Jdi na obsah Jdi na menu
 


2008

16. 11. 2012

Zásahy výjezdové jednotky

2008

 

31.12.        - Holice (rybník Hluboký) - hořící chata

22.12.        - Staré Holice - uvnitř domu hoří od krbu

22.11.        - Roveňsko - požár obytné chaty

14.11.        - Vysoké Chvojno - pomoc jednotkám IZS při hledání dítěte v lese

21.10.        - Dolní Roveň - požár rodinného domu

14.07.        - Horní Roveň - požár zemědělského stroje se slámou 

31.07.        - Jaroslav - požár travního porostu

01.07.        - Opočno - požár travního porostu

25.06.       - Jaroslav - větrná smršť- odklízení spadlích stromů na silnici R35

 
 
31.12.08 - požár chaty                                                                                              

Poslední den v roce na Silvestra 31.12. v 00:28 obdrželi členové výjezdové jednotky zprávu o hořící chatě u rybníku Hluboký. Naše jednotka po necelých 8 minutách opustila základnu v 6 lidech, velitel jednotky, řidič - Robert Tobiášek, velitel družstva - Martin Pištora, strojník - Jakub Vosáhlo, hasiči František Vosáhlo, Jiří Hubáček a Vitězslav Melichar. Při příjezdu do kempu hluboký, nastal smutný pohled ,když jsme stáli u břehu rybníka a viděli, že chata hoří na proti přes rybník, naštěstí statní policie ČR rychle reagovala a dovedla nás uzkýma lesníma cestama kolem rybníka přímo k požáru. Na místo jsme dorazili jako 3. hned za dobrovolnými hasiči z Holic. Na místě zasahovalo 5 hasičských jednotek. Práci nám velice znepříjemňovalo pomněrně chladné počasí (-4 °C), dočasný nedostatek vody, špatný přístum mezi stromy (technika stála asi 100m od požáru) a vybuchující propanbutanové láhve, nacházelo se jich tam 5. Dřevěná chata po dvou hodinách byla na strhnutí, hasiči postupně rozebrali celý strop a celou chatu důkladně prolili vodou, aby chata opět nevzplála. Na míste se naše jednotka aktivně podílela na hašení i rozebírání chaty, jeden člen pracoval za pomoci dýchacího přístroje, a také jsme využili teleskopiský světelný stožár. Jadnotka se vrátila na základnu kolem čtvrté hodiny.

 

22.11.2008 - požár
V 10:54 jsme vyjeli na zásah do obce Roveňsko, vyjíždělí jsme v počtu 5 lidí, řidič - František Mark, velitel - Robert Tobiášek, hasiči - Martina Pištora, Lubomír Jehlička ml. a Jakub Šubrt. Vyjeli jsme opět velice rychle, ale už od základny nám cestu komplikovala námraza na silnici, proto jsme jeli velice opatrně. Na místě požáru už byla profesionální jednotka Holic a dobrovolná jednotka Rovně, jednalo se o požár malé obytné chaty a požár už byl při našem příjezdu uhašen, po domluvě s velitelem zásahu jsme odjeli zpátky na základnu.

14.11.2008 - pomoc jednotkám IZS
Ve večerních hodinách vyjížděla naše jednotka na Vysoké Chvojno k pomoci jednotkám IZS při hledání dítěte v lese. Byla vytvořena rojnice ze všech přítomných a vyšlo se do lesa. Po několika hodinách se dítě našlo v dobrém stavu a jednotka se vrátila na základnu.

 

 

14.08.08 - požár valníku se slámou

V 19:52 jsme byli povoláni na požár valníku se slámou u obce Horní Roveň směrem na Čeradice. Požár se již nacházel v pokročilém stádiu a tak bylo nutné celý náklad slámy z valníku shodit. Naše jednotka přijela na místo zásahu jako třetí, hned po JSDH Horní Roveň a po profesionálních hasičích ze stanice Holice. Při příjezdu jsme vytáhli vysokotlaké vedení a začali s hašením a později se shazováním slámy na zem a následném dohašování. Průběžně jsme jezdili pro vodu. Vyjeli jsme v počtu 6 lidí - František Markl, Jiří Hubáček, Luboš Jehlička, Lukáš Voříšek, Jakub Vosáhlo a Jakub Šubrt.

31.07.08 - požár trávy

V 13:46 vyjížděla naše jednotka na požár polního porostu. Požár se nacházel zhruba 1 km za obcí Jaroslav směrem na Vysoké Mýto.

25.06.08 - Větrná vychřice

Při nedávné vichřici a bouřce jsme zasahovali na dvou místech. Jedním a to hlavním zásahem se stal výjezd na nahlášenou událost - spadlý strom na automobil. Problém nastal při jízdě k místu zásahu jelikož přez cestu bylo mnoho spadlých stromů nebylo jednoduché se k nehodě dostat. Nakonec při dojetí na místo jsme zjistili že situace není tak vážná jak se zdála z hlášení a tak jsme pokračovali řezáním polomů spadlých přez silnici.Druhá skupina zasahovala při čištění nánosů z nádrže ,,u Němečků,, Tady jsme spojili síly s ostatními občany kterým tímto děkujeme.