Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výcvikový víkend Pecka

11. 5. 2009

V pátek 8.5. jsme z klubové výstavy vyrazili rovnou na výcvikový víkend Pecka pod vedením Vaška Lehkého. Díky našim přátelům hlavně Janii s Bernii a Kopaninské smečce jsme se mohli i přes různé komplikace opět zůčastnit a stálo to opravdu za to! V pátek odpoledne jsme hned po dojezdu nastoupily na odpolední cvičení. Vyprosily jsme si místo v družstvu pokročilých, kde jsme sice byly na chvostě cvičících, ale měla nás nastarosti naše oblíbená výcvikářka Jára, která našeho tvrdohlavého japonce zná už z minulého roku. Cvičilo se všechno možné i nemožné, dostalo se nám opět mnoho cenných rad, za které moc děkujeme. Fajuš a její cvičící nálada byla tentokrát o 100 % lepší než minulý rok a tak náš výcvik už vypadal jako výcvik a né jako loňský vzájemný boj o to zda vůbec cvičit budeme. 

Pořadovka

 

Opět se konal trénink obran a kruhovka, které jsme se zůčastnily.

Kruhovka

Vyzkoušely jsme si i nějaké překážky, slalom, tunel, áčko...

Metrovka

Ráno jsme vstávaly s Fajuškou před šestou, aby nám neutekl trénink stopování a Vašek naši práci zkontoloval a ohodnotil. Ani mě moc nepřekvapilo, když hodnocení Fajušky bylo o dost lepší než moje. A pak kdo koho by měl cvičit :-)). Za fotky ze stop moc děkujeme Kačce a její super smečce z Medvědího mlýna.

Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet a možná ještě dál.... :-)

Tradiční soutěž běhu do vrchu se konal opět po dešti :-)) a měřil se čas od vyběhnutí páníčka ze startu, následném přivolání až po doběhnutí pejska do cíle. I tentokrát to panička Fajušce drobátko kazila a těsně před cílem nevěděla, který problém řešit dřív, hladkou podrážku bot, ztuhlé nohy a nebo plíce ponechané někde u startu. Ve výsledkové listině nakonec naše pruhovaná dvojka obsadila 11. místo z celkových cca 30 týmů.

Fajuščin sprint při běhu do vrchu

Na nedělní dopoledne byl připraven závod ZZO dle NZŘ a účast byla povinná pro všechny zůčastněné. Kdybych to byl býval tušil... pro příště by bylo vhodné pořádně prostudovat propozice akce :-)) Ve stínu všech cvičících, služebních plemen a cvičákových nadšenců co mají nastudované zkušební řády, jsme přece jen sebraly odvahu i já s Fajuškou a nastoupily jsme jako naprostí amatéři. Zkouška probíhala přesně tak, jak by probíhala opravdová včetně hlášení rozhodčímu atd.... No co by jsme neudělaly pro pobavení přítomného publika, že? :-)) Krom aportu (který jsme naprosto vypustily, protože Fajuška aportuje pouze doma za určité situace a pravděpodobně za úplňku nebo při zvláštním postavení hvězd) jsme ve všech částech získaly nějaké ty body a dlouhodobé odložení bylo dokonce za plný počet! Za zmínku stojí už jen přivolání, které nám ztížil pan fotograf, kterého chtěla Fajuška láskyplně přivítat a nechápala proč jí zrovna tak nutně volám :-)) Rozhodčí pan Kučera byl velmi laskavý, svým přístupem si nás získal a přesvědčil o své velké profesionalitě. Děkujeme za milá slova, při kterých nám doslova spadla čelist a povzbudila nás k další práci a dalšímu snažení.

S panem rozhodčím...

Moc děkujeme hlavně pořadatelům Bohunce s Vaškem, všem kamarádům, známým i do té doby neznámým za skvěle prožitý víkend, za skvělou náladu a relax při cvičení, závodech, hrách i večerním táboráku. Byla to s Váma všema doslova Pecka a těšíme se na příští rok, protože uštěkanou Bernii, obříka Brita, úžasnou jezevčíkoidní Ginger, roztomilou Nessí, perfektně vychovanou Méďu, šílence Amíga jejich skvělé páníčky a spoustu dalších si přece nemůžeme nechat ujít :-) A nesmím zapomenout ani na našeho páníčka a jeho focení ..díky :-)

Fotogalerie BUDE! pan fotograf nestíhá zpracovat ;-)