Jdi na obsah Jdi na menu
 


Orlík

Příspěvky

Martin Korec: Když máš na krku doživotí a zápasíš o přežití, chápeš běžné problémy trošku míň

10. 8. 2011

Rozhovor s návštěvníkem bzeneckého festivalu, který se uskutečnil v roce 1991.

Martin Korec je člověk se zajímavým životním příběhem. Je skinhead, hrdě se ke svému stylu hlásí a zažil například éru skupiny Orlík. Během uplynulých let ho zasáhly i velmi těžké chvíle, dokonce skončil za mřížemi. Neprávem. Přišel tak o dva roky svého života.

 

Exkluzivní rozhovor! Jindra Kettner: Řvali jsme na plnou hubu, co jsme si mysleli

29. 6. 2011

20 let od festivalu v Bzenci!

Před 20 lety se konal v moravském městě Bzenec festival, na němž zahrály tehdejší skinheadské a punkové kapely československé scény. Šlo o unikátní a jedinečnou akci, která se už nikdy neuskuteční. V dnešní době by totiž postrádala ono kouzlo.

 

Klasická sestava Orlíku

12. 4. 2011

Klasická, nejznámější a zároveň poslední sestava Orlíku! V tomhle složení kapela nahrála obě legendární desky a následně zanikla.

 

Recenze: Orlík - Demise (1991)

3. 2. 2008

Druhá recenze nám přiblíží poslední album Orlíku. Co na něj říká náš "recenzent"?

 

Recenze: Orlík - Oi! (1990)

16. 1. 2008

Je zde vůbec první recenze a náš "recenzent" hodnotí debutové album Orlíku, které nese název Miloš Frýba For President. Někdy také nazýváno krátce Oi!.

 

Historie od F.A.S., až po rozpad Orlíku

21. 12. 2007

Dokument

Kompletní historické milníky skupiny Orlík v pěti kapitolách. Jde o pohled ze všech stran, což znamená, že jsou sesbírány dostupné materiály a informace nemusí být 100% pravdivé. Názor na skupinu si musí udělat každý sám.