Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lenovo A660 recenze podle mne

4.5.2013

Přístroj mám jen několik dní, a proto budu recenzi stále doplňovat. V případě dotazu mi napište e-mail: milovky@email.cz

Mobilní telefon jsem objednával v e-shopu: www.etotalk.com občas se stane, že stránky nefungují, a to z důvodu údržby. Tato údržba probíhá v nočních hodinách, v Hongkongu je jiné časové pásmo.Při objednávání telefnu na stránkách etotalk musíte zadat jaké aplikace či příslušenství k telefonu chcete, například rozšířenou paměť či nainstalování programu skype. Doporučuji určitě nechat si nahrát od jejich servisu flash player, který se špatně doinstalovává. Tuto informaci mám od jiného uživatele telefonu Lenovo.

 lenovo-a-nokia.jpg

Na obrázku Lenovo A660 a Nokia N97mini porovnání velikosti.

Telefon jsem si objednal na stránkách etotalk.com, kde jsou nebízeny telefony, pro Čecha, převážně neznámých značek. Jde o telefony například ZOPO, Newman, Jiayu a konečně Lenovo.

Lenovo je v Evropě známá značka notebooků, ale telefony se pro evropský trh nedodávají. Cesta z Hongkongu společnosti DHL trvala celkem čtyři dny, tak rychle mi to nedošlo ani z kasy. Telefon se dodává v černé nebo oranžové barvě, paměť lze doplnit až na 32 GB pomocí micro SD karet. Display má 4 palce 16 M barev a 480 x 800 bodů, kapacitní Multi Touch Screen, Gorilla Glass. Baterie telefonu, je Li-ion 1500 mAh a dá se přikoupit silnější. Operačním systémem je Android V4.0 ICS. RAM 512 MB což na telefon rozhodně stačí.

Doinstalovat lze mnoho užitečných aplikací. Například stopky, odpočítávání času, diktafon, mapy, mnoho různých her, vyzvánění, tapety, vzdálený přístup k počítači (TeamViewer) atd. Telefonní seznam z Nokie 700, jsem si poslal přes e-mail a následně každý kontakt v telefonu uložil, nemusel jsem ale ručně zadávat každý kontakt zvlášť.

 

Klady: 

  • cena 3400,- Kč i s dopravou DHL
  • telefon je na dvě sim karty
  • práce s internetem i e-maily jedna radost
  • jednoduché ovládání
  • mnoho výborných aplikací si stáhnete přes program "Obchod play"
  • telefon má češtinu, ale musíte si o ní anglicky napsat v potvrzovacím e-mailu objednávky 
  • voděodolný
  • design  
  • velký display 4"
  • budík funguje i po vypnutí telefonu (jeden z typů Lenovo to údajně neumí)
  • umí se v naplánovaný čas vypnout a zase zapnout (šetří to baterii)
  • předinstalovaný Wi-Fi Hotspot (z vašeho telefonu se stane Wi-Fi)
  • CPU: MTK657 ARMv7 Cortex-A9 Dual-core 1,0 GHz (dvoujádro)

 

Zápory:

  • display je i po nastavení maximálního jasu na přímém slunci velmi špatně čitelný
  • redukce nabíječky byla rozbitá a nefunkční - použil jsem nabíječku na Nokii N 97mini je tam stejný konektor a telefon se v pohodě nabil (následně jsem si koupil redukci asie-evropa od kamaráda a nabíječka je funkční)
  • reklamace telefonu je na dlouhé lokte, musíte to poslat zpět do Hongkongu a vyčkávat (popsat chybu v angličtině a schovat si obal v čem přišel DHL)
  • baterie při maximálním zatížení vydrží maximálně kolem 9 hodin jinak dva dny max, 
  • nemá blesk
  • návod v češtině
  • zvuk při přehrávání MP3 je dle mého slabý, mohla by být větší hlasitost
  • chybí tlačítko na fotoaparát z boku, pokud fotíte sebe musíte nastavit časovač, jelikož dotykové tlačítko z druhé strany nevidíte a poslepu se netrefíte, přestože je vcelku velké
  • foto z fotoaparátu telefonu i přes rozlišení 5 Mpix není nic moc a nejde mi vypnout zvuk fotoaparátu

Telefon je voděodolný, což jsem vyzkoušel ve vaně i v umyvadle a opravdu funguje bez problémů. Dále viz moje soukromé video.

