Jdi na obsah Jdi na menu

 Výcvik psů v kynologickém klubu Brno - Líšeň

 

 

Než se svým psem přijdete na cvičiště, je dobré si ujasnit, co všechno po svém psovi budete chtít a kolik času do něj a jeho výcviku hodláte investovat. Vycvičit psa není otázkou pár hodin nebo dnů. Kvalitní výcvik psa probíhá i léta. Čím častěji a pravidelněji se svému psovi budete věnovat, tím rychlejší a kvalitnější výcvik bude. Právě proto je hlavní pomůckou psovoda při výcviku TRPĚLIVOST a spousta pamlsků.

 

 

Výchovou a alespoň základním výcvikem by si měl projít každý pes, u kterého předpokládáte, že jej někdy v životě vezmete do společnosti.

Instruktoři našeho klubu vám rádi pomůžou s ovladatelností a výcvikem vašeho psa, popřípadě i se sportovním výcvikem a přípravou na zkoušky a závody.

 

Aby byla práce efektivnější, jsme rozděleni na 3 kategorie:

školka, hlavní výcvik a zkouškaři.

 

 

Ochrana a Bezpečnost:

Vstup do areálu cvičiště je povolen pouze se psem připoutaným na pevném vodítku. V případě, že si majitel není jistý agresivitou psa, je povinný nasadit psovi náhubek a takto vstoupit do prostoru cvičiště. Psovod je povinen mít vždy u sebe platný očkovací průkaz psa.  

Infekčně nemocní psi/feny mají přísný zákaz vstupu na cvičiště.

Hárající feny mají zákaz vstupu na hlavní výcvik v čase 9:00-10:00.

 

 

 

Školka:

Optimální doba pro první návštěvu cvičiště s Vaším štěňátkem je mezi 3,5tým a 5tým měsícem věku psa. Stejně jako u lidí i u psů platí známé české přísloví „co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš“. Proto je výhodnější pro Vás i štěně navštívit cvičiště v tomto věku, kdy je štěňátko na Vás závislé a nemá ještě relativně žádné trvalé zlozvyky. Je tak snadněji ovladatelné a manipulovatelné, což je výhodou hlavně středních a větších plemen.

 

Před první návštěvou kontaktujte kynologický klub telefonicky nebo emailem. 

 

 

Výcvikové hodiny pro štěňátka:

 

Neděle: 9-10 hod.

 

 

Hlavní výcvik:

Zde trénují zkušenější psovodi se svými psy, kteří mají zvládnuté základní povely naučené ve školce. Trénink probíhá zpravidla formou skupinové poslušnosti. Výcvik je technicky složitější a náročnější.

 

 

                  Sobota: 14-15 hod.(jen po domluvě)

Neděle: 9-10 hod.

 

 

Zkouškaři:

Zde se psovod a pes intenzivně připravují na závody a zkoušky. Výcvik probíhá individuálně. Výcvik klade vysoké nároky na psovoda i psa. 

 

Sobota: od 15 hod.

Neděle: od 10 hod.

 

 

Obrany:

 

Obrany jsou vedeny hravou formou se zkušeným figurantem a instruktorem. Výcvik se koná nepravidelně, jelikož se přizpůsobujeme časovým možnostem figurantů. Informace, zda se koná, je vždy aktuálně zveřejněná v sekci Obrany. Na obrany je nutné se dopředu nahlásit. Kontakt uveden rovněž v sekci Obrany.

 

Neděle: od 11 hod.

 

 

 

Výcvikové pomůcky – aneb co s sebou, když jdeme cvičit

 

Obojek – jednořadý stahovací řetízek

 

 

Vodítka – krátké a lehké na poslušnost (cca 80cm) a dlouhé 10m

               

Náhubek – pro všechny psy starší 6 měsíců

 

 

Aport – nejlépe látkový uzel nebo dřevěná činka

 

Pamlsky – nejvíce se osvědčil na kostečky nakrájený tvrdý sýr nebo salám "bratislava"

 

Hračka – balonek či jiná hračka, která je pro psa dostatečnou motivací pro výcvik