Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oslavany : Ketkovice 2:2 (1:1)

5. 10. 2008

  Na krásném velkém hřišti v Oslavanech jsme se dostali hned od úvodní minuty pod mírný tlak dobře kombinačně hrajících domácích. V duchu fair-play se Žán v první minutě přiznal k teči a domácí kopali roh. Měli jsme štěstí, když Laďa na brankové čáře zachraňoval. Oslavany byly nebezpečné i v útoku, měly rychlé levé křídlo a výborně technicky vybavené pravé křídlo a tak se několikrát dostali za naši obranu a šli sami na Borise, ten však včasným vyběhnutím zmenšil úhel a nájezdy domácích chytal.  A když už ho šikovné levé křídlo obhodilo a míč směřoval do brány rychlý Honza ho těsně před lajnou vykopl. 

  Bylo jasné, že pokud chceme na tak velkém hřišti něco uhrát musíme zlepšit kombinaci a nechat míč na zemi. a skutečně, prakticky naše první akce se ujala. Agilní pravý bek Marek si výborně zakombinoval s Orim až se dostal na pravé křídlo  a přesným centrem našel Laďovu hlavu, ten výborně hlavičkoval do protějšího rohu brány a bylo 0:1.

  Hra se vyrovnala a hrál se pěkný kombinační fotbal, srovnal bych to se zápasem v Zakřanech. Domácí však přece jenom byli o kousek lepší a těsně před poločasem srovnali, když stříleli z levé strany, Boris míč jenom vyrazil před sebe a dobíhající Oslavanský hráč těsně přetlačil Vládě a míč posunul do brány, Boris ještě po kutálejícím míči skočil, ale pár centimetrů byl za brankovou čárou - alespoń dle Oslavanského pomezního stojícího dobrých 35 metrů od brány. No nic bylo srovnáno na 1:1. Chvíli před tím náš pomezní Emil zastavil náš slybný brejk pro údajný několikacentimetrový mrtvý offside....V poslední minutce první půle si natáhl Toga sval a do druhé půle ho nahradil Filip.

   V poločase kromě toho, že se řešil ten offside jsme udělali změny v rozestavení. Do útoku se vysunul Ori a Filip nastoupil na svém místě pravého halva. Posty si vyměnili i Žán s Honzem, rozhodl jsem se našeho nejrchlejšího obránce dát na stopera, neboť nám v první půlce domácí zdrhali hlavně středem obrany.

  Druhý poločas začal vrovnanou hrou s šancemi na obou stranách, 100% gólovku nedal Laďa když byl mezi penaltou a malým vápnem a jen nastřeli brankáře. Domácí se do nás obuli a zaslouženě zvýšili na 2:1 po akci pravé strany a přesném přízemním centru na nabíhajícího hráče z leva. My jsme to však nezabalili, hráli pěkně po zemi, makali jsme co jsme mohli. Útoky se přelévali od jedné brány k druhé a opět nás několikrát podržel Boris, neboť v závěru jsme čím dál více riskovali. A tentokrát to, narozdíl od zápasu v Zakřanech vyšlo, Pižma se prosadil 10 minut před koncem individuálně a šel sám na brankáře domácích Dušana Gašparíka. Pižma nezpanikařil, počkal si kam se Dušan pohne a placírkou po zemi srovnal na 2:2.

  Byli jsme na koni a chtěli zápas vyhrát a šance skutečně byli. Nejdříve měl takovou poloviční šanci Čmelda, když mu po přetaženém centru míč hlavou vracel Pižma. Další loženku v závěru utkání spálil Laďa, když ani na dvakrát sám  tváří v tváč nedokázal překonat výborného brankáře domácích.

  Celkově lze říci, že remíza je zasloužená a spravedlivá, moc mančaftů v Oslavanech vyhrávat asi nebude. Nezaujatým divákům se pěkný kombinační fotbal musel líbit, hrálo se slušně a po zemi.  Mohli jsme vyhrát, kdyby měl Laďa větší klid v koncovce, ale mohli jsme i prohrát o 3 branky nebýt výtečného Borise, kterého tím vyhlašuji našim hráčem zápasu.

 


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Týmu...

