Jdi na obsah Jdi na menu

Jarní nabídka nových knih (romány pro ženy)

7. 4. 2016

Youngová, S.: Jamaica Lane. Olivia je sympatická a krásná žena, ale je velmi plachá a bojí se navazovat jakýkoli kontakt s muži. V době, kdy její vrstevnice zažívaly první intimní zkušenosti se navíc starala o nemocnou matku.  Po letech se rozhodne změnit svůj život, pronajme si svůj první byt a zároveň si uvědomí, že jí není lhostejný jeden student, ale nemá odvahu k bližšímu kontaktu. Naštěstí má dobrého a šarmantního kamaráda, známého sukničkáře, který jí nabídne, že ji zbaví ostychu, naučí ji flirtovat a získat více sebevědomí. Má to jen jednu podmínku - lekce svádění nesmí ohrozit jejich přátelství.

 

Jakoubková, A.: Manžel v domě není pro mě. Antonii se splnil její sen učit na gymnáziu. Jenže mezi jejími studenty je i Robert, který se do krásné a mladé učitelky zamiluje a začne jí ze života dělat peklo. Je jen otázkou času, kdy si neobvyklého vztahu někdo všimne a na malém městě vypukne skandál. Robert odmaturoval a odjel studovat do Ameriky, kde se z něj stává televizní seriálová hvězda. V soukromém životě však nemá štěstí a po letech se vrací jako vdovec s malým synem.

 

Sparks, N.: Milý Johne. Jednoho dne dostane osamělý voják kdesi v Iráku dopis, začínající oslovením Milý Johne... John Tyree je vojákem americké armády, do níž se nechal naverbovat po střední škole jen proto, aby nějak naložil se svým bezcílným životem. Po letech strávených ve válce na Balkáně se na pár dní vrací domů, kde se nečekaně zamiluje do dívky svých snů.  Prožijí spolu krásné chvíle, ale pak se Johny musí vrátit zpět plnit své povinnosti. Před odjezdem se s ním dívka rozloučí se slibem, že pokud se vrátí, tak si jej vezme za manžela. Nikdo z nich si nepřipouští, že vzdálenost a odloučení může snadno narušit jejich vzájemnou lásku.

 

Bradfordová, B. T.: Rodinný nepřítel. Marie prchá po traumatickém zážitku z domova do Ameriky a jako žádaná modelka dobývá světová přehlídková mola. Stane se ikonou známého francouzského módního návrháře a po boku okouzlujícího herce Larryho jí dřívější útrapy připadají už jen jako mlhavá vzpomínka. Ale minulost ji dostihne i tam a promyšlené útoky na její rodinu jí opět znepříjemňují život.

 

Kubica, M.: Hodná holka. Mia Dennettová "hodná holka" z rodiny prominentního soudce, se v baru seznámí s tajuplným neznámým mužem. Zpočátku jí připadá jako ideální kandidát pro vztah na jednu noc, ale brzy se ukáže, že právě udělala největší chybu svého života. Dotyčný Colin Thatcher má totiž za úkol Miu unést a předat ji svému šéfovi, který chce za ni vymáhat výkupné. 

 

Laurenová, Ch.: Božský hráč. Hanna Bergstromová absolvovala již několikrát přednášku svého starostlivého bratra o tom, že na úkor svého studia a závěrečnou přípravou na doktorát, nevede žádný soukromý ani společenský život. V tom mu musí dát za pravdu a tak souhlasí s jeho návrhem, že nechá na chvíli učení stranou a půjde se odreagovat do společnosti. Jejím doprovodem má být nejlepší přítel jejího bratra božský Will Summer, známý hráč a nenapravitelný playboy. Ačkoli Will rád riskuje, vůči intimnějšímu vztahu k Hanně je skeptický, ale jen do osudové noci, kdy se Hanna projeví jako sexuální bohyně a z Willa se stává zamilovaný romantik, kterému na jejich vzájemném vztahu začne velmi záležet.

 

Stapová, S.: Dívka s devíti parukamiJednadvacetiletá studentka Sophie si užívá bezstarostného času večírků, randění a cestování až do té doby, než se ocitne v ordinaci lékaře, kde se dozví krutou diagnózu. Naštěstí má kolem sebe milující rodinu a přátele a v sobě nezlomnou touhu - žít. Aby si Sophie zachovala alespoň část "normálního" života, pořizuje si paruky a s každou se stává trochu jiným člověkem. K této hře na jinou identitu přistupuje s lehkostí a hravostí a všechny své pocity si pečlivě zapisuje do deníku.

