Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zlínský závod Run-Up 2011 uzavřeli Flereti

28. 5. 2011

Po roce se ve Zlíně opět konal závod Run-Up, který je určen pro závodníky každého věku, dokonce i pro rodiny. Na závěr celého dne byl připravený koncert vizovické kapely Fleret.

1.jpg

Závod se koná v několika městech České republiky a jeho cílem je vyběhnout určitý počet pater nejvyšších budov. V případě Zlína závodníci vybíhali Baťův mrakodrap. Na takové akci samozřejmě nesmí chybět hudební program. Po slavnostním vyhlášení zahráli Flereti, legendární vizovická skupina. A i oni závodili, pro změnu s počasím.

Flereti se představili ve skvělé formě, v hodinovém setu zazněly staré známé pecky i novější písně. Většinu z nich zpívá frontman a zakládající člen Zdeněk Hrachový a skvěle ho doplňuje houslista Stanislav Bartošík. Prostor ale dostal i bubeník David Filák, který perfektně "střihl" legendární Kurnikšopatožtone. Fanoušci poté ocenili potleskem výkon basáka Marka Abraháma v písni Takú ti lištím. Coby stařík obstál na výbornou. Flereti tvoří vlastní písně, přesto v jejich repertoáru najdete i lidovky, například Já su od Lidečka. Žádný koncert se ale neobejde bez jednoznačně největšího hitu, kterým je Zafúkané. To člověka doslova mrazí, když fanoušci sborově zpívají refrény. Nechybělo ani reggae Lélo, lélo. A skutečně, začalo lét. Kapela na doporučení zvukařů koncert ukončila, jen těsně se tak vyhla následné smršti. Přesto ani zásah přírody dojem z koncertu nepokazil.

2.jpg

Kolem Fleretů bude v následujících dnech opět rušno. 2. června slavnostně pokřtí v ostravském hudebním studiu novou desku s názvem O krásách Valašska. První hodina koncertu bude navíc přenášena živě na Českém rozhlase Ostrava.

 

Autor: Jakub Malovaný

Foto: www.fleretmusic.cz