Jdi na obsah Jdi na menu
 

Archiv aktualit do 30.9.2008

27. 1. 2009

Aktuality

 

  

30.9.2008

Linharta hovořícího netradičně o jízdních řádech můžete slyšet  v archivu Radia Proglas. Pořad se jmenuje Jak ti jede ten vlak ?  Linharta hovořícího tradičně o Majerovkách můžete slyšet  9.10. v 19.15 a 11.10. v 15.00 rovněž na Radiu Proglas v pořadu Jak se vám líbí. Poslouchat můžete také ze zvukového archivu.

 

15.9.2008

Pestrost je štít proti zblbnutí  se jmenuje rozhovor Tomáše Polívky, který byl právě zavěšen na server Me Too.

 

26.8.2008

Ve Velké sedmě se Majerovky drží, díky za vaše hlasy. V galerii přibylo několik fotografií z festivalu Zahrada 2008 od Lucie Haschkové. Pokud byste se chtěli vydat do Skoků, pak vězte, že až do konce srpna je kostel přístupný od 9.00 do 18.00 a průvodce vás zavede i na půdu a do věží, více na www.skoky.eu.

 

26.7.2008

Hitparády - tentokrát hlavně o Majerovkách:  Ve Velké sedmě Radia 1 aktuálně boduje Vítkův song Ústa, v hitparádě Kolem se toč Radia Proglas pak najdete Kotys s Alicí Holubovou.

Do hitparády Radia 1 Velká sedma vstoupila Ústa jako novinka minulý týden a ihned se umístila na třetím místě za Bratry Ebeny a Honzou Burianem. V hitparádě Kolem se toč Radia Proglas dlí Kotys první dva týdny svého pobytu na středním místě pátém, o dvě příčky před Petrovou Linhartovou sólovou sudétskou paní Martou (Co dělá paní Marta v zimě?). Máte-li chuť nás podpořit, neváhejte a hlasujte !

Stránku Velké sedmy najdete zde - a zde je návod, jak hlasovat.

Stránku hitparády Kolem se toč najdete zde - a návod jak hlasovat, včetně zeleného mailového odkazu najdete pod aktuálním přehledem.

 

22.7.2008

Pokud jste si zvykli psát mi na pracovní mail linhart@gr.cd.cz, pak vězte, že ten už neplatí a neváhejte proto použít ten klasický medvědí medwa@centrum.cz.

 

7.7.2008

Vloni založená tradice letního koncertu ve Skokách zůstane zachována i letos, 18.července tam budeme hrát písně ze Sudéty, tedy i ze Skoků a z okolí společně s Markem Štifterem, producentem alba a kolegou z 29 Saiten. Jinak vězte, že kostel by měl být od soboty 12.7. až do další soboty 19.7. přístupný návštěvníkům a turistům. Pravděpodobně se tam potkáme. Mapa a další informace na www.skoky.eu.

 

19.6.2008

Nově vzniklé stránky Skoků - Maria Stock najdete na adrese www.skoky.eu. Krom toho děkuji všem, kteří mne podpořili a podporují v hitparádě Proglasu, Sudetský kostel tym vystřídala Paní Marta a stále se houževnatě drží...

 

4.6.2008

Nevím zdali je to níže zjevenou lidovou tlačenkou,  ale Sudetský kostel stále boduje v hitparádě Radia Proglas - http://hudba.proglas.cz/hitparada.html.

 

28.5.2008

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Masožravost bez hranic (zachyceno v FM v neděli po ránu). Ovšem daleko lepší fotografie z frýdeckého Sv.Jan session si můžete prohlédnout zde a zde !

 

26.5.2008

Odhalil jsem chybu  v podobě nefunkčních odkazů v Sudetském průvodci, už jsem to vylepšil, ale pokud by Vám někde něco někdy nešlo, neváhejte vše nahlásit do Návštěvní knihy, díiky ! Jinak: v hitparádě Radia Proglas je Sudetský kostel opět na třetím místě !  Děkuji příznivcům. http://hudba.proglas.cz/hitparada.html.

 

13.5.2008

Film Eleazar Kittel je nově k dostání na DVD !  O tomto pozoruhodném amatérském filmu jsem se již před časem zmiňoval a nyní jsem měl tu čest stát se kmotrem jeho DVD vydání. Stalo se tak prvního máje v Šumburku, dnes Krásné. Souvislost mezi filmem a Linhartem vede přes úvodní píseň Sudéty, "Neděle, Sonnentag", jejíž text se odkazuje právě k Šumburku a  postavě zázračného jizerskohorského lékaře Jana Josefa Antonína Eleazara Kittela. Pro více informací o filmu a aktivitách s filmem spojených můžete kliknoiut na následující odkazy:

www.kittel.cz

http://www.kitl.cz/cz/kittel/film-o-doktoru-kittelovi/dvd-eleazar-kittel/

http://www.kitl.cz/cz/nakupovani/e-shop/

 

12.5.2008

A ještě jednou poděkování, písnička Sudetský  kostel díky Vám postoupila na třetí místo hitparády Kolem se toč Rádia Proglas! Další hlasování v hitparádě je možné na stránce http://hudba.proglas.cz/hitparada.html.