 

Steel. D.: Pegas. Nicolas a Alex jsou nerozlučnými přáteli, i jejich původ a osudy jsou si dost podobné. Svůj poklidný život tráví v blahobytu na bavorském venkově, kde jejich aristokratické rodiny spravují rozsáhlá panství. Oba muži před lety ovdověli a tak se snaží být svým dětem nejlepšími rodiči. V té době se však dostává k moci Adolf Hitler a v souvislosti s židovskou genocidou vyjde na povrch židovský původ Nicka. Rozhodne se tedy se svými chlapci utéct do Ameriky a jako vzpomínku na svého přítele a jeho rodinu si s sebou vezme šestici ušlechtilých lipických koní, které od Alexe dostal kdysi darem. A je to právě nádherný hřebec, který oba rody zase po letech spojí.

 

Gillerová, K.: Konečně se rozhodni. Natália je rozvedená matka dospívající dcery, zaměstnaná v půjčovně svatebních šatů. Se svými zákaznicemi prožívá jejich radost i nejistotu a dokáže jim často poradit, jen sama se sebou si neví rady. V osobním životě moc štěstí nezažila, manželství s Lacem, který ji neustále ponižoval, byl pro ni utrpením. Ani následující vztah s ženatým mužem neskončil tak, jak si představovala. Pak se zdálo, že konečně našla toho pravého a když už o tom byla téměř přesvědčená, našla v poště e-mail, který všechno změnil.  

 

Garwoodová, J.: Nemůžeš mě milovat. Na první setkání s Olivií agent FBI Grayson Kincaid jen tak nezapomene. Krásná právní zástupkyně se připletla k zásahu FBI a způsobila značný chaos. Měsíce sledování a pečlivého plánování tím byly zmařeny, Kincaidův nadřízený zuří, ale Olivie si to moc nezabírá. Pracuje pro Finanční úřad USA, což není žádná hračka, neboť případ, který řeší, může zničit životy mnoha naivních a nic netušících lidí.

 

Harasimová, M.: Sametová kůže. Sára, bytová architektka se po letech rozvádí a ukončení dlouhodobě nefungujícího manželství jí přináší nesmírnou úlevu. Od svého manžela Kamila si užila nespočet urážek, ale i násilí, kvůli němuž musela i s dítětem utéci. Než však rozvod nabyl právní moci, je Kamil brutálně zavražděn a Sára se stává automaticky podezřelou, neboť na tu dobu nemá žádné alibi. Případ se ještě více zkomplikuje faktem, že Kamil krátce před svou smrtí vyhrál závratnou částku v loterii a celkové napětí je vzápětí znásobeno další vraždou a nakonec i únosem Sářina synka.

 

Deveraux, J.: Šťastně až navěky. Sága rodiny Montgomeryů a Taggertů pokračuje příběhem Hallie Hartleyové, které jakýsi záhadný příbuzný odkázal dům v Nantucketu. Vypraví se tedy obhlédnout svoje dědictví a osud tomu chtěl, že se za nepříliš příznivých podmínek seznámí s mladým a bohatým Jamiem Taggertem. Hallie je tímto mladíkem okouzlená a díky jeho pozornosti celá rozkvete. Netuší však, že má Jamie temné tajemství a noční můry, proti kterým mu pomáhá Halliina přítomnost.  

 

Laurenová, S.: Vášnivý svůdník. Po divokém víkendu ve Vegas, kde zapíjela promoci, udělá Mia Hollandová nejbláznivější rozhodnutí ve svém životě. Vyrazí s Anselem Guillaumem, svým božským a nemravným úletem, na léto do Francie, jen tak si ještě užít. Když se ale za nevázanou zábavou a dobrodružstvím začnou projevovat opravdové city, Mia se musí rozhodnout. Má volit jistotu a klid svého původního životního stylu nebo se má vrhnout do neznáma s očekáváním nových a nepředvídatelných zážitků?

 

Gruber, V.: Žena.exe. Cílevědomou a disciplinovanou Helenu, excentrickou a impulzivní Taru a mateřskou Danu nespojuje jen stejné povolání exekutorek, ale kromě zaměstnání mají ještě něco společného - touhu po lásce. V jejich pracovním světě mají nejvyšší právní a morální autoritu exekutoři a nejvyšší hodnotou je řád a pořádek. Pravidla se dodržují, dluhy se platí, ale svědomí je víc než disciplína, spravedlnost je víc než pořádek a láska má větší hodnotu než oddanost systému. 

 

Nachtmanová, P.: Azurové nevěry. Ema a Diana jsou nejen spolupracovnice, ale i kamarádky, které se pravidelně scházejí u kávy a probírají veškeré ženské záležitosti. Jednoho dne se Ema své přítelkyni svěří, že má  podezření na nevěru svého manžela Martina. Pro Dianu, která žije v harmonickém vztahu, je to šok, neboť si Martina vůbec nedovede představit jako nevěrníka a sama netuší, že je podváděna svým manželem Honzou. Všechno se ještě víc zkomplikuje, když se po letech setká s Petrem, svou dávnou láskou.

