Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z černé kroniky měsíce února

26. 2. 2010

Nožem ohrožoval matku i policisty   Milovice - Muž, který ve společné domácnosti napadl svou matku a posléze zaútočil na policisty, skončil v Kosmonosích. Autor:Olga Havránková

23.2.2010 16:55 aktualizováno 24.2.2010 13:30 Vlastní matku škrtil a vyhrožoval jí podřezáním krku. Takového jednání se od syna dočkala žena z Milovic, která vše ohlásila na policii. Než se podařilo muže odvézt do psychiatrické léčebny Kosmonosy, vytáhl kuchyňský nůž také na policisty.(ObrazekIlustrační foto.)

 

Domácí drama se odehrálo mezi pondělím 15. února a pondělím 22. února, kdy zasáhla policie v milovické ulici Sportovní. „Kriminální policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu násilí proti úřední osobě a přečinu ublížení na zdraví, spáchaného ve stádiu pokusu,“ uvedla mluvčí nymburských policistů Petra Potočná.

Podezřelý je muž z Milovic, osmdesátý druhý ročník, který žil společně s matkou. Ve společné domácnosti ji měl ve dvou případech slovně a fyzicky napadat. Žena vypověděla, že ji syn škrtil a s kuchyňským nožem v ruce jí vyhrožoval, že ji podřeže krk.              Když žena kontaktovala policii a policie dorazila na místo, muž odmítl spolupracovat. Na policisty zaútočil kuchyňským nožem. „Při provádění služebního zákroku použil jeden policista donucovací prostředek obušek a druhý hrozbu namířenou střelnou zbraní,“ popsala situaci policejní mluvčí.

Útočícího muže se podařilo odzbrojit a za asistence policisty jej převézt do psychiatrické léčebny Kosmonosy. Nakonec nebyl nikdo z přítomných zraněn.

Podobné případy, kdy útočník napadne policisty, nejsou na Nymbursku příliš časté. Tento ale letos nebyl první. Během lednového zásahu ve Velkém Zboží už došlo k napadení policisty psem, kterého jeho majitel vypustil.

Mezi ukradenými auty je i Audi A6

Nymbursko - Scénář amerického filmu 60 sekund s nadsázkou připomínají hlášené krádeže aut na Nymbursku v tomto týdnu.Autor:  Olga Havránková 26.2.2010 18:54 aktualizováno 26.2.2010 20:26

ŘIDIČ PROJEL ZÁTARASEM. Tím však poškodil octavii patřící strážcům zákona, a ani si moc nepomohl. Naboural totiž po několika metrech do stromu a jeho vůz začal hořet. Autor: DENÍK/ Libor Bečák

Auta zmizela čtyři, od úterního večera do čtvrtečního rána na různých místech okresu. Jen pachatelé samozřejmě mohli být na sobě nezávislí a byli by pomalejší, ne jako ve filmu. Také se ani v jednom případě zloděj nemusel potýkat s vraty garáže.V noci z úterý 23. února na středu zmizela Škoda Octavia, která byla zaparkovaná před rodinným domem v Polabci. Majiteli tak vznikla škoda 100 tisíc korun.Opět z úterý na středu mezi 21. hodinou a 12.45 hodinami bylo ukradeno Audi A6 v Pískové Lhotě. „Vozidlo, které bylo odstaveno u silnice pro poruchu, pachatel odcizil nezjištěným způsobem,“ sdělila mluvčí nymburské policie Petra Potočná. Celková škoda činí 200 tisíc korun.

Seat Leon si neznámý zloděj odvezl z odstavné plochy u silnice v Milovicích ve středu 24. února mezi 18.30 a 23.10 hodinami. Majitel vozu tak přišel o 250 tisíc korun.

Obrazek

Zatím poslední krádež auta se stala v noci ze středy 24. února na čtvrtek 25. února. Opět se odehrála scéna, kdy nezvaný řidič vnikl do auta zaparkovaného před rodinným domem a odjel s ním. Tentokrát se jednalo o Škodu Fabia, jejíž ztrátu majitel vyčíslil na 151 tisíc korun.Vloupání do negarážovaných vozidel také nejsou na Nymbursku vzácností. Celkem kuriózní a také varující, je čtvrteční případ krádeže z Kluku. Řidič nákladního auta si na patnáct minut odskočil z vozu, ale nezamkl jej. Toho využil zloděj, který z kabiny řidiče sebral tržbu v hodnotě 87 tisíc korun.

Ilustrační foto.Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Krádeže aut

(Jan, 3. 3. 2010 16:47)

Od známého vím, že v Milovicích u školky přes noc ukradli již několik aut. Jedná se o ulici Komenského. Řešením je možná placené parkoviště. V dnešní době se bude krást čím dál víc...bohužel.