 

5.5.2008

Děkuji všem za podporu, Sudetský kostel je na pěkném čtvrtém místě, kdo máte stále ještě chuť, hlasovat můžete opět na těchto stránkách.

 

28.4.2008

V hitparádě Radia Proglas je nově nasazena píseň Sudetský kostel. Hlasovat je možno na těchto stránkách.

 

25.4.2008

Jako ryba ve vodě se jmenoval nedávno proběhlý festival Radia Proglas. Více o něm se můžete dočíst, jakož i fotografie prohlédnout zde.

 

23.4.2008

Kittelova pouť  se koná právě 1.května v obci Krásná neboli Šumburk v horách mezi Jabloncem nad Nisou a Černou studnicí. Kdo jste z kraje a nemáte silné citové pouto k prvnímu máji jakožto svátku práce, přijďte se podívat, případně odpoledne i Linharta poslechnout. Slunečná neděle, rány a andělé, v Šumburku v kostele jívy, zvony, jarní čas. Tu neděli ale neberte až tak vážně, je to čtvrtek...

 

18.4.2008

Živý obraz lepšího světa se jmenuje dokumentární  film Mariána Poláka o panu Mertlíkovi, jednom ze samotářů Orlických hor. Ač se to do titulků jaksi nedostalo, znalci poznají, že píseň, jejíž část film uzavírá, je Sudéta. Celý krásný dokument si můžete poslechnout zde.

 

4.4.2008

Že šlo „jen“ o ceny žánrové? Ve skutečnosti právě toto byl hlavní ceremoniál, píše v článku o předávání žánrových Andělů 2007 Milan Tesař na nově spuštěném hudebním webu hudba.proglas.cz.

 

3.4.2008

Nový rozhovor vyšel včera v Pražském deníku, nahlédnout můžete třeba zde.

 

1.4.2008

Nové stránky Majerovek najdete na www.majerovky.cz ! To není apríl :-).

 

31.3.2008

Žánrové ceny Anděl 2007 dopadly dobře. Nejenže je Přítel člověka krásná deska, ale navíc se ukázalo, že Jana Modráčková pochází ze Sudet.

 

27.3.2008

V rubrice fotogalerií přibyly fotografie z koncertu v podkroví JIndřišské věže (25.3.2008). Děkuji Lucii Haschkové.

 

26.3.2008

V sobotu se mihnu v telce -  tedy přesněji v sobotu 29.3. na ČT2 od 22.00 v Noci s Andělem, budou se tam totiž vyhlašovat žánrové ceny APH. Hrát ale nebudu, budu se tam jen míhat :-).

 

26.3.2008

Další dobrá zpráva ze Skoků - jedna z věží je již zčásti opravena, jak se můžete přesvědčit na fotografii Jiřího Schierla. Pozvánku na tradiční mariánskou pouť konanou 6.7. si můžete stáhnout zde, krom toho se koná ještě jedna v dřívějším termínu - 1.5.2008. Kdo jste tady poprvé - více se o Skokách a o tom, proč o nich pořád píšu dozvíte na stránce písničky Maria Stock.

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25.2.2008

Skoky / Mariastock se pomalu probouzejí - a to především díky dobrovolným aktivitám, které v současné době krom tepelského kláštera zastřešuje občanské sdružení Pod střechou. Jeho stránky najdete zde a v oddílu "Sponzorům a dobrovolníkům" se píše o různých možnostech, kterak je možno dále pomoci. V březnu se pořádá několik dobrovolných brigád a pro letní období se hledají dobrovolníci pro obsluhu kostela (zajištění zpřístupnění a výkladu). I nadále trvá dobrovolná sbírka, rozšířená nyní na možnost příspěvku na zabezpečení kostela.

 

22.2.2008

Sudéta získala jednu z nominací na žánrovou cenu Anděl 2007 v kategorii Folk&country, Vzhledem k tomu, že média žánrové ceny naprosto neřeší, mám skoro dojem, že Vám tímto prozrazuji sladké státní tajemství.

 

9.2.2008

Fotky z Folkjamu 2008 si opět díky Lucii Haschkové můžete prohlédnout ve fotogalerii sólových koncertů.

 

6.2.2008

Neunundzwanzig Saiten mají teď novou stránku uvedenou v levém menu a vlastní fotogalerie, do nichž přibyla úplně nová z koncertu v Nové síni v sobotu 1.2.2008. Poděkování patří Lucii Haschkové.

 

28.1.2008

Letnice v notách. Díky péči Luďka Strašáka si můžete stáhnout dvě varianty notového zápisu písně Letnice ze stránek Radia Proglas. Luďkovi touto srdečně děkuji  !