 

Steelová, D.: Přesilová hra. Fiona Carsonová je respektovaná generální ředitelka multimiliardové korporace a ve svém postavení si nemůže dovolit sebemenší chybný krok a poskytnout tak nepřejícnému okolí jakoukoli záminku k sesazení. Jako rozvedená matka tráví veškerý volný čas s dětmi a s novým vztahem již nepočítá. Navíc žen na vysokých postech se většina mužů bojí a tak se Fiona vzdala představy o milujícím partnerovi. Marschall Weston je vlivný muž řídící nadnárodní společnost a oporou je mu ukázkové rodinné zázemí. Přesto však není tak bezúhonný, jak se na první pohled zdá. Oba, on i Fiona, byli ochotni obětovat cokoli, jen aby se dostali na vrchol. Čeho se vzdají teď, jen aby si udrželi moc?

 

Day, S.: Pýcha a rozkoš. Pohledná a inteligentní Eliza se stává bohatou dědičkou a zároveň i vítaným soustem pro vychytralé nápadníky. Mezi nimi se najde i takový, který spřádá ďábelské plány, při nichž mladé ženě hrozí velké nebezpečí. Eliza je sice samostatná a sebevědomá, ale na tenhle úkol nestačí a potřebuje muže, který zloducha vypátrá a ji ochrání. Krasavec Jasper Bond je schopný, prohnaný a nebezpečný lovec zločinců a pro svou klientku udělá všechno, co jí na očích uvidí. 

 

Youngová, S.: India PlaceHannah viděla Marca naposledy před pěti roky. Byl to jediný muž, kterého milovala a jediný, se kterým strávila vášnivou noc. Ráno Marco beze slova zmizel a spolu s ní opustil i Skotsko. Hannah se s tím těžce vyrovnávala a nebyla schopna navázat vztah s jiným mužem. Když se náhodou opět setkají, snaží se Marco vysvětlit své dřívější jednání a dostat tak svou lásku zpět. Pronásleduje ji na každém kroku a prosí o odpuštění. Když už to vypadá, že společnou budoucnost s Hannah má na dosah, nečekané odhalení její minulosti vynese na světlo trpkou bolest, kterou před ním tajila.

 

Melzer, B.: Vzpoura andělů. Strážný anděl Akashiel opravdu neměl nejlepší den. Nešťastnou náhodou málem způsobil smrt dívky Ráchel, nad kterou měl bdít, avšak i pro ni je od oné chvíle všechno jiné. Pronásledují ji divné postavy, její kocour najednou umí mluvit a na zahradě se objeví bytost s černými křídly. Aniž by to anděl tušil, uvedl do chodu události, které mají rozhodnout věčný boj mezi dobrem a zlem a Ráchel je uvězněna někde uprostřed. Ačkoli Ráchel nemá vůbec chuť bavit se s andělem, který ji málem připravil o život, je ale Akashiel jediný, kdo jí může pomoci. A to, že k sobě začnou pociťovat určitou náklonnost ještě celou věc zkomplikuje, neboť andělé si nemají nic začínat s lidmi.

Robertsová, N.: Rudý šál.  Fiona jako jediná přežila útok sériového vraha, který napadené ženy uškrtil a pohřbil s rudým šálem kolem krku. Z děsivého zážitku se jen pomalu vzpamatovává - navenek to vypadá, že povede zase idylický život, ale opak je pravdou. Úděsná noční můra se vrací a přestože je pachatel za mřížemi, někomu je trnem v oku právě Fiona, která smrti unikla.
 

Coyle, C.: Mezi zrnky kávy. Clare Cosiová provozovala proslulou kavárnu Village Blend, dokud se nerozhodla pro klidnější život na venkově. Po deseti letech se však vrací znovu do kavárny jako manažerka a těší se na známé prostředí provoněné lahodnou vůní kávy. Jednoho dne však najde svoji asistentku ležet v bezvědomí ve sklepě a nic nenasvědčuje cizímu zavinění. Clare si však na základě několika maličkostí, které objevila, není jistá, že to byla jen nehoda a v dalších měsících se o tom i přesvědčí. Kavárna sice dobře prosperuje, ale jedna z jejích stálých zákaznic zemře za podivných okolností v metru a další si "údajně" sama sáhla na život. Detektiv Quinn nabývá přesvědčení, že příčinou může být Bruce Bowman, který se pohybuje po boku Clare. Přestože je Bruce dokonalým spojením dobře vypadajícího muže a silné osobnosti, ženy, které se objeví v jeho životě, umírají. A tak se i Clare ocitá v bezprostředním ohrožení nejen svého srdce, ale i života. 

