Jdi na obsah Jdi na menu
 


Něco z historie...

6. 1. 2008

TJ Sokol Jestřebí jako tělovýchovná organizace byla založena v roce 1964. Hlavní sportovní náplní tehdejších členů Sokola bylo cvičení v sále a stolní tenis. Po hubených letech Sokola, ve kterých stěžejními sporty byly turistika, stolní tenis a cvičení ZRTV nastává výrazný zlom v roce 1967, kdy bylo  poprvé přihlášeno fotbalového družstva žáků do soutěže. Ve stejném  roce bylo schváleno místní hřiště pro soutěžní fotbalová klání, započala výstavba šaten. Dne 12.8.1973 vstoupilo do fotbalové soutěže IV.třídy také mužstvo mužů. V soutěži skončili na 14 (poslední příčce), když vybojovali tři výhry a tři remízy a získali celkem 9 bodů. Fotbalisté získali  a dodnes mají v Sokolu nejvyšší členskou základnu a stali se nedílnou součástí TJ Sokol Jestřebí. K největším úspěchům TJ Sokol Jestřebí patří trojnásobná účast fotbalového mužstva mužů v Okresním přeboru. Naposled tuto soutěž hrálo družstvo mužů od sezony 2001/2002 do sezony 2005/2006,  v současné době učinkuje ve III. třídě, sk. B.

Dále máme v našem oddílu družstvo starších žáků a dorostenců, což je pro klub velké plus, které se v budoucnosti určitě zhodnotí.

        Důležitou úlohu v domácích zápasech plní místní fotbalový stánek, ve kterém dokáží domácí příznivci vytvořit krásnou fotbalovou kulisu. Od prvních let Sokola do současnosti prochází fotbalové hřiště výraznými změnami. V roce 1975 proběhla rozsáhlá úprava povrchu hřiště, která spočívala v "oddrnování" a zasetí nového trávníku. Vlivem módních trendů byl povrch hřiště postupem času a častým pískováním změněn na pískový. K tomuto účelu byl také v roce 1983 použit na odstranění zbytků trávy prostředek na její hubení Zeazin. V devadesátých letech, kdy většina fotbalových hřišť získávala travnatý povrch se i naše hřiště čím dál více samovolně zatravňovalo a na konci devadesátých let místní funkcionáři zatravnění výrazně pomohli. Jarní část sezony 2007/2008 se z důvodu dalšího vylepšení povrchu hřiště odehraje v sousedních Krchebech, tamější FK nám zapůjčí hřiště k sehrání mistrovských zápasů a my věříme, že kvalitnější hřiště  nám pomůže ke zlepšeným výkonům a v dohledné době se opět probojujeme opět do okresního přeboru.