Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tři sestry vzaly Moravu útokem, navštívily Rožnov i Buchlovice

22. 8. 2011

Legendární Tři sestry jsou opět na letním Gambrinus tour. Již devátým rokem sjíždí křížem krážem naši vlast s velkolepým programem. Open-air koncerty, na nichž kromě Sester vystupují i spřátelené soubory, si užili také fanoušci na Moravě. Nejprve v Rožnově pod Radhoštěm, následně v Buchlovicích.

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM (18. srpen 2011)

Rožnov patří, stejně jako Buchlovice, k tradičním zastávkám sesterského letního turné. Jako první se na scéně objevila liberecká partička De Bill Heads v čele se skvělým Milhousem. "Debilové" vsadili na osvědčené pecky i na novinky z aktuálního alba Mockba Nostra. Došlo také na Dovolenou s Elvisem, píseň, která se dočkala animovaného videoklipu s hvězdným obsazením.

1.jpg

Následovalo vystoupení kapely Doctor P.P. U Doctora jsou skvělé především taneční kreace v kombinaci s chytlavými písněmi. Zpěvák Petr Pečený srší neuvěřitelnou energií a potvrdil, že úspěšně dotočili nový videoklip k písni Rock'n'Roll Zombie. Ta je na stejnojmenném albu, jenž vyšlo v roce 2009.

Třetím předskokanem byly E!E. Éčka trošku odbočily od tradičního kréda "nic novýho nerozjíždět". V jejich playlistu se objevily dvě novniky - písně Vesmír a Deprese. Momentálně jde jen o pracovní názvy, ovšem hlavní je, že kapela pracuje na nové desce. Vždyť jejich poslední řadovka vyšla v roce 2006. Samozřejmě, že zazněly i hity, bez kterých by to nebylo ono. Kytarista Bakča zvládl odehrát celý koncert bez struny, která mu vypověděla službu již u třetí písničky. Během vystoupení E!E se navíc v jednom ze stanů konala autogramiáda Třech sester, fanoušci měli možnost si nechat podepsat téměř cokoliv.

2.jpg

Po autogramiádě šly Tři sestry na věc. Tradiční a jedinečný začátek - Vlachovka, Ztráta imunity a Fanánek samozřejmě v kostýmu piva. Sestry byly ve skvělé náladě, koncert snad neměl jedinou chybu. A playlist taktéž ne. Zařazeno bylo několik starších písní, například z legendární Švédské trojky. Aparát či Maminka zní i po těch letech výtečně. Dalším milým překvapením byly Hrábě, což je rokenrol jako "prase". Přestávkový program vyplnilo trio MRD, jenž se skládá z Mafuny, Rosti Cermana (kapelník Synů výčepu) a Dáni Deluxe Krále (bubeník M.Z.H.). Proběhla tak hlasitá vzpomínka na Františka Sahulu. Vzápětí se k triu připojil ještě Fanánek a zazněla píseň Zlatá II, která vyšla na novém albu Synů výčepu Miluáju chána.

I druhá půlka koncertu se nesla ve skvělém tempu. Prostor dostala Supice, byl DeDeRon i Venda. Čím víc se blížil závěr, tím lepší byla atmosféra. Další kousek pro fajnšmekry přišel během přídavku. Zazněla pecka O melouny boj, kterou zazpíval sám Ing. Magor a hrál u toho na kytaru! Basové kytary se chopil Fanánek a celé dění na jevišti podtrhli "kozaři" Mafuna se Zdenálem. Sestry se vracely zpět ještě jednou, fanoušci mohli být maximálně spokojení.

BUCHLOVICE (19. srpen 2011)

Hned druhý den přijel legendární rockový cirkus jménem Tři sestry do Buchlovic. V Buchlovicích je vždy skvělý koncert a jinak tomu nebylo ani letos. Jinou cestou se vydaly pouze E!E, jelikož hrály na festivale Pod Parou v Moravské Třebové. Opět začínali De Bill Heads a opět to stálo za to. Milhouse přejmenoval zámecký amfiteátr na Buchlovice arénu a dostalo se mu zaslouženého potlesku. Zazněla také píseň Goro a nutno podotknout, že Rammsteini se můžou jít zahrabat. Perfektní němčina, perfektní choreografie.

Jakmile De Bill Heads skončili, stáhly se na "buchlovickou arénou" mraky a přišel velký déšť. Tím pádem začal Doctor P.P. o něco později. Příroda ovšem nezlobila dlouho a tak se mohlo dál pokračovat. Petr Pečený sdělil, že mu není zrovna dvakrát nejlépe po divokém večírku, ale nebylo to vůbec poznat. Opět senzačně "řádil". Do playlistu zařadili i jeden prastarý rokenrol, který jejich výstup zakončil.

3.jpg

Následně už přišly na řadu Tři sestry. Ovšem pozor, s pozměněným playlistem, tedy druhou variantou. Opět se neopomněla Švédská trojka, tentokrát díky Lidojedům a Plesovému ránu. Zazněla i Ta naše rytmika se skvělou vsuvkou Jarouška na saxofon. Šlo o melodii ze seriálu Bakaláři. Že byl Homosexuál, Aida nebo oslavná píseň Alkohol je, jistě netřeba zmiňovat. Zaznělo i pár songů z Lázniček, zatím poslední řadovky. Celé turné nese heslo Neházej pivo!, podle stejnojmenné písně, která vyšla na desce ... z garáže. Jak je ovšem vidět, stále se najdou jedinci, kteří tenhle "boží dar" nesmyslně vylévají. V přestávce se objevilo opět trio MRD a ve druhé polovině přišel další "zázrak". Zazněla píseň Dodo a Dude. Zpěvu se opět zhostil Ing. Magor, doplňoval jej Fanánek. Nádhera, opravdu povedené! Za zmíňku stojí také Pyla, během níž došlo na "děsivé" sólo na housle, které převedl Káca. I v Buchlovicích si fanoušci vyžádali přídavky, atmosféra byla neuvěřitelná. Sestry zahrály ještě Sny o lahvích sody, Už koluje fáma a vše ukončil pozdrav od Vrány, tedy Modlitba pro partu.

4.jpg

Jak Rožnov, tak Buchlovice byly svědky opravdu vydařených koncertů. Tři sestry patří zcela právem k tomu nejlepšímu u nás. Vše tentokrát podtrhl i perfektní zvuk, za což patří zvukařům poděkování. Do konce Gambrinus tour zbývá ještě šest koncertů, vše vyvrcholí 17. září na Točníku.

 

Autor: Jakub Malovaný

Foto: www.trisestry.cz, www.eecka.eu, www.debillheads.cz, www.doctorpp.cz