Jdi na obsah Jdi na menu
 


Regionální operační program podpoří projekt cestovního ruchu v Milovicích

4. 8. 2011

 

logo-milten.jpg

Na červencovém zasedání Výboru regionální rady Regionu soudružnosti Střední Čechy jsme podpořili řadu projektů podporovaných z evropských dotačních titulů. Jedním z projektů je i projekt vybudování hotelu s bazénem a wellness a rozšíření nabídky sportovišť ve sportovně-rekreačním areálu MILTEN ve městě Milovice.

Výstupy projektu jsou určeny především pro turistické návštěvníky regionu, kteří vyhledávají aktivní odpočinek. Areál budou využívat také obyvatelé města Milovice, obyvatelé okolních obcí a větších měst a sportovci.

Cílem projektu je vybudovat novou atraktivitu cestovního ruchu v lokalitě, který v současnosti nepatří mezi turisticky atraktivní oblasti Středočeského kraje. Realizací projektu navíc dojde k vyřešení stávající velice špatné vybavenosti regionu ubytovacími zařízeními.

 

Cílů projektu bude dosaženo vybudováním:

- hotelu kategorie 3* s kapacitou 48 lůžek,

- součástí hotelu bude rekreační bazén a wellness,

- 2 beachvolejbalových hřišť

- dle projektu by se počet pracovních míst měl zvýšit ze současných 4 na sedm

 

Veškeré aktivity projektu bude realizovat žadatel projektu, který má bohaté zkušenosti s realizací investičních projektů v areálu MILTEN.

 

Bazén Milovické plavce příliš nepotěší

Součástí nového hotelu bude také bazén v celkové délce 25 m, hloubka bazénu bude ve všech částech rovnoměrná 1,3 m. Bazén bude sloužit jako doplněk k wellness centru a je koncipován jak pro letní, tak i pro zimní využití (venkovní a vnitřní bazén). Bazén bude nabízet funkci protiproudého plavání a na stěnách bazénu budou umístěny masážní trysky. Nebude se jednat o běžný plavecký bazén, protože vzhledem k jeho rozdělení nebude dosahovat potřebné parametry. V místnosti s bazénem bude umístěn také whirpool.

 

Celkové způsobilé výdaje dosahují necelých 80 miliónů Kč, dotace bude činit necelých 44 miliónů korun. Cílem Výboru Regionálního operačního programu po roce 2008 je podpořit v oblasti cestovního ruchu i projekty které bude moci využívat i širší veřejnost místo předchozí podpory ryze luxusních rezidenčních wellness center. S domluveným poměrem peněz jsme s ohledem na aktuální potřeby kraje a jeho obyvatel také nebyli spokojeni. Tak se podařilo po jednání s Bruselem část těchto peněz přealokovat do veřejné oblasti (školy, školky) a také tam, kde se jich nedostává (volnočasová centra ve městech a obcích). Je škoda, že Milovice nevyužily možností napojení průmyslových zón z evropských dotací Regionálního operačního programu, mohla tak být vyřešena neutěšená situace v příjezdech do města. Mohla být například napojena oblast Topolové ulice přímo na silnici druhé třídy 272 a na Boleslavskou dálnici, stejně mohl být zlepšen průjezd i v jiných částech do města a umožněn městu lepší rozvoj.

 Mgr. Zdeněk Milata, člen výboru ROP, městský a krajský zastupitel (KSČM)

Bazén u Miltenu  nyní.

 

bazen-milten.jpg