(fanda, 10. 10. 2008 23:01)

Zdar borci! Neměl jsem v úmyslu reagovat na vaše stránky, ale nedalo mě to. Zápas s Riem bylo fiasko. Mičelik píše, že nejlepší útočník je Laďa, ale to by jsme na tom byli hodně zle, když z 5ti vyložených šancí promění jen jednu. Trenérovo hodnocení hráčů je někdy až komické, přitom sebekritika mu dost schází. Většina jeho zákroků končí faulem a to mužstvu moc nepřidá. A to vám ještě odchází stoper, na kterého byl spoleh. Miga je všestranný hráč a su zvědavej, kým ho nahradíte. Je vidět, že fotbal hrát umíte a chcete, ALE musíte využít sil na hru a né se hádat a shazovat vinu jeden na druhého. Sportu zdar! Ať vám to kope!!!

kdjfhfirejdhfdhfhf

(orca, 9. 10. 2008 20:25)

Garžo nedělé vofuky a v nedělu dojdi,jestli chceš skončit,tak to udělej na konci sezony a ne teď.

Trenikn ve středu.

(max, 7. 10. 2008 14:27)

Ahoj Michale. Ve středu pokud to půjde dojdu na trenink, končím v 16:00hod., doma budu okolo 17hod., ale ve 21:00hod. mám další službu, tentokrát jdeme vypomáhat noční směně a to do rána do pěti hodin. Pokud bych nedošel na trenink, tak na zápas určitě dojdu v neděli, protože školu mám jen pátek a v sobotu. Jinak každé úterý a čtvrtek začínám chodit na malou kopanou do Rosic s klukama z místního oddělení, takže doma nezáhálím.
K fotbalu gratulace k bodu, hned po zápase jsem mluvil s Laděm o průběhu.V neděli Ahoj Max

xxx

(pižma, 7. 10. 2008 5:30)

já zapomněl , že jdu v neděli na noc. Takže po zápase žádný pivo.

záloha + Migovi

(pižma, 7. 10. 2008 4:10)

Co se týče složení zálohy mám trochu jiný názor než Orka - já i Norek potřebujeme, aby se s náma střídal někdo ve středu zálohy -Norek proto aby věděl , že nemá nic jistýho a musí nahrávat, já proto , že jednoduše nestíhám (je to pořád horší).
Pokusím se taky něco Migovi - pokud je to tvé konečné rozhodnutí, tak je to velká škoda, souhlasím se Sidem, že seš tam nejlepší a těžko tě jen tak nahradit... To , že má každej jinačí názor na to kdo by měl hrát a jak by se mělo hrát je normální...nakopávanou snad nikdo předem hrát nechce, hrajem na co máme a co nám soupeř dovolí, když to jde rozehrát když ne tak nakopnout... Ještě by toho bylo dost, v něčem cos napsal s tebou souhlasím, ale je to spíš na debatu u toho piva, škoda že jsme se k tomu nedostali v pátek jaks říkal, nakonec jsem tam byl dýl než jsem čekal. Dojdi na fotbal, pokud nebudeš chtít hrát tak dáme aspoň po zápase řeč.

co dodat

(Filda, 6. 10. 2008 19:05)

Je mi líto, že takové handrkování vůbec vzniká. Je to škoda! O to víc mě mrzí, protože když se daří, tak je partu držet hrozně jednoduchý. Nebudu se vyjadřovat k jednotlivým hráčům - myslím, že každý má v kabině svoje místo, proto jsem nikdy nikoho nezavrhoval. Hoši, podejme si ruce, plivněme pod nohy a pojďme hrát fotbal!

tak teda nevím

(Sid, 6. 10. 2008 15:54)

Jste dospělí chlapi (možná ???) a handrkujete se jak malí Jardi. Pokud bys chtěl Migo skončit s fotbalem kvůli Cantonovi, tak si přece vůbec nepomůžeš. Obzvlášť jestli tě fotbal baví. Až jednou NEBUDEŠ moct hrát, poznáš - tím Ti to ale v žádným případě nepřeju, naopak. Myslím, že by to byla škoda i pro Ketkovice - nepotřebuji a ani nechci tě nijak vychvalovat, ale dle mého názoru lepšího a perspektivnějšího stopera v současnosti těžko najdeme (snad Honza, ale dál už nic). Ano - máš chyby, ale to my všichni a Cantona taky - kdo je nemá ???? A že si někdo nevidí do huby a řeší věci tak jak je řeší ???? Každej jsme z jinýho těsta. Ale řekněte si to jen v kabině nebo u piva a odcházejte s čistou hlavou. Ano hraje se především pro zábavu, ale emoce k tomu patří taky a když jsem hrál, nikdy jsem nešel na plac se jen pobavit, vždycky vyhrát !!!
Hlavu vzhůru

nedá se nereagovat na Migu

(Cantona, 6. 10. 2008 15:27)

Nechtěl jsem Migu řešit přes web, myslel jsem si že se zachová jako chlap, příjde na trenál nebo zavolá, ale celý týden se k tomu bohužel nedostal. Já rozhodně hráče nebudu obvolávat jestli mají nějakou bolístku nebo jestli jim někdo něco škaredýho řekl. Každej má právo skončit když už nechce hrát, ale dělá se to jinak.

