Jdi na obsah Jdi na menu
 


Svod mladých dobrmanů v Sadské, 30.4.2011

2. 5. 2011

 

V sobotu se v Sadské konal svod mladých dobrmanů. Tato důležitá chovatelská akce se koná 2x do roka a protože náš vrh D právě splňuje věkovou hranici (9- 18 měsíců), pozvala jsem jejich majitele a těšila se na krásný společný den, jak už tak svod či bonitace v KK Sadská bývá. V okolí cvičáku je krásný třešňový sad, soukromí a je kam vyrazit na procházku ke zkrácení volné chvíle.

Na svod se přihlásilo 5 štěňat: Z 10 ti dětí jsou dvě kupírované, takže na český svod nemohou, Danovo panička skládala přijímačky, majitelé jednoho pejska se mi neozvali a Darwinka už nemáme. Za kluky tu byl Diggory a Deaver a za holčičky Djasmine, Dhilaya a Diabolla. Já přivezla celou rodinu krom té psí části. Holčičky zůstaly výjimečně doma a já se mohla věnovat své psí rodině J

 

Nastoupili jsme tuším jako třetí skupina a dopadli jsme následovně:

 

svod-177.jpgDiggory Coldplay – 6A : čistý kód. Chlapec se moc líbil, že je statný, dobře rostlý, má krásnou výraznou hlavu a pěkně se předváděl. Já mu věštím velkou výstavní budoucnost. No, brzo uvidíme, viď Miluško :o)

 

 

svod-232.jpgDeaver Coldplay – 4AM : myslela jsem, že 4 v kódu je označení pro menšího psa ještě v rámci standardu a Deaver má určitě 70 cm, tedy standard-kód 5. Jenže si před pár dny natáhl tlapu, ta bolela a kluk nežral a zhubl. Zatím je opravdu trochu jemnější, ale já jsem si jistá, že až doroste a doobalí se, bude to moc pěkný kluk se vším, co k pěknému dobrmanovi patří. A jak znám různé české šampiony, i on jím v pohodě může jednou být J

svod-247.jpgDjasmine Coldplay – 5A : čistý kód, Mína je naše kráska, takový ten výstavní silný typ, silná kostra a pěkná, výrazná hlava. Myslím, že se na výstavách určitě bude líbit. Jak jsme se shodly s chovatelkou jejího tatínka, do otcovské "Lví" linie jde ze všech asi nejvíc a to v mnoha věcech :-)

 

svod-128.jpgDiabolla Coldplay - 5A: čistý kód. Bolča je elegantní typ dobrmana, má štíhlou hlavu, jemnější kostru, ale prostě k jejímu typu- jak řekla poradkyně chovu- má všechno akorát a pochválená byla hlavně za pohyb- běh. Diabolla se bude ještě měnit a její plná krása se ještě rozvine! Každopádně jako první z dětí už má cenný titul CAJC a našlápnuto na českého junioršampiona: tak snad se podaří ho splnit! Moc držím palce!

svod-165.jpgDhilaya Coldplay - 6A: čistý kód. Aya je taky elegantní atletka. Rozhodně není hubená a stejně jako Diabolla na rozvoj všeho, co v ní dřímá, si ještě nějaký ten měsíc počkáme. Má v hlavě místo mozku sval- jako každej dobrman a jak je mladá, tak ho napíná: pohybem, učením (kdybyste viděli její poslušnost!!!) a tak nemá čas tloustnout. Mně se "typ Aya" líbí moc a těším se na její pracovní i výstavní budoucnost. Holky se neztratí! Držím palce zítra, Marcelo!!!!

 

 

 

Svodová a bonitační karta dobrmana:

skenovat0015.jpg

Celkově byl vrh pochválen, ono už i výsledky mluví za sebe, protože zrovna mnoho čistých kódů rozdáno nebylo: na výsledky svodu se můžete podívat ZDE. Myslím, že naše skupina byla druhá nejlepší a určitě největší :-) Nicméně podle názoru posuzujících jsme měli přijít déle, vrh prý zatím není dozrálý a teprve se dodělává - prostě jsou to ještě moc štěňata. Jenže svod je pro štěňata: štěňata ve stáří 9-18 měsíců a tak ačkoliv jsme mohli na akci podzimní, i tato jarní byla vhodná. Budu muset promyslet strategii jiných chovatelů, kteří opravdu vyčkávají s přihlášením svých odchovů na pozdější čas, klidně na 2. rok. Je pravda, že tou dobou jsou už pejsci "hotovější"- ale tak proč nezměnit věkovou hranici? No, to je jedno. Téměř všechna D štěňata mají splněno, odbyli si své "uvedení do společnosti" a tak se těším na jejich další vývoj a výsledky na výstavách a zkouškách!

Mé fotky z celé akce si můžete prohlédnout ZDE, něco je na Goryho webíku a další odkazy možná brzo přidám!ja-a-jef.jpg

svod-211.jpg

 

 

sefik.jpg
šéééfovááá :-))