Přestože má telefon dost záporů, v poměru  s cenou je výborný a zatím jsem s ním velmi spokojený.

Manuál naleznete: ZDE  

Telefon můžete zakoupit i na stránkách www.here-shop.cz/

 

 

a660.jpg

 Foto pořízené telefonem Lenovo A660:

Fotaparát v mobilu má mnoho nastavení jedno z těchto nastavení je HDR.

HDR znamená, že fotoaparát udělá tři snímky za sebou, jeden je tmavší, druhý normální a třetí světlejší. Aplikace poté snímky spojí v jeden snímek, který má obrazové informace ze všech tří fotografií. Fotografie pak může být hezčí, ale nemusí to být vždy pravda.

Další funkce, které lze nastavit je noční režim, portrét, panorama, sníh, pláž. Dále jde pak nastvit pokud fotíte proti světlu v místnosti. Jde nastavit rozlišení VGA, 1,3 M pix, 2 M pix, 3 M pix, 5 M pix. Lze také nastavit ISO, kontrast, světlost, sytost, ostrost, odpočítávání 2 sec. a 10 sec. a další funkce, kterým až tak úplně nerozumím.

Můžete přidávat vlastní postřehy a komentáře. 

-JB-

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Lenovo A660

(Petr G., 22. 7. 2015 11:29)

Odkoupim mobil Lenovo a660 nefunkční,s rozbitým displejem,nebo jinák poškozen, avšak s dobrou zakladní deskou.tel 777035060

Re: Lenovo A660

(hadam, 6. 11. 2015 15:06)

Mam plne funkcny, komplet stary jeden rok.
hadamadam@yahoo.com

Re: Lenovo A660

(Philda, 9. 3. 2016 10:11)

Jeste shanite nefunkční lenovo A660?

Lenovo A660

(Patrik, 1. 8. 2013 17:44)

Zdravím,telefon si budu objednávat,byl bych vděčný,kdyby mně někdo poradil,kdo už s mobilem má zkušenosti,jak je to s vodotěsností.
Někde jsem četl,že vydrží max.30 min pod vodou,což mi příjde jako blbost.
A když otevřete zadní kryt a vkládáte sim kartu,když se stane,že kryt špatně zaklapnete a pustíte na něj vodu,může se tam dostat voda?
Předem díky.

Re: Lenovo A660

(Míša Eye, 24. 5. 2014 12:39)

Vodototěsný? To asi není když jsem na to pustila z kohoutku vodu tak fungoval ale taťka mi asi po měsíci řekl že je v něm voda.Tak tomu radši nevěř.

Re: Lenovo A660

(hadamadam, 6. 11. 2015 15:12)

Ma certifikat IP67
co ked si nastudujes je ze nie je na potapanie :)
ale odolny do tlaku hlbky 1m a to na dobu max 15min, potom treba odpojit od zdroja energie a poriadne vysusit :) a mal by ist dalej ..
To znamena ze nie je ,, ale dokaze to prezit

Lenovo A660

(Kristin, 18. 1. 2015 20:41)

+ skvele provedeni designu mobilu.

Lenovo A660

(Kristin, 18. 1. 2015 20:39)