Co se týče naší nakopávané myslím, že jsme v naší třídě jedním z mála mančaftů, kteří se snaží kombinovat, teď na krásném place v Oslavanech to docela šlo. Nicméně třeba v Babicích nebo první půli v Příbrami se to skutečně mlátilo, nemyslím si ale že by to mlátili jen staří hráči a mladí to rozehrávali, třeba Honza Šic to taky někdy radší uvalí než aby riskoval. Samozřejmě že třeba Mara má lepší rozehru než třeba Max a proto jsem ho nyní v Oslavanech postavil i kdyby tam Max byl. Dalším důvodem proč se v úvodu podzimu moc nekombinovalo byla absence tvořivých hráčů Filipa a Paře, nejsou to už žádní dravci a ví, že pokud si balon nedají do nohy a jen odkopnou bude hned zpátky.

Co se týče mého hraní, rád tam někoho mladýho pustím, nicméně teď v Oslavanech seděl na lavce Čmelda s Fildem a ti jsou oba starší než já. Žádnej mladej co to má v hlavě srovnaný a chodí pravidelně zatím není. Jistě, kromě mě může hrát předstopera Vláďa Duba, ale jsu soudnej a vím, že toho na rozdíl ode mne naběhá víc na záloze. Tak si rád nechám poradit kdo by ještě toho předstopera mohl hrát.

Rozhodně si nemyslím, že nás fotbal nebaví nebo že je to křeč, kdyby tomu tak bylo tak bysme to už dávno zabalili.

trenérovi

(miga, 6. 10. 2008 13:42)

Nevím proč mě urážíš, viz. věta, jestli mám něco s hlavou???? Jako jeden z mála jsem ti dával vědět pokaždé jestli příjdu nebo nepříjdu na trénink či zápas. Ale jestli ti to dělá dobře tak v pohodě. Navíc ti dám jednu prospěšnou radu - vykašli se na hraní. Ty děláš na hřišti suveréně nejvíc kiksů - a je smutný že to nevidíš (nebo spíš nechceš vidět) a ostatní hodnotíš, buď soudnej, začni u seba a pusť tam místo sebe raději nějakýho mladýho kluka - horší určitě nebude.

fotbal

(miga, 6. 10. 2008 13:34)

Zdarec, předně Vám gratuluju za bod odvezený z Oslavan - je to určitě těžkej soupeř. Zároveň Vám tímto oznamuju (dřív jsem se k tomu bohužel nedostal) konec mého působení u mužstva Ketkovic. Po zápae s Riem jsem měl jasno, pak jsem ale vychladl a celej týden jsem o tom přemýšlel. Hlavním důvodem byla atmosféra v kolektivu a myslím si, že dost špatná komunikace. Tento jev už ale přetrvává dlouho a jen ztěžka se to bude v blízké době nějak měnit. Pokud se z fotbalu místo zábavy stane křeč, je to špatný. Druhou věcí byl styl fotbalu, který se tady hraje - NAKOPÁVANÁ. Je potřeba se naučit rozehrávat hru už od obrany a to samozřejmě nese riziko, že to hned nepůjde a budou nepřesnosti než si hráči zvyknou. Starší hráči v čele s tzv. trenérem vyznávají jen "odkopni to z první pryč". Špatný. Zvlášť, když je v obraně Mara, který je na tom technicky výborně a chce kombinovat. A za třetí - trenér. Vždycky jsem Michala jako trenéra respektoval, jeho názory a cíle, ale je potřeba víc komunikovat s hráči (dost z nich má často jiné názory, bohužel si je pak šuškají jen mezi sebou a neřeknou je trenérovi) - v čem je chyba?? Každopádně Vám budu držet palce a chodit fandit, o to víc mě to mrzí, protože mám fotbal moc rád. Sportu zdar..

re orca

(Cantona, 6. 10. 2008 12:08)

V podstatě s Orim souhlasím, sestava se bude dělat ve středu po treninku až budu vědět kdo bude a kdo ne, co se týče útoku rád bych tam znovu viděl Žána, ale bude se to i odvíjet od počtu obránců, při absenci Maxe a Migi (nevím jestli má něco z nohou nebo s hlavou, v každém případě by se mohl trenérovi ozvat!!! ???)potřebuji Žána na beku či stoperovi. Z těch 9 vyjmenovaných halvů má největší výhodu Vláďa, jako jediný může hrát absolutně všude a taky Orimu je v podstatě jedno hraje-li z leva nebi z prava. Robina chci v každém případě postavit hned od začátku, uvidím jestli do zálohy nebo na křídlo. Ať už bude hrát ten nebo ten jsme jeden tým a tak se musíme prezentovat.

záloha.

