Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sport? Vyber si konečně svého favorita!

24. 11. 2007
Sport? Vyber si konečně svého favorita!

funMáme pro tebe 5 různých druhů sportu, při kterých pořádně hýbneš kostrou. Vybrat si můžeš mezi aerobikem, aqua aerobikem, dále pak technice zvané pilates nebo taeba. Jestli chceš vědět, jaké cviky jednotlivé druhy cvičení obsahují, co všechno zpevňují a jak moc jsou obtížné, stačí se „přiučit“. Než totiž s něčím začneš, měla bys o tom pár slov vědět.

V čem cvičit? Raději si vezmi nějaké uplé tričko, jasně, nechceš, aby někdo viděl tvoje “špeky”, jenže velká a volná trička ti budou akorát tak překážet. Tvůj obraz v zrcadle tě bude při cvičení motivovat.
Nezapomeň na kosmetickou taštičku! Do ní si můžeš uschovat třeba deodoranty, antiperspiranty, ubrousky proti pocení, šampón nebo sprchový gel.

1. AEROBIK

Je to rytmické cvičení, které se cvičí za doprovodu hudby. Aerobik se zaměřuje hlavně na zpevňění postavy, sílu a vytrvalost. Existuje mnoho druhů aerobiku. Můžeš si vybrat to, co ti nejvíce vyhovuje – tempo, obtížnost… sportAerobik se rozlišuje podle zatížení na vysoký a nízký. TIP: Sama doma s aerobikem raději nezačínej! Nejdříve to chce zkušenosti, radu odborníka. Hrát na piáno se přece nenaučíš sama od sebe, bez učitele, nebo aspoň nějaké příručky.

2. BŘIŠNÍ TANEC

Je to skvělá aktivita, která ti vytvaruje křivky – hrudník, břicho a paže. Je to souhrn klidných pohybů, střídaných s rytmickým pohupováním boků.

3. PILATES

Pilates je bezpečný sport, který udržuje kondici v jakémkoliv věku. Není nijak náročný – ale zato jednotlivé cviky jsou vcelku dost obtížné. Můžeš cvičit na zemi, podložce, židli, s možným použitím různých pomůcek, např. ručníku. Cvičení není založené na rychlosti, jako třeba atletika. Je to o správném dýchání a správné technice jednotlivých cviků. Proto je vhodně i pro těhotné ženy.

4. TAEBO

Toto cvičení kombinuje hned několik cviků a druhů – karate, taekwondo a boxu. Taebo zvyšuje vytrvalost, sílu a psychickou odolnost, obratnost a celkovou tělesnou pohodu.

5. AQUA AEROBIK
Je hodně podobný samotnému aerobiku, až na jednu „drobnost“, cviky se provádí ve vodě za použití míče, různých lehátek, nebo různých vodních „doplňků“. Cvičení není nijak náročné třeba pro obézní lidi, nezatěžuje totiž tolik klouby, protože samotná voda nadlehčuje. Cviky pak nejsou tolik obtížné.

Jak často cvičit? Jestli chceš opravdu nějaké výsledky vidět, raději se 2-3x týdně obětuj.