Tento telefon mam od zari 2013.
Pri prvnim nabijeni jsem zjistila, ze pri zapojeni prilozene nabijecky do mobilu, telefon okamzite zamrzne, nefunguje dotyk. Tento problem vyresila jina nabijecka.
Dalsi problem : pri nejakem dotyku obrazovky, nevim jak, cim a z jakeho duvodu, zmizi veskere ikony a zobrazi se dole na displeji "ukoncit prehled". Samozrejme ukoncit nejde, takze vyndani baterie a znovu zapnout telefon.
Telefon pod vodou vydrzi, nezatece do neho, pokud je spravne zacvaknut zadni kryt a zavirani na konektorech. Sice pod vodou nereaguje, ale to se jeste pochopit da.
Smutny je zpusob uchyceni krytu na konektory, slaby prouzek gumy. Patrim mezi lidi co pri jizde v buse, pri chuzi, ci pri cemkoliv jinym maji zapojene sluchatka (otevreny kryt konektoru) poslouchaji hudbu a telefon maji volne polozeny v kapse. Toto caste zavirani a otvirani zpusobilo utrhnuti krytu konektoru, v telefonu zustal pouze ten slaby prouzek gumy na uchyceni. V tuto chvili tedy jiz telefon vodeodolny neni.
Asi pred 2 mesici mi prisla sms od osoby ulozene na sim.karte a tato sms mi prisla asi 16x, u kazde dalsi sms a u sms od nekoho jineho z kontaktu se to opakovalo. Po dvou dnech to samo prestalo.
Obcas se stava, ze telefon nenacte kontakty ze sim, v hovorech se ukazuji pouze cisla, v seznamu kontaktu to neukazuje vubec nic. Opet restart telefonu. Poslednim problemem je, ze pri prohlizeni ruznych stranek, at uz to je ac24, svetkolemnas apod. telefon z niceho nic opet zmrzne, nereaguje na nic - zamknuti, hlasitost, nelze vypnout. Pokud se dlouze drzi tlacitko vypnout, telefon jeste chvili drzi zamrzly, pote se sam restartuje. Nejrychlejsim zpusobem je vsak vyndat baterii a zapnout telefon.
Telefon prezil nekolik padu na beton, pouze drble rohy. Z 2 metru na plovoucku, prezil, nevypl se, jen se na dotykovym skle udelali dve uzoucke nenahmatatelne, okem skoro neviditelne carky. Dale primo na displej, telefon se jen vypl, stacilo vyndat baterii a opet fungoval.
Az na tyto obcasne problemy telefon funguje skvele, za tyto penize clovek nemuze cekat zazraky. Telefon vydrzi celkem dost. Hry na telefonu funguji bez problemu. Zvyseni hlasitosti hudby vyreseno nastavenim v prehravaci v sound effects. Nemam cas telefon poslat zpet do ciny na reklamaci + myslim si, ze s drblyma rohama a utrzenou krytkou by telefon ani nevyreklamovali. Nic jsem od telefonu neocekavala, takze me nemel jak zklamat. Pokud zrovna neni s telefonem problem, jsem s nim nadmiru spokojena, bezi rychle, vnima dotyk vice prstu, foti celkem dobre, pokud si clovek pohraje s nastavenim, stahovani rychle, aplikace z google play funguji tak jak maji. Takze za tu cenu perfektni mobil. Spis urceny pro trpelive osoby.

Hrůza

(Ondřej, 1. 10. 2014 15:43)

Dobrý den... chtěl bych se vám podělit o nepěkné věci, co se mi stala... Celkově je mobil pěkný, ale to, že 512MB stačí bych neříkal... Mně se sekal (ano, minulý čas - čti dále), ale kamarád, který ho měl taky (ale z jiného obchodu), si ho vychvaloval, že mu jede krásně - přitom jsme tam měli úplně STEJNÉ aplikace... No pak mně vyhecoval, ať ho vyzkoušíme v bazénu - on ho zkoušel a vše vpohodě, tak jsem to zkusil taky...Podle mého, to "těsnéní" u konektorů nemůže těsnit 100%, tak jsem to radši potopil do cca 5cm pod hladinu... Asi půl minuty mobil jel, ale poté se samovolně vypl... došlo mi, co se asi stalo a tak jsem vytáhl baterku a nechal ho !2 týdny! vyschnout - všechny otvory otevřené a směrem nahoru...Ani potom se nerozjel a reklamace na Mironetu byla zamítnuta - prý byla nalezena kapalina na základové desce (you dont say?)...cosi s tím, že jsem prý měl určitě otevřenou tu krytku...ani video z kamarádova mobilu (který to právě kvůli mým obavám točil) nestačilo jako důkaz - 4 tisíce v kytkách... Ale poučil jsem se - na Mironetu už nic podobného nekoupím - tento mobil jsem reklamoval !2x! a pokaždé mi tu reklamaci zamítli - poprvé si mobil samovolně smazal VŠECHNY data i z SD karty (kterou jsem tam měl už 3měsíce). Podle "odborníka" (který se přiznal že androidu nerozumí, že má Iphone) je to prý chyba SD karty - mobil je vpořádku... Takže u Mironetu již nikdy více!

