Jdi na obsah Jdi na menu
 


7. 8. 2023

Počasí Štítu města Pardubic nepřálo

 

img_20230805_l503.jpg

Konec závodní sezony na Seči vrcholí poměrně brzy protože od 1.září nám začínají jezero před zimou výrazně odpouštět. A protože se říká nejlepší na konec, jsou dva poslední závody nejlépe bodovanými regatami s koecienty 3 a 4. Jedná se právě o  Štít města Pardubic a za dva týdny po něm o Modrou vlajku Seče.

Tento víkend se jel Štít města Pardubic, kterému v minulosti občas chyběl vítr nebo voda, ale nepamatuji to co letos, kdy se poprvé nedojel v plném rozsahu, protože by vody bylo moc. Celou sobotu a neděli totiž na Seči pršelo a bylo na dané období roku poměrně zima. A tak z plánovaných rozjížděk se odjely pouze tři sobotní. V neděli se opět pod studenou sprchu už nikomu nechtělo. Ostatně i tak  byl závod dost atypický. Sešlo se totiž osmnáct lodí šesti různých tříd, takže pří rovnoměrném rozdělení počtu lodí mezi třídy by měli všechny posádky dosáhnout na medajli. Závod se současně jel jako krajský přebor LT RS Feva a těchto pět lodí bylo taky ve startovním poli nejvíce. Na opačné straně počtu konkurentů v rámci třídy byla LT RS Vareo s jednou lodí. A ani ostatní třídy nebyly nadměrně obsazené viz tabulku výsledků níže na obrázku.

 

img_20230806_l504.jpg

img_20230807_l510.jpg

A tak v neděli se již průběžné pořadí nezměnilo. Bylo příjemné vidět v sobotu po delší době na vodě Járu Čermáka ve třídě 29er, ale tentoktrát s kamarádem ze Slovenska a na Slovenské lodi. Takže nakonec měl Štít města Pardubic i mezinárodní zastoupení wink