Jdi na obsah Jdi na menu
 


26. 2. 2008


 

O rozhovor pro naše webové stránky jsem požádal člověka, jehož práce na první pohled není úplně vidět. Pro tým je však nesmírně důležitá, protože se stará o ty věci, které se nikomu asi v žádném týmu nechtějí moc dělat, řeč je o manažerovi týmu Petru Rezkovi.

 

pere.jpg

 
Petře, v týmu jsi začal v loňské sezóně, co, nebo kdo tě přivedl do týmu?

Do týmu mě přivedl Andrej Kondač a prezident. Byl jsem se podívat na tréninku a potom se šlo jako skoro vždy na pivko. Zrovna se probíralo, kdo by se mohl starat o klubovou pokladnu. Nevím kdo , ale někdo řekl, tady Petr by to mohl dělat a bylo to.


V čem konkrétně spočívá tvá funkce v klubu?

Organizování zápasů a tréninků. Vedení pokladny spojená s ne vždy populárním vybíráním příspěvků. Zabezpečování chodu mužstva . Zápis o utkání a vedení statistik zápasů atd…


Když to vezmeš od začátku až po současnost, proběhly nějaké změny, za dobu tvého působení ať už je to ve smyslu sportovním, nebo i věcí které se týkají spíše organizace a fungování klubu?

Určitě se spousta věcí změnila. Systém řízení klubu změna kdy o mužstvu nerozhoduje jeden člověk, ale vedení mužstva / Prezident, trenér , kapitán , gólman/ . Kádr mužstva se změnil a to zejména angažováním technických hráčů snažící se užít si hru . Vyvarování se faulů , nesportovního chování a přístupu k zápasům. Snad nejdůležitější je i přístup hráčů k aktivitám mimo led . Pravidelná sezení v Bugsy , akce s fanoušky klubu . Vytvořila se dobrá parta a snad i proto má tým vnitřní sílu otočit nepříznivě se vyvíjející zápasy.


Jak se díváš na to, že spousta lidí, většinou spíše anonymně, o týmu prohlašují, že zde hrají hráči, kteří nejsou ze Zvírotic a kvůli nim nemohou zde hrát místní kluci?

Sedlčanský pohár má jasně daná pravidla. 25 hráčů na soupisce z toho 2 hráči mohou aktivně hrát nejnižší soutěž okresní přebor. Pokud se někdo chce účastnit soutěže přijímá i pravidla a to bez výhrad. V našem klubu je 5 rodilých Zvírotičáků. Další je přiženěn a jeden zde tráví víkendy a dovolené. Ostaní hráči jsou buď kamárádi nebo příbuzní. 11 hráčů je tzv. přespolních. Nikdy jsme ze soupisky nevyřadili žádného hráče ze Zvírotic, nebo ho odmítli přijmout. Pokud by někdo měl ze Zvírotic zájem hrát, určitě by někoho z vedení kontaktoval a to se zatím nestalo.


V probíhající sezóně má tým nakročeno k vítězství ve 2. lize a následně k přímému postupu do 1. ligy, Čekal jsi před sezónou, že si tým povede až tak dobře?

Cílem letošní sezony bylo důstojně odehrát zápasy bez propadáků, pohybovat se do 5. místa a pokud by se zadařilo, tak vybojovat postup do 1. ligy. To že jsme zatím suverénně nejlepší v 2. lize a to ještě bez ztráty bodu určitě nikdo nečekal. Teď už pevně věřím, že tuto sezonu završíme postupem do 1. ligy z 1. místa. Hráči jsou odhodláni pro to udělat maximum.


Je i přes to, že je zaděláno na obrovský úspěch něco, co se v sezóně nepovedlo?

Snad jen , že mě ještě kluci nenaučili bruslit! (smích)


Co říkáš návštěvnost zápasů Zvírotic, která je pravděpodobně nejvyšší ve 2. lize a dá se říci, že i jedna z nejvyšších v celém poháru vůbec.

Je to super a o to více zavazující . Při počtu stálých obyvatel ve Zvíroticích, je až k nevíře, kolik si jich najde čas a chuť se podívat na hokej a zafandit si.


Plánuje klub se s diváky na konci sezóny nějak rozloučit a poděkovat za celosezónní přízeň?

12.4. 2008 plánujeme akci ve Zvíroticích v ubytovně u řeky . Muzika, prasátko , pivečko. Na tuto akci jsou zváni všichni , kteří nás podporovali a podporují.


Sezóna ještě neskončila, ale přesto, jaké jsou tvé představy a plány pro další, s největší pravděpodobností prvoligovou sezónu?

Ještě jsme plány a cíle pro příští sezonu nestanovili . To uděláme až po ukončení sezony a vyhodnocení té letošní. Nicméně cílem zřejmě bude důstojně odehrát zápasy a probojovat se do play off. Každý další úspěšný krok by byl navíc.


Co plánuje tým dělat přes léto? Sejde se až zase na led, nebo jsou naplánovány i nějaké společné akce v průběhu letních měsíců?

Zásadní akce bude letní příprava na Častoboři a víkendové soustředění na ledě v Ostrově nad Ohří.


 

Díky za rozhovor