Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nejrůznější zajímavosti, doporučení, postřehy a zkušenosti z terénu

Tady se točil seriál BRITANIA: Na Berounce mezi Kněžskou a Čertovou skálou
Během podzimu 2016 jste měli možnost vidět rozsáhlé kulisy pro natáčení velkoseriálu Britania. Seriál se točil na více místech naší republiky, ale následující fotografie jsou z 11.12.2016, právě z těchto míst povodí řeky Berounky, mezi Kněžskou a Čertovou skálou. A že tam bylo co si prohlédnout, to se můžete přesvědčit i vy tady      Luboš
https://goo.gl/photos/4fW2HvegHFCJswxUA

 

Průzkumná štola Křivoklát, ohledně možné stavby přehrady na Berounce.
Jak to vlastně bylo v minulosti s plánovanou stavbou přehrady na řece Berounce?
Tady máte odkazy, které vám pomohou si ujasnit o co vlastně dříve šlo. A že se otázka stavby tohoto vodního díla opět objevuje, to je bohužel pravda. To že by se zničil jeden z nejhezčích říčních koutů, to je bohužel taky pravda.   Luboš.
http://www.hofmann.estranky.cz/fotoalbum/banske-prace/pruzkumna-stola/
http://www.karelkraml.czweb.org/Krivoklatska_prehrada.pdf
http://www.naseberounka.cz/
  
MALONŤAČKA už ne jen jako pláštěnka, ale kompletní řešení

Pláštěnka, ochranný oděv, módní doplněk. Zkrátka vše co cyklista, turista, vodák i běžný občan někdy potřebuje. Nejen pro běžný den, ale i do extrému. Podrobný popis i s fotodokumentací. Užijte si to. Luboš

MalonŤačka .pdf 

Virtuální pohled
                                                                                                                  Luboš.

Ekologická farma Hory

Kousek od Karlových Varů, řeky Ohře a obce Hory (mapa) je krásná ekologická farma. Na farmě chovají jeleny, daňky a muflony a dobroty z nich si můžete dát v místní příjemné restauraci. Mají i venkovní posezení a kromě toho jezdecký areál a můžete se tam také ubytovat. Prozkoumat to můžete tady: Farma Hory.


Bouda Na cestě

Pokud byste se chystali do Krkonoš a budete hledat ubytování vřele doporučuji soukromý malý penzion ve Velké Úpě. Bezva majitelé, útulné prostředí a výhodná výchozí poloha. Podrobnosti a kontakt najdete tady.

Zajímavý časopis

Prohlížením webu jsem narazila na nový časopis, který mě zaujal pěknýma panoramatickýma fotkama. Snad se bude líbit i Vám - Česká panoramata.

Aquapark Kladno

Náhodou jsem narazila na novinku kladenského Aquaparku. Podrobnosti si přečtěte tady. Možná by se to někdy dalo využít, pokud by nás bylo dost.

Horský hotel Lesná

Na víkendovém čundru v Krušných horách jsme narazili na výborný horský hotel. Výborné jídlo za více než přijatelné ceny (svíčková za 80,-) a krásné prostředí, kde jsme si hned "naplánovali" nejednu akci. Hotel se jmenuje Lesná a podrobnosti včetně možností ubytování si prohlédněte tady.

Ubytovna v obci Kondrac

Téměř nová ubytovna, kde jsme strávili víkend letos na jaře je v obci Kondrac kousek od Vlašimi, v kraji Blanických rytířů. Byli jsme tam moc spokojení a proto doporučujeme.