 

25.1.2008

Sudéta je na třetí příčce ankety Radia Proglas nazvané Album roku 2007, a to ve velmi příjemné společnosti zlatého Přítele člověka (Traband), stříbrných Dylanovek (Druhá tráva) a v první pětici dále umístěných alb Muži jsou křehcí Jana Buriana a Kykyrý Jany Vébrové. Včera to potvrdily dokonce Lidové noviny :-). Tisková zpráva Radia Proglas o anketě je zde.

 

17.1.2008

Eleazar Kittel se jmenuje amatérský film natočený o stejnojmenné jizerskohorské legendě, ano, je to ten pán, co se o něm zpívá v písni Neděle, Sonnentag. V Praze bude promítnut ve středu 23.ledna v Divadle Dobeška, něco tam při té příležitosti také zahraju. Začátek promítání 19.30, jste srdečně zváni. Stránky filmu najdete na http://www.kittel.cz/ 

 

16.1.2008

Ukázky ve formátu mp3 všech písní sudetského alba jsou k nalezení na jejich vlastních stránkách v sekci Sudéta. A jako dárek navíc je na titulní stránce volně ke stažení  - jak jinak - titulní skladba.

 

15.1.2008

Sekce Video po nemalém úsilí :-) přibyla v levém menu. Videa jsou poněkud lo-fi, ale to samozřejmě patří k věci. Není to nějaký reprezantitivní průřez, spíše pár kousků, které mám momentálně k dispozici. Nechcete-li číst menu, klikněte zde. Ilustrativní, mírně psychedelická videa přibyla také v sekci Sudéta u písní Maria Stock, Horní hrad a Letnice.

 

 

14.1.2008

Knížka Petry Severinové o Čp.8 byla přílohou první tisícovky nákladu archivního dvojalba skupiny Čp.8 "Čerstvý vzduch". Náklad je už rozprodán a zbývá ještě dolis, který je však už bez této knížky. Komu je líto, že ji nemá, může si ji na mých stránkách ve formátu pdf stáhnout v sekci "Soubory ke stažení", respektive přímo zde.

 

29.12.2007

CD - shop pro všechny, kteří by chtěli, ale nemohou sehnat alba, se kterými mám něco společného, jsem stvořil přímo na těchto stránkách. Nejde o žádný klasický e-shop, ale o nabídku různých dalších alternativ dodání, když klasický obchod ani internetový zrovna nefunguje (jak se občas bohužel stává).

 

13.11.2007

Neunundzwanzig Saiten v obrazech - sadu vydařených fotografií Lucie Haschkové z pátečního koncertu v Kaštanu si můžete prohlédnout zde. Přibyl také jeden galerijní odkaz k fotkám z mého letošního hraní v Náměšti na Hané na stránky polského fotografa Rafala Nowakowského.

 

7.11.2007

Příznivci současné tváře MBT se dočkají živého alba, které se chystáme natočit 3.března 2008 během dvojkoncertu v brněnském klubu Stará Pekárna.

 

22.9.2007

Nové odkazy najdete v příslušné rubrice - jeden vede na moc pěkný web www.rozhledny.webzdarma.cz a druhý pak  na stránku mé další oblíbené kapely ze Slovenska - www.zivekvety.sk, ze které si můžete stáhnout taky docela slušný balík jejich muziky a videa.

 

21.9.2007

Nová fotogalerie Lucie Haschkové z koncertování na večeru Osamělých písničkářů v pražském Divadle Na prádle je k vidění například tady.

 

20.9.2007

Dny evropského dědictví - zúčastnil jsem se autobusového výletu po opuštěných kostelech Toužimska, článek o tomto dni z pera pana Václava Lupínka (www.prirodakarlovarska.cz) je k přečtení zde.

 

14.9.2007

Rozhovor zapředený s Vaškem Müllerem, otištěný v letním dvojčísle časopisu Folk&country si můžete přečíst zde.

 

13.9.2007

Přibylo několik koncertů v podzimní sezóně - v Ondřejově, v Praze. Blíže v rubrice koncerty.

 

27.8.2007

Nové fotogalerie najdete jednak v sekci 01 Sudetské výlety (Valeč a místa neznámá, Z Blatna na Bílý kříž, slunečná neděle) a také v sekci 03 Fotografie z koncertů (28.7. Vodní tvrz Popovice a níže slibovaná - 10.8. Skoky).

 

22.8.2007

Skoky a Kozlov - fotografie a články o proběhlých koncertech si můžete prohlédnout na serveru prirodakarlovarska.cz zde a zde. Fotogalerii chystám.

 

10.8.2007

Folk pro třetí tisíciletí se jmenuje miniseriál, který uvede na Radiu Proglas Milan Tesař. V prvním dílu, který bude vysílán v sobotu 11.srpna od 19.15 (s reprízou v úterý 14.srpna od 16.55) uslyšíte ukázky ze Sudéty a z majerovské Pálavy v excelentní společnosti kapel Longital, Traband a Jána Boleslava Kladiva.

