Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tomu jsem propadla před skoro už 30ti lety. Soused starý pan Zouplna,za první republiky truhlář a umělecký řezbář, tvořil nádherné věci a mě to fascinovalo. Jednoho dne mi dal kus dřeva a půjčil dláto a od té doby dělám pro radost svou i přátel, kterým svá díla jako dárky dávám. Jako první jsem vyřezala mámu s dítětem na ruce, ta se bohužel ztratila při stěhování 4.dětské kliniky na Karlově a už si jí ani neumím detailně představit. Sochu malého chlapce s medvídkem v životní velikosti mají léta vystavenou v mateřské školce. Vystavuji betlémy v kostele Pany Marie Sněžné na Jungmannově náměstí v Praze,v Toulcově dvoře, měla jsem jubilejní sólo výstavu celé tvorby v Communiu v ulici Karoliny Světlé na Praze 1.A letos jsem absolvovala své první řezbářské sympozium na Horním hradě u Stráže nad Ohří (viz oblíbené odkazy). Nejvíc děl vzniklo v posledních devíti letech, nejvíce z lípy. Ale dělám i z dubu,jasanu,švestky,teď třeba zkouším ořech.    

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Úžasný

(Jarmila , 30. 12. 2013 20:17)

Milá Heleno,jsem v úžasu. Že máš spoustu koníčků i koně,jsem věděla,ale tady mi spadla brada. Někdo tady napsal,že smeká - přidávám se. Přeji krásnýho Silvestra a hodně zdraví v novém roce.Jarmila.

Re: Úžasný

(jarmila, 24. 4. 2019 19:29)

díky moc

Re: Úžasný

(ofka, 24. 4. 2019 19:30)

díky moc, Jarmilo

Jak a na čem brousit,obtahovat a lapovat dláta?

(Tomšík Pavel, 11. 7. 2012 8:25)

Dobrý den!
Jsem stavař v penzi,77 let a začínám vyřezávat.Bojím se pokazit dláta.Mohl bych co nejdříve k Vám přijít pro radu jak se mají dláta udržovat?
S pozdravem Tomšík.

i já jen tak

(Suiza, 14. 2. 2008 9:49)

Narazila jsem na Tvé stránky o mnoho později než Petr, a jak tak čtu jeho komentář, tak bych ho mohla okopírovat. A ještě přidám: Jsi úžasná! Víc takových jako jsi Ty a snad by ten svět byl zase o něco dál od černé díry...

jen tak

(Berka, 22. 12. 2007 9:09)

Ahoj Ofko (doufám, že Ti nevadí, že Ti tikám:-). Máš krásný stránky a podle toho co píšeš i bohatý život. Smekám před Tebou, co všechno umíš (a taky se trochu stydím, neb ve srovnání s Tebou neumím téměř nic). Mrzí mě, že jsem nemohl dorazit na Hrochův vánoční večírek a poznat Tě osobně. Snad k tomu budeme mít příležitost na kočovném divadlu. Přeji Ti krásné vánoce, pevné zdravý a bohatý život v Novém roce. Petr Berka.