejsky, přivítali se s Ivankou, Honzou a Bohemou a pár přáteli.

Nejdříve se posuzovali hnědáci. Ve třídě hnědých baby fenek nebyla Cara sama, ale krásně se předváděla a tak se umístila první se známkou Nadějná 1. a dostala svoji první plaketku za vítězství ve své třídě.

V Mezitřídě nastoupila Bohema a také nebyla ve třídě sama, ale s velmi silnou a krásnou konkurencí, která nakonec vyhrála i celou výstavu. Známku Výborná Berryšce vzalo jen její předvedení alá "chůze IPO" takže v pohybu to nebylo k posouzení. Jinak "statiku" od minulé výstavy páníci "vychytali", ta byla téměř super. Bohema je opravdu velmi pěkná holka a tak stačí spravit jen to předvedení v klusu a výbornou ani případný titul jim nikdo upírat už nebude.

ObrazekV otevřené třídě nastoupil Gorm v konkurenci dalších dvou psů. Předváděl se opět výborně, paní rozhodčí vyzdvihla jeho krásné tělo, jen hlava jí připadala poněkud mohutnější a vadil jí méně výrazý stop a tak první místo získal standardní pejsek, kterému jsme pak drželi palce v soutěži Nejlepší dospělý pes výstavy, kterou nakonec vyhrál jeho hnědý konkurent. Gorm halt potřebuje rozhodčího-fandu svého typu :o) Každopádně se "ukázal" na Moravě a dle ohlasů za kruhem velmi zaujal :o)

ObrazekPoslední jsme nastoupily já s Fínou, která byla v pracovní třídě sama. Po minulém týdnu, kdy si žila jak na krmníku a tak akorát pěkně přibrala (já to nepozorovala, ale ostatní mi to tvrdili) mi tedy připadala v dobré i výstavní kondici a paní rozhodčí evidentně padla do oka. Nejen proto, že dala Fíně titul CAC a velmi jí chválila, ale i proto, že v silné konkurenci v závěrečné soutěži o Nejlepší fenu klubové výstavy Fína odcházela jako druhá za hnědou fenkou, která nakonec získala i titul BOB.

Nastoupili jsme i v soutěži o nejlepší chovatelskou skupinu. Paní rozhodčí zdůraznila, že v této soutěži se hledí na vyrovnanost v typu těl, hlav...o jednotnost. A tak vyhrála chovatelská skupina, ve které nastoupily fenky přibližně stejného stáří a jedné barvy před naší skupinou tvořenou velkým černým Gormem, drobnou vylítanou Fínou, spokojenou blahobytnou Bohemou a hnědým miminkem Carou :o)) Gratulujem vítězům, my jsme si to taky skvěle užili!!!

Obrazek

Pak jsme udělali nějaké společné fotky, rozloučili se a vyrazili domů. Cesta domů proti suníčku byla nějak delší s přestávkou na pořádné kafe. Domů jsme přijeli kolem sedmé a rovnou k Lence, která hlídala moje dva poklady. Pomuchlali jsme Caishu, probrali "pro změnu" dobrmanní novinky a po grilované klobásce dojeli konečně domů a padli jsme rovnou do postelí. Leni, díky!

Tak se těším zas na další společnou akci!!!

Naše fotky jsou k shlédnutí ZDE!