 

7.8.2007

Pro odvážné poutníky do Skoků / Maria Stock přibyly na titulní straně také informace o pěší pouti z Toužimi do Skoků s možností dopravy autobusem z Toužimi do Skoků i zpět - to vše v pátek 10.8., kdy se ve Skokách koná také můj koncert. Program všeho, co se ve Skokách v ty dny děje, najdete zde. Pokud by jste se chtěli do Skoků vydat autem, je třeba poblíž Bochova odbočit z karlovarské silnice na Údrč a Polom a odtud pokračovat jižním směrem buď polní cestou nebo pěšky cca 2 km do Skoků. Pěším poutníkům doporučuji mapu KČT Povodí Střely, jako další výchozí místa pro pěší túru kromě Toužimi také Źlutice a Bochov.

 

6.8.2007

Starou krajinou bez tabulek se jmenuje již dříve zmíněná recenze Jiřího moravského Brabce, kterou si můžete nově přečíst na serveru Folk&country.

 

20.7.2007

Doháním staré bychy a v sekci Sudetské výlety jsou přidány dvě nové galerie, další snad stihnu během příštího týdne.

 

 

26.6.2007

V novém letním dvojčísle časopisu Folk & country si můžete přečíst třístránkový rozhovor vedený Vaškem Müllerem a recenzi alba Sudéta od Jiřího moravského Brabce.

 

22.6.2007

Olga Tokarczuk - Denní dům, noční dům. Jsem často dotazován, zda je tato knížka, jež mi byla inspirací pro dvě písně ze Sudéty, ještě dostupná. Obeslal jsem proto dotazem nakladatelství Host a rád dávám na vědomí, že knížku si lze stále objednat buď přímo u nakladatele ( www.host.cz ), nebo u distribuční firmy Kosmas ( www.kosmas.cz ), a že by také měla být ještě k dostání ve větších knihkupectvích.

 

14.6.2007

Zmizelé Chebsko je název výstavy, na jejíž vernisáži v Muzeu Cheb původně neplánovaně budu hrát 19. června od 17.00. Ukázku elektronické verze publikace k výstavě najdete zde.

 

12.6.2007

Fotografie z naprosto ojedinělého koncertu v srdci hor u samot Ryžovna poblíž Božího Daru hledejte zde.

 

 

6.6.2007

Kostelní koncerty ve Skokách (Mariastock) a v Kozlově. Na srpen chystám ve spolupráci se sdružením Junge-aktion a Občanským sdružením Kostel Kozlov dva koncerty v opuštěných krásných kostelech v okolí Bochova východně od Karlových Varů. Písničky ze Sudéty bych měl hrát v pátek 10. srpna ve Skokách v poutním chrámu Navštívení Panny Marie a v sobotu 11. srpna v Kozlově v kostele Nanebevzetí Panny Marie v rámci dne otevřených dveří. Až budu vědět bližší detaily, dám vědět... 

 

 

 

5.6.2007

Několik nových recenzí přibylo v příslušné rubrice tohoto webu. V aktuálním červnovém čísle časopisu Folk&country si můžete přečíst ve sloupku "Písničkový tip" povídání Jiřího Moravského Brabce o písni Sudetský kostel.

 

 

22.5.2007

Ve čtvrtek 24.5. v 19.15 budu k slyšení na vlnách Radia Proglas v pořadu Jak se Vám líbí ? S Milanem Tesařem si budeme povídat o albu Sudéta, ze kterého také uslyšíte několik songů.

 

 

18.4.2007

Fotografie ze křtu Sudéty si můžete prohlédnout zde !!!

 

 

13.4.2007

Průběžně aktualizuji všechno možné, koncerty, informace pro pořadatele, rubriku Recenze jsem překřtil na Články a recenze a přidávám do ní postupně přicházející ohlasy na Sudétu. Poničený kostel ve Skokách se podařilo alespoň nouzově opravit, částečně také z prostředků sbírky, článek o současném stavu památky najdete zde. Všem, kteří jste přispěli, patří velké poděkování.

 

 

3.4.2007

Zatím dva rozhovory, které se dotýkají Sudéty, najdete v nově zřízené rubrice rozhovorů v menu vlevo od těchto řádků. Pár jich ještě přidám, až vyjdou. Dnes večer budu hostem Velké sedmy Radia 1 (91.9 FM), pořad začíná ve 20.00.

 

 

23.3.2007

Sudetský křest v pražském klubu Kaštan proběhl včera. Velké poděkování za podporu patří Pavle Milcové, Peteru Binderovi, Aleši Charvátovi a Markovi Štifterovi. Fotogalerie se zde objeví někdy během příštího týdne.

 

12.3.2007

Sudéta právě vstoupila do distribuce, ke koupi by měla být u všech vskutku dobrých prodejců, na koncertech a k objednání pak na internetovém obchodě Vltava.

