Recepty
Připravuje se nová stranka budou tu .všechny možny druhy jídel...
Bramboráčky plněné hermelínem
Těsto na bramboráčky:
Brambory nastrouháme, přidáme k nim mouku, mléko, prolisovaný česnek, majoránku, vejce, sůl a pepř.
Hermelín rozkrojíme na 8 dílů (podélně napůl, každou půlku na 4 díly). Na pánvičce (hodí se na to lívanečková) rozpálíme olej, nalijeme trochu těsta, na každé těsto dáme kousek hermelínu a překryjeme opět těstem.
Smažíme z obou stran dozlatova. Toto množství mi vyšlo na 8 bramboráčků.
Přejí dobrou chut :)
Ruska zmrzlina :
- 200 g kondenzované mléko
- 2 ks dortových plátů
- 500 ml smetany na šlehání
- 30 minut před samotnou přípravou dezertu si misku, ve které budete krém šlehat a mixovat, si dejte ochladit do mrazáku.
- Do takto připravené mísy si nalijte smetanu ke šlehání a začněte se šleháním (5-7min).
- Když vám dostatečně zhoustne, tenkým proudem začněte přilévat kondenzované mléko. Šlehejte po dobu 1 minuty při nízké rychlosti
- Dno vámi zvolené formy si vyložte dortový pláty. Pokud se nevejdou, nařízněte si je a přizpůsobte se velikosti nádoby. Následně na pláty naneste připravenou smetanovou směs a přikryjte ji druhou vrstvou dortových plátů. Nádobu nakonec vložte do mrazáku na 4-6 hodin
- Bonusový tip: vyberte si smetanu s nejvyšším procentem tuku a pokud si namísto běžného kondenzovaného mléka zvolíte vařené, získáte zmrzlinu à la Crème brûlée.
- Jééé moc výborná sladké dětství