Re: Hrůza

(krtex, 12. 11. 2014 13:02)

Ahoj Ondřeji,

sháním držák SIM pro tento telefon (origo mám poškozen). Rád bych jej koupil, pokud máš nefunkční tlfn.

Ozvi se na mail krtex (uzenáč) centrum (krátkáčárka) cz, prosím.

THX, KTX@

zvuk sms

(Eva, 10. 9. 2014 12:22)

dobrý den potřebovala bych poradit, už jednou jste to tu řešili jenže já to nemohu v tlf. najít, potřebuji změnit zvuk a hlasitost na sms, v nastavení a a ve zvukových profilech mám pouze obecné, tichý režim atd. přitom vím že jsem si normálně zvuky měnila a i hlasitost, jen jsem musela resetovat tlf. kvůli viru a ted to nemohu najít.
díky za odpověd Eva

Focení obrazovky

(DooJaa, 22. 3. 2014 21:32)

Ahoj, prosím vás jen sem se chtěla zeptat, jak na to aby jsem si mohla vyfotit obrazovku aniž bych musela z dané stránky nebo hry vyjed.
Děkuji

Re: Focení obrazovky

(Bbb, 29. 5. 2014 12:48)

Současně zmáčknete tlačítko pro vypnutí/zapnutí obrazovky/telefonu a tlačítka pro snížení hlasitosti VOLUME DOWN

Nenabíhají mi kontakty

(Jarda Borl, 28. 4. 2014 18:45)

Dobrý den,
začaly se mi sekat kontakty. Stane se občas, že mi nechtějí naběhnout. Občas se povede,že naběhnou, ale většinou se jim nechce. A stejně na tom jsou i hovory. Máte někdo nějaké zkušenosti? Díky Jarda B.

Focení obrazovky

(DooJaa, 22. 3. 2014 21:32)

Ahoj, prosím vás jen sem se chtěla zeptat, jak na to aby jsem si mohla vyfotit obrazovku aniž bych musela z dané stránky nebo hry vyjed.
Děkuji

pomozte

(Karel, 4. 3. 2014 14:56)

Dobrý den koupil jsem v bazaru Lenovo 660 a nejde mi dat do češtiny vlastně buď to neumim nebo ji nemá kde a nebo jak ji nastavit??

nenabíjí

(Viktor, 6. 2. 2014 11:57)

Mám dotaz:
nevíte v čem je problém, že mi nejde nabít telefon ani z 220V ani z USB/PC. Poruchu nabíječky/kabelu vylučuji = ostatní tlf nabít jdou.
Tlf se při nabíjení tváří na ikonce, že nabíjí, ale jde nabít na cca 15% a po vytažení z "nabíjení" spadne na cca 12-13%.....
Děkuji za pomoc

..

(Ája, 26. 8. 2013 19:22)

Dorby den chtela bych se zeptat mam telefon Lenovo a660 a nevim si radi jak nastavit na smsmku zvuk abych slysela kdyz mi prijde smska ;) Dík

Re: .. (Zvuk na sms by Ája)

(cJayy, 3. 9. 2013 15:51)

Zdravim.

Návod jak vybrat zvuk který zazní po příchozí sms: Menu -> Nastavení (Settings) -> Zvukové profily (Audio profiles) -> vyberete jaký profil chcete upravit a klepnete na něj -> Zvuk zpráv (Messages ringtone) -> zde si můžete vybrat z výchozích zvuků, nebo dole klepnout na "Další zvuky (More ringtones) a tam si vybrat vlastní zvuk z pam. karty, nebo telefonu.

Jestli chcete jen zvýšit/snížit hlasitost tónu, pak platí stejný postup. Jen místo "Zvuk zpráv (Messages ringtone)" zvolíte "Svazky (Volumes)" a posuvníkem nastavíte hlasitost.

Jestli chcete pouze změnit Zvukový profil, tak stačí shora displeje stáhnout oznamovací lištu a tam v liště ikon najít profil, který chcete: Obecný (General)/Tichý(Silent)/Schůzka(Meeting)/Venku(Outdoor)

Re: Re: .. (Zvuk na sms by Ája)

(Jakub, 17. 9. 2013 13:05)

Zdravím, přesně popsaný popis na změnu zvuku sms jsem zkusil, potvrdil, avšak zpět mi záhy skočí přednastevaený zvuk :-(


1 | 2 | 3 | 4 | 5

následující »