 

 

9.3.2007

Sudéta je na světě, leží tady přede mnou na stole ! Na titul a do rubriky "Soubory ke stažení" jsem přidal dva radiové spoty, z nichž jeden jest vyveden dokonce ve stylu country.

 

 

7.3.2007

S pozoruhodnými aktivitami sdružení Antikomplex (mnozí příznivci Sudet jistě znají alespoň Petra Mikšíčka a jeho knihu Sudetská pouť aneb Waldgang) se můžete blíže seznámit v nově přidaných odkazech. Doporučuji také knihy, které vydalo přímo sdružení nebo jsou jejich autory jeho členové - odkaz zde.

 

 

6.3.2007

Dvě krátké ukázky  z alba přibyly na titulní stranu webu, jakož i do stránek Sudéty.

 

 

5.3.2007

Křest Sudéty, jež je právě ve stadiu lisování a balení, proběhne 22.3. v pražském klubu Kaštan. Hosty večera budou hudebníci mě velmi milí, konkrétně Pavla Milcová, Peter Binder, jakož i producent alba Marek Štifter a možná ještě někdo další. Mezitím trochu uklízím, vylepšuju a doplňuju tento web, hlavně je to poznat v sekci Sudéty... doufám...

 

 

23.2.2007

Poškozené a zničené kostely v ČR je název zcela mimořádného webu, který jsem právě objevil. Jen se nenechte zmást tím, že lokality jsou řazeny podle názvů střediskových obcí. Link je v odkazech a zde.

 

 

20.2.2007

Písnička Maria Stock je nasazena v hitparádě Rádia Proglas. Jedná se o nahrávku z živého koncertu na Rádiu Proglas, hlasovat v hitparádě můžete zde.

 

 

12.2.2007

Sudéta se blíží do finále, právě probéhají poslední práce před masteringem. Datum vydání bylo u Indies Records MG stanoveno na 12.března. Pomalu proto rozhýbávám stránky, právě dnes spouštím základní verzi vyprávění o jednotlivých písničkách na stránce  Album Sudéta. K vydání se také blíží album Brno - město básníků, kde se podílím jedním zhudebněným podílem, a sice básní Rozorávání mezí od Marcely Mikuláškové. Koho zajímají fotografie se společného hraní & autorského čtení se spisovatelem Milošem Urbanem, můžete se podívat zde.

 

 

12.1.2007

A opět Radio Proglas a pořad Jak se vám líbí - ve středu 17.1. v 19.15 budou Indies MG představovat nová alba, určitě zaslechnete už i něco ze Sudéty... a v sobotu 3.2. od 15.00 uslyšíte opakování mého živého koncertu v radiu Proglas z 30.11.2006. Pokud nemůžete Proglas naladit, doporučuji jeho poslech na internetu, připojíte se třeba rovnou ze stránek Proglasu, v horním hřebínku si klikněte na odkaz "Živé vysílání".

Krom toho vznikla nová sekce "Dobré tipy", která bude postupně zahrnovat odkazy k firmám, službám a aktivitám, které se mi zdají být nějakým způsobem jedinečné a velmi doporučitelné. Na prvním místě se skvěje firma Natura Valdemara Grešíka, která také podporuje vydání alba Sudéta.

V sekci "Soubory ke stažení" přibyl krátký záznam mariánské písně z kostela ve Skokách (Maria Stock).

 

 

 

11.1.2007

Plakát Osamělých písničkářů si můžete stáhnout v sekci Soubory ke stažení. Zatím se tam skví osaměle, ale snad i tuto sekci brzy rozšířím. Krom toho přibývá dalšího hraní, jak mého sudetského, tak s Majerovkami.

 

 

6.1.2007

V Karlových Varech budu hrát 8.února v klubu Paderewski, večer si rozdělíme napůl s Jakubem Nohou.

 

 

3.1.2007

Ve čtvrtek 4.ledna bude ke slyšení několik písní ze Sudéty v 7.45 na Radiu Proglas.

 

23.12.2006

Ještě jeden dárek,  tedy odkaz, prohlédněte si a poslechněte si stránku www.myspace.com/trabandhudba, takové nějaké to bude, až Traband vyjede z  garáže. Naprosto mne dostali. Mám všechno, co chci a co chci, to mám, řečeno s Jardou Svobodou. Krásné, šťastné a veselé !

 

 

15.12.2006

Tak konec roku je už skoro tady, přeju Vám všem pěkné svátky a dobrý nový rok 2007, děkuju za přízeň a tady si rozbalte vánoční dáreček ze Sudet! Co se týče roku nového, mám zde zatím tři zprávy hlavně pro stálé i přechodné Pražáky - 8.1. mne uvidíte a uslyšíte v Divadle Na prádle během večera Volného sdružení osamělých písničkářů, 30.1. zahraju s Cainem v čajovně Romantinka a hned 1.2. se objevím s písněmi ze Sudéty ve Švandově divadle na autorském večeru spisovatele Miloše Urbana. A kdo by jste si chtěli poslechnout mé živé hraní na Radiu Proglas, hledejte na adrese http://www.proglas.cz/index.php?id=301 pod datem reprízy pořadu 5.12.

