Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS Centrum - Roska KM

Lutopecká 1410, Kroměříž

 

otevřeno:     středa 15.00 - 17.00

                       

 

Vedoucí MS Centra: Bc. Pavlína Kovalová          

Mobil: +420 774 825 207  

  

V květnu 2007 jsme otevřeli novou klubovnu rosky, kde nabízíme poradenství, ale po předchozí domluvě i masáže a cvičení. Každé poslední úterý v měsíci se zde také koná členská schůzka naší Rosky.

 

Tento projekt je zaměřen na podporu aktivního a plnohodnotného života lidí s RS, kteří se nechtějí spokojit s existencí mimo hlavní proud společenského dění. Zde se mohou zapojit do činností kroměřížské Rosky dle vlastních možností, nebo třeba jen přijít posedět a pobavit se s přáteli a v rámci poradny se možná dozvědět i něco nového.

 

Ve spolupráci s místním rehabilitačním oddělením se nám v květnu 2007 podařil uskutečnit víkendový seminář neurorehabilitace pod vedením PhDr. Kamily Řasové, který se úspěšně daří převést do praxe a několik roskařů již v Kroměříži absolvovalo první kolo neurorehabilitace s velmi dobrými výsledky.

 

Pro naše roskaře také organizujeme hipoterapii, plavání, rekondiční pobyty a přímo  v klubovně cvičení, masáže a od září 2007 i hodiny angličtiny pro začátečníky.

 

Nezůstat doma sám se svou nemocí, mít přístup k novým informacím, moci se setkávat s ostatními a účastnit se různých aktivit, společným cvičením v rámci svých možností udržovat kondici i ducha, to je nesmírně důležité, abychom mohli načerpat síly pro další boj s RS.