Barronová, S.: Jane a nepříjemnost na panství Scargrave. Když Jane Austenová přijíždí na panství Scargrave, aby navštívila svou přítelkyni hraběnku Isobel, ještě netuší, že se stane svědkem velké tragédie. Isobelina manžela náhle přepadne krutá bolest a vzápětí následuje i rychlá smrt. Za pár dní je nalezena mrtvá služka, u níž je objeven usvědčující dopis. Stín podezření padá na Isobel a jejího milence, jenže Jane o nevině své přítelkyně nepochybuje a pouští se do rozplétání důmyslného zločinu, přičemž se sama ocitá v ohrožení života.  
 

Harrod-Eagles, C.: Dynastie Morlandů 35. díl. Fénix. Píše se rok 1931 a svět se dosud nevzpamatoval z krachu na Wall Street. Krize postihla i rodinu Morlandů, Polly opustila Ameriku a vrátila se na Morland, který odkoupila od Jamese, čímž zachránila rodinný dům. James se vydává do světa hledat smysl života, Robert i jeho sestra Charlotte žijící v Londýně také touží po změně stejně jako válečný hrdina Jack. Mezitím se schyluje k válce a Morlandové znovu dokazují, že ze všeho, čemu musí čelit, se stávají silnějšími, než byli dřív.

Brownová, S.: Texas. Třídílná rodinná sága o bratrech Luckym, Chasem a nejmladší sestře Sage, kteří žijí v malém městečku Milton Point. Lucky přitahuje nejen ženy, ale díky své vznětlivé povaze i maléry. Jeho bratr Chase přišel při autonehodě o svou manželku a stal se z něj úplně jiný člověk, pro kterého život ztratil cenu. Nejmladší sestra se po studiích vrací domů s tím, že pomůže bratrům vést rodinnou firmu, ale nikdo s ní nepočítá, neboť si plánovala svatbu a nikomu neřekla, že ze zasnoubení sešlo. A je na každém z nich, jak zvládnou své životní zkoušky.

Robertsová, N.: Modré z nebe. Avery vlastní pizzerii přímo naproti rekonstruovanému hotelu a tak může jeho proměnu sledovat takřka v přímém přenosu. Obdivuje pedantského Owena, který má na dodržení termínu zahájení provozu hotelu lví zásluhu. Je pravda, že spolu dříve měli velmi blízký vztah a že na něj Avery často myslí, ale to by se musel hodně snažit, aby ji znovu získal.

Berlinová, E.: Hrana pokušení. Mischa Kennonová je perfekcionistka jak při práci ve svém tetovacím studiu a při psaní erotických povídek, tak v péči o své dokonalé platinově blond vlasy. Má také ráda kontrolu nad věcmi i nad lidmi. Jednou na zásnubním večírku své nejlepší kamarádky Dylan potkává autoritativního Connora Gallowaye, podmanivého muže s temným pohledem a zjišťuje, že síla pokušení je tak silná, že Mischu zbavuje racionálního uvažování. Také Connor, který má vždy vše pod kontrolou, v blízkosti ohnivé Mischy ztrácí svou sebejistotu. Vzájemné pokušení je všudypřítomné a touha neovladatelná. Budou schopni dostat své city opět pod kontrolu? Volné pokračování bestsellerů "Hrana rozkoše" a "Hrana touhy".


Ahernová, C.: PS: Miluju tě. Holly a Gerry patří k těm šťastným manželským párům, jimž by mohl každý jen závidět. Jenže náhle u Gerryho v jeho třiceti letech objeví lékaři rakovinu v posledním stádiu. Holly si vůbec nedovede svůj další život bez Gerryho představit a ani nechce, jenže její manžel má s ní jiné plány. Pár měsíců po jeho smrti dostane Holly balíček dopisů, které pro ni její manžel sepsal a v nichž ji žádá o splnění nečekaných úkolů. S pomocí těchto dopisů, Hollyiných potrhlých kamarádek a milující rodiny, která ji mnohdy dovádí až k šílenství, začne Holly objevovat nový život a dokonce rozmanitější, než si vůbec mohla představit.

Hindráková, H.: Očarovaná. Kateřina odlétá do Keni čerpat inspiraci pro nový román, jenže tam uvidí, co neměla, a tím si podepíše rozsudek smrti. Její sestra Sandra tuší, že se Kateřině v Africe přihodilo něco zlého a tak se rozhodne za ní odjet. Jenže stejně jako ona se ocitne v pasti místních rituálů a mocných kleteb.