 

 

27.11.2006

Volné sdružení osamělých písničkářů - toť ojedinělý nápad/projekt/aktivita. Duchovním otcem a hnacím motorem je především Jan Burian a velkou nápomocí lidé z pražského Divadla Na prádle.  Jakožto osoba ke sdružení nově přidružená  všem zúčastněným děkuju za to, že to tak rozjeli ! Na webu s adresou www.osamelipisnickari.cz se zatím pracuje, takže hlavním zdrojem informací o sdružení jsou v tuto chvíli stránky Jana Buriana, které vřele doporučuji.

 

 

16.11.2006

Nowa Ruda, duše Agni. To je název nové fotogalerie, kterou si můžete prohlédnout třeba zde.

 

 

15.11.2006

Live na Rádiu Proglas.  Na vlnách Rádia Proglas mne uslyšíte ve čtvrtek 30.listopadu od 19.15 v pořadu Jak se Vám líbí. Budu hrát živě písně ze Sudéty. Frekvence a pokrytí Proglasu naleznete zde, nebo můžete naladit jeho internetové vysílání.

 

14.11.2006

Sudéta spatřuje světlo světa.  V předchozích dnech, od pátku do pondělí, v hlubokém lese na hranici snů a reality, v domě tajemné hraběnky S., proběhla rozsáhlá zvuková seance, během níž se na harddisku jistého laptopu na klíně zformovalo nemálo pozoruhodných dat, jež se jednoho krásného dne zhmotní ve formě očekávaného alba Sudéta. Seanci řídil a nejedním nástrojem rozzářil Marek Štifter. Datem definitivního zjevení Sudéty bude březen 07, vydavatelem Indies. Booklet je zadán u pánů Karla Halouna a Luďka Kubíka.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

1.10.2006

Setkání přátel a příznivců poutního místa Mariánské Skoky se uskuteční v sobotu 7.10. v 10.00 v malém sálu Kulturního a informačního centra v Toužimi, náměstí Jiřího z Poděbrad 35 díky péči občanského sdružení Pod střechou. Bližší informace o setkání naleznete zde. Zpráva o aktivitách sdružení proběhla na ČT24 již 27.9., poslechnout si ji můžete na tomto odkazu.

 

25.9.2006

Aktuální fotografie ze Skoků, dokumentující stav kostela po nájezdu lupičů, si můžete prohlédnout zde a zde. Autorem fotografií je pan Václav Lupínek, administrátor serveru www.prirodakarlovarska.cz .

 

22.9.2006

Kostel ve Skokách (MariaStock) byl včera barbarsky poničen zloději měděného plechu - taková je  moje dnešní neveselá aktualita. Parta zlodějů se včera vloupala do objektu, odřezala a na zem shodila vršky věží i věžičku na kostelní lodi, z bání strhala zbylý plech. Jeden z lumpů si do Skoků přišel pro svůj  skok osudový - zřítil se z kostela a přivodil si mnohačetná těžká zranění. Zbylé dva zloděje zatkla  policie. Budu se snažit   celý případ sledovat a novinky zde zveřejním. Ještě před tímto neslýchaným  činem bylo péčí paní PhDr. Evy Průchové zřízeno konto, kam je možno zasílat dary na záchranu kostela. Veřejnou sbírku spravuje administrátor kláštera v Teplé. Zde je: číslo účtu 3733058, kód banky 0300, variabilní symbol 23046, konstantní symbol 0558. Pokud chcete a můžete přispět, patří Vám poděkování.

 

 

Reportáž České televize o poničení kostela si můžete poslechnout zde a zde.

Aktuální články k tématu ze serveru http://www.prirodakarlovarska.cz/ naleznete zde.

Článek z regionální mutace MF DNES si můžete stáhnout zde.

Fotogalerii, která obsahuje  fotografie ještě nezničeného kostela najdete zde.

Píseň Maria Stock a další odkazy k tématu pak najdete zde.

 

19.9.2006

Dvakrát mne můžete slyšet na ČR 2. Vždy v sobotu od 20.30 v pořadu Galerie osamělých písničkářů, který vytváří a moderuje Jan Burian. V sobotu 23.září  zabrousíme do vod Majerových brzdových tabulek, a hned další sobotu, 30.září, bude pořad věnován mému písničkářskému projektu Sudéta. Uslyšíte písně Maria Stock, Devět panen z Herrnwalde - Sudetský kostel, Letnice, Neděle;Sonnentag a Agni v živých demoverzích z koncertů. Přibylo listopadové hraní v pražském Divadle Na prádle (setkání volného sdružení osamělých písničkářů) a jeden zajímavý mapový odkaz. Některé další termíny pak doznaly mírných změn.

