Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tábor Luková u Lanškrouna 2009

12. 7. 2009

Tak jako loni jsme se i letos dlouho těšili na tábor k Liborovi Helleportovi. Letos byl tábor ale ještě lepší, protože jsme se "vraceli" za spoustou přátel a věděli jsme, co nás čeká.

Tentokrát s námi a Janinou s Gormem jela i jedna báječná ženská, jmenuje se Katka a původně byla "jen" Jany kamarádka. Myslím, že po týdnu v Lukové má o mnoho kamarádů a přátel navíc. Katka vlastní 9ti letou pitbulku Bettynku alias Tulí a asi 3 letého útulkáče Ronyho. O jejich životě si můžete přečíst zde, zvláště ten Rončovo stojí za to :o( Katka je taková ta zlatá duše a pejsci jí to vrchovatě vrací. Tak šikovný a vděčný pes, jako je Rony se hned tak nevidí. Za těch několik dnů udělal obrovské pokroky naprosto ve všem.
Ale popořadě: po náročném dni na Klubovce, než jsme se sbalily (hlavně já, samozřejmně), byla už hluboká noc. Holky se moc těšily, nechtěly přijít o ranní program a tak jsme se rozhodly jet na noc. Eliška usnula za chvilku a brzo jsem za volantem začala usínat i já. Takže pauza a pak zas začala usínat Katka. Do tábora jsme nakonec dorazily až ráno a rozložily jsme ležení. Já si táhla náš "pidipsíkaravan": velikostí nicotný, ale pro Eli, mně a holky pohodlný dostatečně. Rozestavěly jsme karisítě, aby nemusely fenky být v kleci či na řetěze. Už loni to byl výborný manželův zlepšovák! Mohly tak být venku před stanovou předsíňkou, či v karavanu. Odpoledne jsme začali s výcvikem: nejdřív tradiční ulička, v níž psi, opatřeni náhubkem "proženou" všechny figuranty. Následuje řádný tréning obran, jedno či dvě Obrazekkola. Ráno se pak výcvik stop jeden den střídá s výcvikem poslušnosti druhý den. Terény na stopy byly přímo luxusní, o tom si tady ve vyprahlém Polabí mohu nechat zdát. Holky obě stopy během týdne "odešly" velmi dobře, zvlášť ta v trávě po kolena byla prakticky dokonalá (šly si tunelem :o)) Poslušnosti probíhaly přímo na táboře na prostorném placu.
Fína dle očekávání pracovala jako drak, snažili jsme se zapracovat na jejích náskocích alá kamikadze, prostě jí vylepšit styl... uvidíme, jak se to odrazí v další práci. Jinak to, co už umí, dělala skvěle na všechny figuranty i figurantku bez rozdílu, takže můj dojem byl výborný. Nadšená jsem byla i z Kellynky. Mamina moje....Obrazek Všechno, co má naučené je v ní tak pěkně "uložené"... Vlastně od krytí se jí změnil režim a až doteď vlastně nic nedělala. Byl nejvyšší čas dostat jí postupně do formy. Ona ale makala, jako by ve formě byla. Až jsem měla strach, aby si se svojí současnou váhou a poněkud rozkydlou postavou něco neudělala. Zvládla i kontrolák.... ani jednou se neurvala. Zlato moje...
ObrazekGorm udělal také kus práce, určitě se zas o kus ve výcviku posunuli, vědí, co a jak trénovat. Gorm výborně stopuje, poslušnosti má na velmi dobré úrovni a obrany na to kolik a jak toho má za sebou jsou také moc pěkné. Věřím, že BH není jejich poslední letošní zkouška. 
No, takže takhle jsme si celý týden trénovali...Jana na BH, já jen tak...a pořádně, protože zkoušky jsem pro tentokrát vypustila. Pak ale přišla sobota a s ní MZŘ. Počasí super, terény také a rozhodčí p.Hammer moc fajn a tak jsem se v sobotu rozhodla, že v neděli nároďák zkusíme. Ještě v pátek ale Fína kousala dvě kola obran ráno+večer, přesto mi ale vyčerpaná nepřipadala...Chyba lávky. Celá zkouška byla ovlivněna její velkou únavou. Zvláště na poslušnosti. Ale co: splnily jsme na "dobře" s bodíky 80-83-82. Gormísek v sobotu zvládl BH s přehledem. Jen při odložení v sedě si, jako před nedávnem jeho ségra, lehl.

Takže tolik k výcviku...a jinak? Báááječná dovolená! Užila jsem si "dámskou jízdu ve čtyřech" (já+malá Eliška+Janina+Katka), vařila skvělá táborová kantýna, na můj

Obrazek

svátek jsme vyrazili s partou na bowling (ze začátku mi to pěkně šlo, pak se ale začátečnické štěstí vyčerpalo a možná i díky fantastickému "Sex on the Beach"(4x! já abstinent) šla pak koule nějak při kraji :o)). Zato nálada byla super! Holky dík!), užily jsme si i nákupy, poslouchali jsme zajímavou debatu nejen o stopách s Ivošem Eichlerem atd. atd....a hlavně: tak super kolektiv kynologů, figurantů, kamarádů....to se jen tak nepotkává:

Děkujem za vše a za rok se těšíme na shledání!!!!

p.s. fotečky budou co nevidět...je jich mraky a nádherné.