Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jaffové

28. 12. 2007

Je to rasa humanoidů sloužících Goa'uldům. Po tisíciletí byli získáváni jedinci ze Země a jiných planet, aby byli cvičeni a vychováváni jako bojovníci goauldů. Jejich hlavním úkolem je být armádou, kněžími a inkubátory larev. Jaffové vypadají jako lidé, avšak mají dva řezy na břiše a v dutině pod nimi přechovají larví stádium goa'ulda. Jaffové vybraní pro tento úkol nosí po sedm let ve svém těle Goa´ulda dokud larva nedosáhne dospělosti. Pak získají při obřadu jiného. Za to jsou odměněni dlouhověkostí, dobrým zdravím a samohojící schopností.

Jaffa není schopen přežít bez Goa´ulda neboť nemá vlastní imunitní systém. Po skončení sedmiletého cyklu předává Jaffa svého Goa'ulda do těla vybraného hostitele při obřadu zvaném "Rituál předání". Hostitelé bývají obvykle uneseni Jaffy, při některé z misí zaměřených na získání těch nejlepších exemplářů z každé rasy - silných, krásných, inteligentních jedinců. Jaffové pocházející z Chulaku patřili Goa´uldovi Apophise. Jaffové mají svou vlastní kulturu a jsou rozděleni do kast. Jsou podřízeni kněžím a nepohodlní jsou vyháněni a žijí v táborech mimo společnost. Jedním z Jaffů pocházejícím z Chulaku je Teal´c - člen týmu SG-1. Během setkání s Hathor se ukázalo, že Jaffou může být kdokoliv, neboť s pomocí speciálního zařízení vytvořila Hathot Jaffu i z Jacka O'Neilla. Toto zařízení provede fyziologické změny potřebné k tomu aby mohl Jaffa hostit larvu Goa'ulda.

Většina Jaffů má na čele znak značící, kterému Goa'uldovi slouží. V případě Apophise je to dvouhlavý spojený had bez ocasu. Né všichni Jaffové jsou nepřátelští a někteří z nich se snaží vymanit z područí Goa'uldů. Kněží Jaffů Jsou to duchovní vůdci Jaffů. Nebývají ozbrojeni a jejich funkcí je udržovat vírů v Goa´uldské pány, provádějí rituály jako implantaci Goa´ulda, starají se o larvy Goa´uldů a chrámy.