Jdi na obsah Jdi na menu
 


03.11.2023

     V našem chovu další zakrslé králíky - beránky v barvě durynská a  siamská žlutá. Pokud máte zájem, určitě se ozvěte. Spolu vybereme, probereme co je potřeba. :-) 

 

12.6.2023

     Máme tady skoro léto roku 2023. Co se stalo nového. Náš chov se rozrostl o další zakrslé králíčky- beránky.  A to v barvě perlový strakáč, pár zakrslých beránků modrých a durynských. Samička  divoce zbarvená přivedla na svět čtyři malé rošťáky a taky se povedl odchov zakrslého beránka v barvě durynská, perlový strakáč  a perlový.  Naši králíčci budou vidět na výstavě ve Zdicích, areál koupaliště Zdice  v termínu 7.10-8.10. 2023.  

21.10.2022 

    Po delší pauze se budeme snažit informovat o našem chovu, který má již více než dvacetiletou tradici. Za tu dobu nám prošlo pod rukami mnoho králíčků. Po celou dobu, ale zůstáváme věrni plemeni zakrslý beran, tj. zakrslý králík s ouškama dolů. Toto plemeno nás ohromilo především svou klidnou a přátelskou povahou. Je vhodné i pro děti, které jsou však zodpovědné a mají vztah ke zvířatům. Za dohledu rodiny je možný jejich chov již od útlého věku. 

 

22.2.2010 v 22:06 hod.

 Dne 18. ledna 2010 se naší samičce zakrslého beránka barva siamská modrá narodila 4 krásná mláďata, která budou zůstávat u nás a budou se prezentovat na výstavách. Zde jsou fotografie mláďat a samičky.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

22. 2. 2010

Již desátým rokem se věnuji chovu zakrslých ´králíčků- beránků. Úplně prvního králíčka jsem si zakoupila ve "zverimexu". Králíček byl s ušima nahoru a stále rostl a rostl. A tak jsem neměla zakrslého králíčka, ale králíčka středního plemene asi kolem 3 kg.I přesto to byl byl náš mazel a tak by tomu bylo i kdyby měl 6 kg. Bohužel se králíčkovi ve třech letech udělala boule pod krkem, prodělal 2 operace a nakonec umřel. Asi po 2 měsících po nastudování knížek a zjištění různých informací jsme si jeli již pro čistokrevného králíčka a to pro zakrslého beránka (s ušima dolů). Beránci nás zaujali krásnýma ouškama a hlavně klidnou a přátelskou povahou. A tak po hodině strávené u chovatele jsme si odváželi páreček zakrslých beránků v barvě madagaskarová. Po několika letech se chov rozrostl i o jiné barevné rázy, ale u beránků zůstalo.

 Nyní mám v chovu jen čistokrevné králíčky s rodokmeny a tetováním a to zakrslé beránky v barvách:  madagaskarová

                 madagaskarová straka

                  perlová

                 perlová straka

                 modrá

                 činčilová

                 siamská žlutá

                 siamská modrá

                 žlutá

                 černobílopesíkatá

                modrobílopesíkatá