Jdi na obsah Jdi na menu
 


Digitální grafika - úvod


Motto:

”Dělat jednoduché složitým je běžné;
dělat komplikované jednoduchým, velice jednoduchým,
to je tvořivost.

Jednoduchost je nejen vizuální motiv; 
není to jen minimalismus nebo nepřítomnost nadměrných prvků.
Jednoduchost vyžaduje, prorazit do hlubin složitosti.

V zájmu dosažení skutečné jednoduchosti,
musí předcházet hluboká znalost a velká odvaha.”

Je třeba úvodem říci , že moje tvorba pomocí počítače nespočívá v práci s photoshopem. Počítač je vlastně jen prostředek ke tvorbě jako je tužka, štětec a jiné nástroje, které výtvarník běžně používá. Věřím, že v budoucnu se dostane digitální grafice stejné vážnosti, jako výtvarné technice, jak tomu bylo i u dřívějších tehdy nových grafických technik včetně serigrafie. I v mé tvorbě předchází práci na PC skica, nápad, tvořená tužkou, nebo štětcem. Nové technické možnosti tisku umožňuji realizovat práce v rozměrech až do několika metrů čtverečných.

V následujících oddílech jsou představeny podle let všechny grafiky, které jsem vytvořil. Předkládám všechny vytvořené grafiky, aniž bych dělal výběr, čímž představuji průřez celé tvorby. Pokud budete mít tolik trpělivosti shlédnout moji tvorbu, děkuji Vám. Pokud budete mít potřebu se k mé tvorbě vyjádřit, budu velice rád.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Hodnocení tvorby

(Honza O., 8. 7. 2018 12:18)

Zajímavé práce, hezké náměty třeba na obraz. Používáte i nějaký 3D software pro tvorbu? Využil bych to pro naše grafické studio https://designcrew.cz/