V neděli jsem se vrátil z polského výletu a tak časem stvořím galerii z míst, kde se odehrává děj písně Agni. Pěkný podzim !

 

11.9.2006

Přibyl říjnový recitál v Jihlavě a dva nové koncerty Majerovek.

 

6.9.2006

Včera přibyl nový koncert v příjemném prostředí scény Unijazzu Kaštan v Praze na Bělohorské ulici - o večer se osvědčeně podělíme s Cainem. Přijďte se podívat  (a poslechnout) dvanáctého října od dvaceti hodin.

 

2.9.2006

Prosím pozor ! Koncert plánovaný na 8.9.  - Holenice u Libuně, Aehrenthalská myslivna, byl na přání pořadatele zrušen.

 

28.8.2006

Živé hraní na Radiu Proglas - 29.11. budu hrát v pořadu Jak se Vám líbí, který začíná v 19.15 hod. Nalaďte si, já se ještě připomenu... :-) Do fotografií z koncertů přibyly Vikyho fotky z hraní v pelhřimovské Literární kavárně Tygřík.

 

25.8.2006

Navštivte Horní hrad tak se jmenuje nová fotogalerie z nedávného výletu. Přibylo pár odkazů a pár vystoupení, zvláště se těším na německý výlet se spisovatelem Milošem Urbanem.

 

11.8.2006

Opravdu last minute - zítra, tedy 12.8. zničehožnic zahraju tak cca od 17 hod ve Rtyni v Podkrkonoší na festivalu Nota 2006.

 

20.7.2006 

Tak konečně se mi podařilo přidat novou fotogalerii z letničního výletu do Jizerských hor !

 

19.7.2006

Irish Folk & Fairy Tales se nazývá mohutné třísvazkové dílo Michaela Scotta. Výběr z těchto pověstí irského venkova vychází právě v nakladatelství Argo pod názvem Kočičí zaklínání. Byl jsem poctěn nabídkou sepsat k této pěkné knize doslov. A  když už jsme u keltských mýtů, rád v této souvislosti ještě doporučím knihu bretaňských pověstí Potopené zrcadlo ze stejného nakladatelství.

 

10.7.2006

Petr a Sudéta  se jmenuje rozhovor pořízený Vláďou Steinbauerem pro server http://www.folktime.cz/. Právě tam byl zavěšen, až zmizí z titulní stránkky, najdete ho stále v rubrice Rozhovory.

 

26.6.2006

Přibylo pár fotek z koncertu  v litoměřické Baronce. V aktuálním Reflexu 25 mne moc potěšil  titulní rozhovor s Jaromírem 99 (Švejdíkem). Priessnitz, Jeseníky a Aloise Nebela totiž velmi mohu.

 

20.6.2006 

Do odkazů jsem přidal link na stažení "Průvodce bývalým vojenským prostorem Ralsko"  a pár linků na zajímavé stránky o starých továrnách a dolech (potřeboval jsem se zrovna utvrdit v jisté inspiraci a výsledky si nemohu nechat jenom pro sebe :-)))))

 

19.6.2006 

Fotografie z koncertu v Ryběnaruby přibyly do alba, zkratkou si je můžete prohlédnout zde. 

 

6.6.2006

Spokojen s nedělním promítáním svých fotografií ze sudetských cest v Krnovské čajovně Ninive mi to nedalo a rozšířil jsem o tuhle možnost program svých recitálů - pokud ovšem je pořadatel šťastným majitelem počítače a digitálního projektoru, já mám zatím jen to první :-)

 

25.5.2006

Ze včerejšího výletu za tajemnou věží, barevnými střípky, kostelem - sudetskou chalupou a svatou Ukřižovanou jsem stvořil novou fotogalerii a při té příležitosti jsem oddělil už v hlavním menu fotografie z koncertů od fotografických výletů do krajiny.  Vztek mne popadl, když jsem ze silnice viděl trosky vytěženého Maršovického vrchu, Tachovského vrchu a poničený Tlustec. Doporučená četba: Miloš Urban - Hastrman (zelený román), nakladatelství Argo). Doporučená léčba: volit zelené (aspoň doufám).

 

10.5.2006

V květnovém čísle Folk & country se dočtete, co nového u Petra Linharta, ovšem to už všechno víte z tohoto webu. Do fotogalerií jsem přidal osm fotek Štěpána Korčáka z různých koncertů.

 

24.4.2006

Odkazy jsou nově doplněny o výborné mapové servery, Encyklopedii ČR (lze v ní najít i různé pověsti) a o pozoruhodný archiv kapliček a božích muk Miloše Uhrmanna. Přibyl koncert v Litomyšli začátkem srpna.

 

10.4.2006

Sláva nazdar výletu, přibylo z něj nové fotoalbum o Devíti pannách. A též přibyl jeden koncert v Krnově.

