Jdi na obsah Jdi na menu

Sportovní areál sportovního klubu Meteor Praha - antukové volejbalové kurty 

 

Minulost ...

Jeden z nejkrásnějších volejbalových areálů v Praze, obklopený na jedné straně Thomayerovými sady a z druhé strany chráněný topolovým stromořadím, je denně v odpoledních hodinách naplněn čilým sportovním ruchem. 

 (Text vyňat z publikace Památník stého výročí vydaného v roce 1984 u příležitosti 100 založení klubu)

Areál v té podobě jak je dnes je od roku 1981 kdy byla dokončena celková rekontrukce dřívějšího areálu která začala v roce 1977.

Součastnost ...

 

Obrazek

Sportovní areál je svého druhu jeden z největších v Praze. V areálu je celkem 8 antukových volejbalových kurtů. Antukové kurty jsou každoročně upravovány a je na ně přidávána nová antuka a jsou samozřejmě válcovány tak, aby splňovaly nároky i nejvyšších pražských soutěží. Kurty jsou oploceny vždy po dvou v jedné koji. Na kurtech je dostatek místa, za kurtem je na každé straně cca 5 metru prostoru. Stejně tak je dost místa i mezi kurty a po stranách kurtů je cca 3 m. Kuly na kurtech jsou osazeny nastavytelnými napínáky, není tedy problém zde napnout síť v jaké koli výšce tedy i nohejbalovou síť. Na každém kurtě je místo pro sezení rozhodčího. Kůly byly natřeny v roce 2007. Na každém z kurtů je minimálně jedna lavička, ale většinou jsou tam lavičky dvě.

 

Obrazek

Co se týká vybavení kurtů, k dispozici jsou k zapůjčení volejbalové a nohejbalové sítě. Sítě na přání mohou být osazeny i anténkami. Možnost je zapůjčit si i volejbalový či fotbalový míč. Samozřejmě jsou také k dispozici lajnovačky, hrabla a košťata.

K volejbalovým kurtům samozřejmě patří i dostatečný počet šaten a sociální zařízení. V blízké budově je k dispozici celkem 10 samostatně zamykatelných šaten, dámské a pánské záchodky a dámské a pánské sprchy. Sprchy byly v roce 2007 rekonstruovány, v každé místnosti sprch je 5 sprch.

 

Obrazek

Pro případné organizace turnajů je také na kurtech k dispozici rozhlas. V areálu je vlastní parkoviště, restaurace a možnost ubytování v hotelu Libeň.

Přestože je areál velmi dobře dostupný MHD, na kole či autem je v klidném proštředí mezi Thomayerovými sady, Gymnáziem U Libeňkého Zámku a fotbalovými hřišti FK Meteor Praha. Takže je zde klid.         

 

 

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky Areál - nezařazené