Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výlet k Petrovi Brožovi do Moravce 2010

V sobotu 19. června 2010 se Brněnští citrusáři   vydali na tradiční výlet směr Vysočina, Moravec. Vyrazilo se v osm ráno a první zastávka byla v Předklášteří u Tišnova, kde jsme měli objednanou prohlídku cisterciatského kláštera Porta coeli (Brána nebes) http://www.portacoeli.cz/ .

Po prohlídce s šikovnou průvodkyní jsme se přemístili již na dohled Moravci. Konkrétně do Křižanova, kde jsme se posilnili dobrým obědem.

Takto připraveni jsme se vydali k Petrovi do jeho království. Ten na nás již čekal a jak se dalo předpokládat měl připravenu uvítací skleničku jeho likéru z citrusů. A nebyla to jen sklenička uvítací, ale průběžně byla Petrem nabízena po celou dobu naší návštěvy. Většina z nás už u Petra byla několikrát, ale u něj je stále něco nového a i to stávající je neustále vylepšováno. Nádherně upravená celá zahrada  a citrusy rozmístěné v jednotlivých prostorách pro letnění byly balzámem pro oko i ducha. Průběh letošní zimy však byl pro Petrovi rostliny dle jeho slov hodně nepříznivý, ale i přesto bylo hodně na co se dívat a co obdivovat. K prohlídce všech prostor, k posezení i diskutování  nad pěstováním nám také více než přálo i počasí a tak čas rychle ubíhal a přišel čas odjezdu. Ještě poslední skleničky likéru z Petrových pomerančů (řidič naštestí odolal) a autobus se vydal na cestu zpátky. Petře díky!

Výlet, který byl organizačně díky Zuzaně Kachlíkové velmi dobře zvládnutý,  se vydařil a všichni byli spokojení.