 

9.4.2006

Holá lidé, dne 4.5. se v pražském Lucerna music baru koná benefiční koncert s názvem "Kapříky pro kino"! Výtěžek bude věnován na opětovnou opravu Hospůdky u letního kina na ostrově v Litoměřicích a celkové úpravy areálu. Michal Hanzl byl a je taková dobrá litoměřická hudební víla a akce jím pořádané vždy provází nezaměnitelné kouzlo.. Snad mu tento koncert pomůže dál čarovat. Zahrají tam Démophobia, Už jsme doma, Echt!, Vašek Koubek, MCH Band, Neočekávaný dýchánek, Rudovous a Psí vojáci.
Více informací na
www.modryznebe.cz a na http://www.ceskyrock.cz/clanky_clanek.php?id=1179 .

 

6.4.2006

Koncerty potvrzeny a ještě přibylo jedno hraní na Valašském špalíčku. A v Mp3 sekci přibyly dvě různé verze písní Lucie a slunovrat, respektive Sudičkou, tak jak je zpíval František Stralczynský a po něm Majerovky. Je hezky, chystám se na fotovýlet, tentokráte do Herrenwalde, jsem totiž zvědav, jak se daří devíti pannám.

 

29.3.2006

Tak jaro už konečně nastalo, což se na těchto stránkách projevilo tím, že v menu vykvetlo nové tlačítko s nápisem Mp3. V sekci koncertů pak záhy vykvetou další termíny v pražské Rybě naruby, na festivalu Folková růže v Jindřichově Hradci, v Českých Budějovicích a možná i v Písku, jen co si definitvně potvrdíme s pořadateli termíny.

 

21.3.2006 

Prvního jarního dne přidávám poslední zimní, ač v pořadí první fotogalerii z výletu do Maria Stock. Pomalu přibývají další hraní, jak je psáno v rubrice koncertů.

 

 

9.3.2006 

Pelhřimovský Tygr.  Dnes mi přibyl do diáře další sudetský koncert - 16.6. v pelhřimovské kavárně Tygřík. Tygří Tygrování, to jest pořádání pravidelných pátečních koncertů v onom krásném městě uprostřed Vysočiny, zaslouží podporu. Máte-li chuť a sílu, ba dokonce znáte-li pejřimovského Tygra, podpořte jej v hlasování o Zlatou jeřabinu, Tygrovi to přinese radost a pár zlatých valounků na další koncerty... Tygrování je tak někde vprostřed seznamu ...

 

28.2.2006 

Živá Sudéta. Sudéta nezůstane jenom na nahrávce. Dvanáctce sudetských písní docela sluší koncertní poloha "tichý muž s tichou elektrickou kytarou". Před několika dny jsem to zkusil ve Strakonicích (děkuji Společnosti za práva zrcadel !) a s vědomím jistých rezerv hodlám v této cestě pokračovat i nadále. Zatím je dohodnutý  koncert 25.5. v Litoměřicích v Baronce, spolu a napůl s úžasným písničkářem Cainem, v civilu bubeníkem Znouzectnosti.

 

3.2.2006 

Sudéta. Po dokončení Pálavy Majerových brzdových tabulek mne potkaly příběhy z krajin, které prošly poválečným vysídlením a opuštěním.  První přišel z poutního místa Maria Stock (Skoky u Žlutic), následovala píseň Co dělá paní Marta v zimě?, inspirovaná knihou Denní dům, noční dům polské spisovatelky Olgy Tokarczuk a pak už přicházely další a další. Vzbudily se vzpomínky na prázdniny, trávené v Jizerských a Lužických horách. A taky sudetská krev po babičce Anně. Vzniklo tak dvanáct důvěrných songů, jež se všechny vztahují k Sudétě, té temnější sestře létající jihočeské Gabréty. Demo slyšel Miloš Gruber z mateřské Indies stáje a výsledkem naší domluvy je nové album, které by mělo vyjít začátkem podzimu. Zatím  jen prozradím, že Sudéta bude projekt samostatný, výraznou měrou se na něm bude podílet můj dlouholetý přítel, spolupracovník a podpůrce Marek Štifter. Další jména a podrobnosti nechávám zatím zamčená v troubě, právě se pečou.

 

25.1.2006 

Brno a  básníci.   Indies records připravují album, věnované básníkům, kteří jsou nějakým způsobem propojeni s Brnem. Vybral jsem si pro tento projekt báseň Marcely Mikuláškové nazvanou Rozorávání mezí. Marcela Mikulášková, skrytá básnířka,  profesí herečka a režisérka. Krátce před svým nečekaným  odchodem svěřila dramaturgovi brněnské scény Skleněná louka Zdeňku Plachému své básně, jehož péčí také vyšly v loňském roce v nakladatelství Petrov pod názvem "Korále okolo hrdla". Několik dalších jejích básní si můžete přečíst  na těchto stránkách. Zvláštní poděkování za pomoc patří Janě Belzové. Zvláštní poděkování za inspiraci patří obecnímu rozhlasu v Cholině.