Jdi na obsah Jdi na menu

Recepty

 Připravuje se nová stranka budou tu .všechny možny druhy jídel...  

Bramboráčky plněné hermelínem 

Těsto na bramboráčky:

7 ksstředních brambor
2 PLhladké mouky
100 mlmléka
4 stroužkyčesneku
špetkamajoránky
1 ksvejce
dle chutisůl, pepř
dle potřebyolej na smažení

 

 

1 kshermelín

 

 Brambory nastrouháme, přidáme k nim mouku, mléko, prolisovaný česnek, majoránku, vejce, sůl a pepř.

Hermelín rozkrojíme na 8 dílů (podélně napůl, každou půlku na 4 díly). Na pánvičce (hodí se na to lívanečková) rozpálíme olej, nalijeme trochu těsta, na každé těsto dáme kousek hermelínu a překryjeme opět těstem.

Smažíme z obou stran dozlatova. Toto množství mi vyšlo na 8 bramboráčků. 

Přejí dobrou chut :) 

 

 Ruska zmrzlina  : 

  • 200 g kondenzované mléko
  • 2 ks dortových plátů
  • 500 ml smetany na šlehání 
  1. 30 minut před samotnou přípravou dezertu si misku, ve které budete krém šlehat a mixovat, si dejte ochladit do mrazáku.
  2. Do takto připravené mísy si nalijte smetanu ke šlehání a začněte se šleháním (5-7min).
  3. Když vám dostatečně zhoustne, tenkým proudem začněte přilévat kondenzované mléko. Šlehejte po dobu 1 minuty při nízké rychlosti
  4. Dno vámi zvolené formy si vyložte dortový pláty. Pokud se nevejdou, nařízněte si je a přizpůsobte se velikosti nádoby. Následně na pláty naneste připravenou smetanovou směs a přikryjte ji druhou vrstvou dortových plátů. Nádobu nakonec vložte do mrazáku na 4-6 hodin
  5. Bonusový tip: vyberte si smetanu s nejvyšším procentem tuku a pokud si namísto běžného kondenzovaného mléka zvolíte vařené, získáte zmrzlinu à la Crème brûlée. 
  6. Jééé moc výborná sladké dětství yes heart
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář