Jdi na obsah Jdi na menu

Nabídka knižních novinek

BELETRIE:

Šelma (Mayne, A.) - pro profesora bioinformatiky Thea Craye nezačal den zrovna nejlépe. Do hotelového pokoje se k němu dobývá policie s tvrzením, že je hlavním podezřelým z brutální vraždy své bývalé studentky. Tato skutečnost se však změní, neboť další indicie naznačují, že dívku napadla šelma. Jenomže profesor Cray je zvyklý díky svému povolání vidět určité vzorce tam, kde ostatní tuší jen chaos a všimne si něčeho velmi nepřirozeného. Pochopí, že tohle zvěrstvo nespáchalo žádné zvíře, ale člověk, který to zcela jistě neudělal poprvé. Policie mu však nevěří a tak je profesor odkázán sám na sebe s vědomím, že je zřejmě jedinou osobou, která může zabijáka zastavit.

Hotýlek (Mornštajnová, A.) - některé věci jakoby existovaly mimo čas a zůstávají stejné navzdory dějinám, válkám a totalitním režimům. Jednou z nich je i hodinový hotýlek pana Leopolda založený v dobách první republiky nabízející párům potěšení a rozkoš jak za protektorátu, tak i poté, co byl znárodněn komunisty. O co více přímočaré lásky nabízely hotelové pokoje, o to osudovější a dramatičtější vztahy se odehrávaly v rodině majitele hotelu a později správce.

Dědina (Dvořáková, P.) - svižné a místy až drsné vyprávění o lidech žijících na vesnici, o jejich společné práci, touze po lepším životě, která často hraničí až s vypočítavostí a stává se tak zdrojem věčných nesvárů. Je to i příběh o svázanosti a často marné snaze vyléčit minulé rány. Rozorané hranice nejsou jen mezi poli, ale i mezi lidmi, jejichž život je spjatý s půdou, zvířaty a hospodařením.

Růže z Yorku (Worth, S.) - historická trilogie o životě anglického krále Richarda III. zachycující bouřlivé období války růží, dobu plnou nebezpečí a intrik, kdy ambice a touha po moci několika vyvolených určovaly osud celé Anglie.

Otto Šimánek (Brdečka, J.) - vzpomínání na českého herce, který ve většině svých rolí rozdával radost a smích, přestože byl ve skutečnosti mužem melancholickým, skromným, nesmělým a neustále pochybujícím o svém herectví. Jeho nezapomenutelnou rolí byl kouzelný "Pan Tau" v seriálu pro děti, který si získal srdce mnoha dalších generací.

Žítkovské čarování - pravdivý příběh žítkovských bohyní (Jilík, J.) - na moravských Kopanicích , v kraji bělokarpatských lesů a horských planin, se protínají siločáry minulosti a budoucnosti. Jen tak si lze vysvětlit, že některé ženy z osady Žítková uměly nahlédnout do dějů, které teprve nastanou. Říkalo se jim bohyně a jejich umění nazývali lidé bohyňováním. Činnost těchto žen se zdaleka nesoustřeďovala jen na  předvídání budoucnosti, ale jejich úkol byl mnohem praktičtější - pomáhat a poskytovat rady tam, kde člověk pro svoji omezenou zkušenost nevěděl, jak dál. Byly také léčitelkami a vyznaly se v léčivých bylinách. Pomáhaly i ve věcech milostných a dovedly rozpoznat škůdce, bosorku nebo bosoráka a uměly zlomit jejich kouzla.

Hvězdy nad Afrikou (Hilliges, I. M.) - lékařka Amélie se připojuje k expedici do východní Afriky, aby pomohla prozkoumat a potlačit nebezpečnou epidemii. Osud ji zavede k jezeru Tanganika, do oblasti plné tajemství, nebezpečí a nečekaných zvratů. Amélie se hrdě vypořádá s muži, kteří jí dávají jasně najevo, že v této zemi dobrodruhů nemá žena se svými city co pohledávat.
Obstojí statečná lékařka v okamžiku, kdy se ocitne v přímém ohrožení života a zachrání jí kouzla domorodého šamana?

Smrtící kód (Follett, K.) - na washingtonském nádraží se probouzí muž a zjišťuje, že je na pánském záchodku, ale nepamatuje si, jak se tam dostal. Zapomněl, kde bydlí a nemůže si ani vybavit své jméno. Je leden 1958, svět ovládá studená válka a závod o dobývání kosmického prostoru. Na mysu Canaveral se chystá ke startu Explorer, největší naděje Spojených států v souboji se Sovětským svazem. Stejná doba proti sobě postaví i čtveřici lidí, které kdysi spojovalo přátelství nebo láska. A jedním z nich je právě onen muž Luke, který si momentálně nemůže na nic vzpomenout.

Čarodějnice, Salem, 1692 (Schiff, S.) - začalo to v r. 1692 během mimořádně drsné massachusettské zimy, kdy náhle dcera duchovního začala křičet a zmítat se v křečích. Dohra této příhody skončila o necelý rok později oběšením devatenácti mužů a žen, přičemž jeden starší muž byl popraven rozdrcením. Strach se rychle šířil a zasáhl nejvzdělanější muže i významné politiky v kolonii. Sousedé obviňovali sousedy, rodiče děti, manželé manželky, děti své rodiče a sourozenci na sebe navzájem podávali žaloby. Epidemie obviňování, soudních procesů a poprav se vymkla kontrole a přivedla vznikající kolonii k úplnému touhách a rozkladu.

Sága rodu Masaryků (Košťálová, M.) - zachycuje soukromý a částečně i profesní život T. G. Masaryka, jeho ženy Charlotty a jejich dětí Alice, Herberta, Jana a Olgy. Podrobněji je rozveden i profil obou rodičů TGM a CHGM a celé vyprávění je podloženo informacemi ze soukromí výše uvedených členů rodiny a autentickými dobovými vzpomínkami pamětníků.

Kam čert nemůže... nastrčí manžela (Jakoubková, A.) - úsměvné, ale i pravdivé téma partnerských vztahů, kdy mladá žena vstupuje do manželství s představou, že život s manželem bude procházka růžovým hájem. Avšak hrdinka knížky Zuzana zjišťuje, že je to právě ona, která bude omezovat svá přání a touhy jen proto, aby se při zaměstnání stihla ještě postarat o domácnost a zajišťovat zázemí svému manželovi. Ten je dobrodruh a stále na cestách, buď někde zdolává vysokohorské štíty nebo sjíždí řeky a pak o tom  píše úspěšné knihy a natáčí televizní dokumenty. Zuzana kvůli kariéře svého manžela nemohla dokončit vysokou školu a pracuje jako sekretářka. A protože už nechce být puťkou domácí, a s manželem není rozumná řeč, tak se rozhodla, že požádá o rozvod...

Kořist (Smith, W.) - v dalším akčním románu známého spisovatele se vydáme ke břehům Afriky, kam připlouvá Francis Courtney, aby pomstil smrt svého otce. Hamižní obchodníci a obávaní piráti, kteří žijí na pobřeží, představují v podstatě vřelé přivítání ve srovnání s nebezpečím, které vychází z rodinného kruhu. Setkání příbuzných rozdrásá staré rány a vyústí v tvrdý boj, v němž se odráží hříchy předchozí generace.

Arabská milenka (Manáková, M.) - strhující drama, ve kterém je patrné, že v Saúdské Arábii jsou tradice silnější než láska. Vraždy ze cti, dohodnutá manželství a tvrdé tresty jsou běžnou součástí života, což ukazuje i příběh mladičké Jasmíny, která je nucena se provdat za bohatého, ale krutého ropného magnáta Salmana. Dívka prožívá hořké chvíle v domácnosti společně s manželovou první ženou, u které hraničí zloba s psychopatickými sklony. Jednoho dne pozná Jasmína přitažlivého řidiče a zamilují se do sebe. V jeho náručí nachází nejen lásku, ale i pocit bezpečí a ačkoliv se v Saúdské Arábii trestá nevěra smrtí, oba se rozhodnou pokusit se o útěk ze země.

Prvorozený (Alexanderson, F.) - mladý student si načerno přivydělává na stavbě, aby uživil svou nemocnou matku. Jednoho dne utrpí vážný úraz, který však jako zázrakem přežije. V nemocnici mu pak z hlavy vyoperují podivnou kapsuli, která mu dříve způsobovala nesmírné bolesti. Celý jeho život se najednou obrátí a Jonas musí pochopit, kým doopravdy je a co se s ním děje. S pomocí lékařky Rebecky se snaží zjistit, kdo a proč takto manipuloval s jeho životem. Náhodou odhalí existenci tajného společenství lidí s mimořádnými schopnostmi, které mělo v úmyslu Jonase zabít, přestože je očividně jedním z nich.

Pečovatel (Hayder, M.) - idylka klidné vilové čtvrti končí ve chvíli, kdy jsou nalezeni v jednom z domů spoutaní manželé, zmlácení a vyčerpaní z několika dnů bez jídla a pití. Ale to nejhorší je teprve čeká, když zjistí, že se jim ztratil syn. Případu uneseného dítěte se ujímá detektiv Jack Caffery, který záhy pochopí, že si při vyšetřování tohoto případu sáhne až na úplné dno svých sil.

Záhada tří čtvrtin (Christie, A., Hannach, S.) - jednoho dne v Londýně r. 1930 přichází Poirot ke svému bytu a tam na něj čeká rozčilená žena, která se domáhá odpovědi, proč jí Poirot poslal dopis, ve kterém ji obviňuje z vraždy člověka, jehož jméno nezná a o němž nikdy neslyšela. Další překvapení čeká na Poirota v jeho bytě v podobě dalšího návštěvníka, který také prohlašuje, že obdržel dopis se stejným obviněním jako dotyčná žena. Nejenže by detektiv rád věděl, kolik ještě takových dopisů koluje po Londýně, ale důležitější je fakt, jestli dotyčný člověk skutečně existuje a jestli je opravdu mrtev nebo ne.

Panský dům (Jacobsová, A.) - třídílná  rodinná sága o osudech rodiny zámožného továrníka Melzera na pozadí novodobých německých dějin v letech těsně před první světovou válkou, během ní a v následujících poválečných letech. Na podzim r. 1913 přichází do luxusní vily továrníka Melzera chudá dívka ze sirotčince, aby nastoupila jako pomocná síla v kuchyni. Marie je zcela uchvácená přepychem v domě i množstvím lidí, kteří v něm pracují. Zatímco si dívka pracně vydobývá své místo mezi personálem, panstvo si užívá zimní plesové sezóny, během níž má být uvedena do společnosti nejmladší Melzerova dcera Katharina. Ta si Marii oblíbí a když dívku pozná i Paul, dědic rodinného majetku, vznikne mezi nimi silné láskyplné pouto, které vyústí v manželský svazek. Avšak pouze krátce si užívají společného rodinného života, neboť vypukne 1. světová válka a muži musí narukovat na vojnu. Tehdy je na Marii, jestli napříč tomu, že musí pečovat o své narozené děti, tak si zároveň uvědomuje, že pokud se nepostará o chod melzerovské textilky, tak všichni přidou o toto rodinné dědictví.

Fotbal v drápech smrti (Macho, M.) - známý autor sportovní literatury Milan Macho se rozhodl napsat tento ojedinělý thriller, první svého druhu v České republice, v němž se nechal inspirovat fotbalovým prostředím, ve kterém se pohyboval čtyři desítky let jako novinář a publicista. Ačkoli samotný příběh a postavy v něm jsou vymyšlené, téma je stále aktuální.

Husitská epopej V. (Vondruška, V.) - tato historická sága vypráví o událostech slavné i pohnuté doby 15. století v Českém království. Pátý díl začíná klíčovým zlomem v boji mezi katolíky, kteří se snaží o návrat ke starým pořádkům, a kališníky, vedenými mladým Jiřím z Poděbrad, který následně obsadí Prahu. Doba klidu končí a na český trůn nastupuje dospívající Ladislav Pohrobek. Ten však brzy umírá a po složitém diplomatickém zápasu se novým králem stává Jiří z Poděbrad. Proti Čechám se formuje nová nepřátelská koalice a v tomto období postupně odcházejí z pozemského světa příslušníci rodu Prokopů a jsou nahrazováni svými potomky.

Husitská epopej VI. (Vondruška, V.) - šestý díl zachycuje období let 1461-1471, kdy byl český král Jiří z Poděbrad na vrcholu své moci. Právě v této době se mu podařilo zlomit odpor vedlejších zemí Koruny české, ale posilování moci opanovníka, který si nesl cejch kacíře, znamenalo zesílení tlaku proti jeho osobě. Ale vzhledem k tomu, že Jiří z Poděbrad byl nejen skvělý válečník, ale i mimořádně šikovný diplomat, tak odolal papežově politice, jejíž cílem bylo poštvat proti českým zemím uherského krále.

Týden blázna (Černá, J.) - nočním městem bloudí zanedbaný osamělý muž, vyhýbá se ostaním lidem a přemýšlí, kým vlastně je. Jedné noci zachrání dva lidi, ošetří je a najednou si uvědomí, že byl velmi úspěšný lékař a že měl i rodinu. Začne tedy skládat střípky svých vzpomínek a dojde mu, jak byl kdysi krutý a jak ubližoval své manželce i dětem. Pomocí nových přátel si musí projít minulostí, aby mohl začít znovu.

T-Force - Projít peklem (Kessler, L.) - Bastogne - toto belgické městečko se může stát osudem celé spojenecké invazní armády, která na podzim 1944 postoupila až k hranicím hitlerovské říše. Jenže za nejtužších mrazů se z Německa jako pekelný přízrak vynořily elitní nacistické pluky a divize, připravené protivníka vykoupat v krvi. Jedinou nadějí pro obklíčené Američany je rychlý přesun Pattonovy obrněné divize, což však znamená projít válečným peklem...

T-Force - Poslední mise (Kessler, L.) - General Patton dobře ví, co se zpívá e staré vojenské písni "Válka peklo je, však mír tě zabije!", takže přestože je vyhlášen konec 2. světové války, Patton ví svéa je rozhodnut pokračovat ve válce proti Rusům. Nad celou východní Evropou se vznáší hrozba komunismu a proradný generál Uljanov plánuje megalomanskouofenzivu, která má podpořit vítězství bolševických myšlenek. Prvním bodem této ofenzivy má být zmasakrování zbytků maďarské armády. Patton jedná rychle a vysílá příslušníky T-Force s rozkazem ignorovat příměří a nenechat se nikým a ničím zastavit.

Ostrov Antrax (De Mille, N.) - John Corey, detektiv z oddělení vražd newyorské policie, se po zranění ve službě zotavuje ve venkovském domě svého strýce na Long Islandu, kde právě v té době dojde k vraždě atraktivního manželského páru, s nímž Johna pojí přátelský vztah. Oba manželé pracovali jako biologové ve výzkumném zařízení na Plum Islandu, o němž kolovaly fámy, že se tam ve skutečnosti vyvíjejí biologické zbraně. Na základě indicií se John začne obávat, že tento případ dvojnásobné vraždy  by mohl mít otřesné globální důsledky, což detektiva přivádí k nebezpečnému tajemství.

Mrtví se mstí. Mordy v časech Rudolfa II. (Bauer, J.) - do Prahy přijíždí záhadný španělský šlechtic Juan Antonio Cabrera Córdoba a kupuje si tady dům. Nikdo o něm nic neví, není známo, proč se zde chce usadit, jisté však je, že je tento muž nesmírně bohatý. Jednoho dne je však nalezen ve svém domě mrtev a prostřednictvím jeho zohaveného těla chtěl vrah svým činem poslat ostatním určitý vzkaz.

Sexy farmář (Claytonová, A.) - úsměvné vyprávění o šéfkuchařce Roxii, která se snaží plnit přání nejbohatších, nejzákeřnějších a kaloriemi nejposedlejších hollywoodských paniček. Když jí jedna menší nehoda se šlehačkou zničí její pracně vybudovanou kariéru, vrací se domů na venkov, aby přebrala rodinné bistro. Poté, co jí místní farmář, atraktivní Leo Maxwell, přiveze pár krásných bio oříšků, začne Roxie přemýšlet o tom, že v tom zapadákově zase není taková nuda, jak si představovala. I když je  Roxie dříve či později odhodlaná vrátit se zpět do velkoměsta, těžko odolává lechtivým myšlenkám a charismatickému muži.

Kříďák (Tutor, C. J.) - začalo to na pouti r. 1986, kdy se stala ta nehoda. Toho dne potkal dvanáctiletý Eddie pana Hallorana - Kříďáka. Ten přivedl Eddieho na myšlenku nevinné hry pro něj a jeho kamarády: nechávat si za pomoci křídových kreseb vzkazy. Byla to docela dobrá zábava, dokud je křídoví panáčci nedovedli k brutálně zabité dívce a tato událost se jim navždy vryla do paměti. A třicet let poté najdou ve schránkách záhadnou obálku s panáčkem a kusem křídy. Strašáci z dětských her totiž možná stále dovedou zabíjet...

Kateřina Lucemburská aneb osudová zkouška dcery Karla IV.  (Whitton, H.) - Kateřina Lucemburská, dcera Karla IV. a Blanky z Valois, odmítá uvěřit, že se její otec chce znovu oženit. Ačkoliv jí otec vysvětluje, že jde o výhodné a politicky nutné spojení, tak svou dceru nepřesvědčí. V této pro oba složité situaci Kateřina uvítá, že se o ni začne ucházet Rudolf IV. Habsburský a přestože si je vědoma toho, že bude muset brzy volit mezi svým milovaným otcem a také milujícím manželem, tak nabídku k sňatku přijímá.

Liščí tanec (Chalupová, L.) - ke svým 80. narozeninám si bývalá učitelka Hermína Foretová přála jen jediné: strávit se syny a dcerou společný týden v hájence pod Hostýnem, kam s nimi jezdila v čase jejich dětství. Jenže právě tam se všem oživí vzpomínka na tragédii, při níž přišla rodina o svého nejmladšího syna, pětiletého Prokopa. Jeho červená liška, kterou dostal od rodičů k 5. narozeninám, začíná rodinu po letech děsit. Čeká na ně v hájence, aby jim připomněla hrůznou minulost.

Poslední mstitel (Lacz, K.) - napínavé a detailní memoáry vojáka, který byl členem týmu 3 SEAL spolu se známým americkým sniperem Chrisem Kylem. Autor přináší působivé, někdy až ironické svědectví o pobytu v Iráku. Popisuje výjimečné detaily z akcí svého týmu v Ramádí a nabízí zasvěcený pohled  na zuřivé boje, extrémní podmínky i drsné zkušenosti, s nimiž byli dennodenně konfrontováni a zároveň poukazuje na nesmírnou statečnost a houževnatost týmu 3 SEAL, které ztělesňuje i jejich heslo "Nikdy se nevzdáme!".

Žena, po které se slehla zem (Theilsová, L.) - brutální deportace, mezinárodní korporace, pokusy na lidech, zázračný lék na nadváhu a dokonce íránský jaderný program - to jsou události, které spojuje více, než se může na první pohled zdát. Slavný íránský básník a laureát Nobelovy ceny Manéš Ismail, který se řadu let bránil mediální pozornosti, nyní usiluje o azyl v Dánsku a souhlasí s poskytnutím jednoho jediného rozhovoru pro média, který s ním má vést novinářka Nora Sandová. Jeho podmínkou je však žádost, aby našla jeho milovanou ženu Aminu, která zmizela kdesi v Londýně během útěku z Íráku. Pátrání po spisovatelově ženě zavádí novinářku do míst, jaká si nedovedla představit ani v nejhorším snu. 

Dívky z trajektu (Theilsová, L.) - novinářka Nora Sandová má poněkud zvláštní zálibu, je sběratelkou starých kufrů. Jednou se jí podaří objevit zajímavý exemplář v malé anglické vesničce, který se jí náramně hodí jako dekorace do pokoje. Když v něm však objeví staré polaroidové fotografie a se zájmem si je prohlédne, tak zjistí, že se jí na nich zdá něco zvláštního. Potom si uvědomí, že dvě dívky ze snímku jsou již několik let pohřešovány a naposled byly spatřeny na trajektu z Kodaně do Anglie. Při podrobnějším ohledání kufru nalezne Nora napsané jméno, které patřilo známému sériovému vrahovi Billu Hixovi, což Noru zaujme natolik, že se rozhodne zjistit podrobnější informace o tomto nevyřešeném případu.

Fotograf z Osvětimi (Crippa, L., Onnis, M.) - po německé okupaci Polska r. 1939 dostal mladý Wilhelm Brasse, syn rakouského otce a polské matky, nabídku, aby přísahal věrnost Hitlerovi a vstoupil do wermachtu. Odmítl, protože se cítil  být Polákem a nechtěl zradit svou vlast. Při pokusu o útěk z Polska byl zatčen a internován do Osvětimi, kde se mu podařilo přežít jen díky tomu, že jako fotograf byl pro nacisty, libující si v přesné evidenci a dokumentaci vězňů, velmi užitečný. Nafotil tisíce vězňů - Židů, Poláků i příslušníků jiných národů a musel fotografovat a dokumentovat i šílené lékařské pokusy na lidech. Velkou zásluhu měl v tom, že většinu jeho snímků se mu podařilo zachovat a fotografie se tak mohly stát otřesným svědectvím toho, co se dělo s lidmi v tomto vyhlazovacím táboře.

Zlomyslný osud (Nedoma, D.) - Boček, druhorozený syn pánů ze Zvonařic, si užívá klidných chvil na své rodné tvrzi. Zanedlouho se má ženit, stane se hrdým otcem a chce se mu věřit, že všechno zlé, co ho v minulosti potkalo, bude jednou provždy pryč. Nebude se muset bát o svůj život, nic mu nebude chybět, nikdo po něm nebude nic chtít a bude pánem svého osudu... Nebo se mýlí?

Chci jen tvé dobro (Nagyová-Džerengová, P.) - v životě ženy jsou chvíle, o kterých nerada mluví, anebo je ukrývá někde v hlubinách své duše. Také Kristína  si nese životem jedno velké tajemství. Mladá, navenek vyrovnaná žena, kráčí po boku svého úspěšného manžela a také jejich dospívající dcera Soňa doplňuje obrázek šťastné moderní rodiny. Ale jak to tak v životě bývá, štěstí se od nich odvrátí ve chvíli, kdy se Kristínino tajemství po letech prozradí a rodinu šokuje i manželova nevěra. A když se Kristínina nejlepší přítelkyně postaví na stranu jejího manžela, tak se Kristína dostane na rozcestí a neví, které rozhodnutí bude pro ni to nejlepší...

Nikomu ani slovo (Coben, H.) - lékaře Davida Becka ta ztráta naprosto zdrtila a tragickou chvíli, ke které došlo před osmi lety, stále s hrůzou prožívá den co den. Klidnou atmosféru třpytícího se jezera s odrážejícím se bledým měsícem najednou přeruší pronikavé výkřiky jeho ženy Elizabeth a když se jí snaží přispěchat na pomoc, tak je omráčen neznámým útočníkem. Přestože skončil v nemocnici, stává se hlavním podezřelým. Pak začne dostávat e-maily, v nichž jsou informace, o kterých věděl jen on a jeho žena s připojeným varováním "nikomu ani slovo". David je ochoten se všeho zdát a v tajemných vzkazech cítí malou naději, že je jeho žena naživu a že se s ní ještě někdy setká...

Díky za fíky (Pawlowská, H.) - dalších z úsměvných knih Haliny Pawlowské s výstižným mottem "Když chceš hezky milovat, musíš lásku pilovat". Příběh se odehrává v současnosti a autorka v něm vypráví o svém novém vztahu k příteli, přičemž se často vrací k životním událostem uplynulých dvaceti let, kdy oba prožívali jak humorné, tak i dramatické situace.

Jeptiška (Diderot, D.) - nemanželské děti neměly v dávných dobách jednoduchý život, chlapci často museli jít do armády a dívky byly proti své vůli odvedeny do kláštera. A takový osud potkal i Marii, která však na vlastní kůži poznala, že život v řádu nejsou jen modlitby a meditace. Za vysokou klášterní zdí se před zraky světa často ukrývá i nezměrná zloba, šílenství a hřích...

Lovci lebek (Hindráková, H.; Johánek, J.) - posledních deset let zatemnila Jaroslavův mozek jediná myšlenka - myšlenka na pomstu. Tehdy boss ukrajinské mafie zastřelil jeho kolegu Lukyho, po kterém zůstala těhotná žena. I když Jaroslav dostal konečně nabídku práce u speciální jednotky lovců lebek, život mu komplikují nevyřešené dluhy z pokeru a sílící tlak vymahačů, což vede postupně i k rozpadu jeho rodiny. I pracovní úspěchy jsou střídány neúspěchy a navíc je zachycena tajná informace, že ruská mafie posílá do Čech nebezpečného nájemného vraha, aby zlikvidoval nepohodlné svědky, po nichž pátrá i česká speciální jednotka.

Dívky ve vodě (Jenkins, V.) - jednoho mrazivého lednového rána je v cardiffském parku nalezena mrtvá mladá žena a vzápětí o pár dní později je pohřešovaná další dívka. Obě spojuje fakt, že chodily do stejné terapeutické skupiny, a tak se inspektorka Alex Kingová se svou kolegyní Chloe domnívají, že oba případy mají mezi sebou souvislost. Napětí se ještě vystupňuje, když se v nebezpečí ocitá i policistka Chloe. Před lety jí za podivných okolností zemřel bratr a Chloe se snaží pátrat na vlastní pěst a objasnit okolnosti jeho smrti.

V podezření (Robotham, M.) - zdá se, že špičkovému klinickému psychologovi nic nechybí a v životě se mu daří - má nádhernou ženu, milující dceru a úspěšnou praxi. Stačí však málo a všechno je jinak. Zvrat nadchází ve chvíli, kdy je přivolán  k vyšetřování kruté smrti neznámé mladé ženy a zároveň musí řešit složitou situaci se svým problémovým pacientem. Na základě vyšetřování se pokouší zachytit myšlení vraha a tím se dostává nejen do nejtemnějších zákoutí lidské mysli, ale i ohrožení života své rodiny.