(orca, 6. 10. 2008 11:52)

Já si myslím,že borců do zálohy je až dost(Orca,Vláďa,Pižma,Norek,Filip,Robin),snad i Mara a Čmelda,nezapomeňme na zraněného Pařika,je to v podstatě 9 lidí respektive 8 a hrát můžou jenom 4.Tři sou jasní(Filip,Pižma,Norek) a na zbývající jedno místo si brousí zuby zbývajících šest dravců.Je na posouzení Mičelika kdo to bude a jak celý mančaft složí.Myslím si,že v útoku by si měl odpočnout Laďa v první půlce,aby do té druhé šel řádně nažhavenej a ukázal,že druhá půlka v Oslavanech byla (náhoda) a že branky umí dávat,ale zase musím uznat,že když tam není je to poznat.Snad mohl ve druhé půlce místo střely z pár metrů do brankaře zvolit nahrávku mě a myslím,že by pro mě (snad)nebyl problém trefit prázdnou branku.Sám vim,že řešení je jen jedno a Laďa zvolil střelu,tak snad příště.Nazdar.

děkuji

(Filda, 5. 10. 2008 22:00)

Ori, díky za tvoje komplimenty, vážím si jich. Musím uznat, že i na tvoji hru byl z lavičky v první půli hezký pohled a vaše akce po pravé straně vedoucí k prvnímu gólu, byla opravdu fotbalová. Pro Michala jsou to příjemné starosti pro koho se rozhodne, a kde vlastně kdo bude hrát. Určitě je to lepší než kdyby neměl z čeho vybírat. Takže se nepodceňuja a makej na trenále víc než já, protože já hrát chci. Pokud ti budu muset krýt záda na střídačce, buď klidný, určitě nebudu zapšklý!! Ve středu zdarec.

4 zápasy

(orca, 5. 10. 2008 14:47)

Ve čtyřech posledních utkáních sme šli do vedení,ale ani jednou sme to nedotáhli do vítězného konce,ale včera se hra dost zlepšila.
To kdo bude kde hrát je tvoje věc a na tvém rozhodnutí,musíš se divat i na tým a celkové výsledky.Já musím sportovně uznat,že je Filip lepší fotbalista jak já.Snad na mě nejaké místečko zbude a snad si i kopnu.Tak zdar ve středu.

hodnocení trenéra

(Cantona, 5. 10. 2008 13:12)

Boris - vychytal Oslavanské útočníky při nájezdech, sbíral centry, škoda toho prvního gólu.

Marek - výborně podporoval ofenzívu, náš nejlepší obránce ve hře dopředu.

Žán - vzhledem k tomu, že Oslavany míče prakticky nenakopávali, ale hráli rychle po zemi stávalo se že nestačil rychlostně. ve druhé půli na bekovi bez problémů.

Cantona - stejně jako Žán v první půli několikrát zaspal, ve druhé půli si zaběhal dost i do předu.

Honza - náš nejlepší obránce co se týče obranné hry, výborný výkon.

Ori - kombinace s Markem mu šla na výtečnou, velké hřiště mu očividně svědčilo.

Norek - i on se na velkém place neztratil, dobře si zaběhal. párkrát mohl spíš přihrát, ale tentokrát to nebylo tak strašné.

Pižma - zdálo se mi, že nestíhá fyzicky ani rychlostně, z naší zálohy měl očividně nejméně sil. Tak do toho dal fotbalovost a srovnal na 2:2.

Vláďa - podobně jako Ori, byl na Oslavanském letišti jako ryba ve vodě, běhání nahoru dolů to je pro něj jako dělané.

Laďa - dal sice krásnou branku hlavou a jednou zachránil na naší lajně, nicméně 2 vyložené šance nedal a to se nedá vokecat, to je fakt. Chce to větší klid v koncovce.

Toga - tak Togovi zase tak veliké hřiště moc nevyhovuje, ale bojoval. Škoda že se zranil a příště nebude.

Filip - bylo to o dost lepší než minule, vydržel v tempu celý poločas a budu mít dilema koho na pravou zálohu příště, protože Ori hraje poslední dobou také ve formě.

Čmelda - i on zahrál podstatně lépe než s Riem, byla tam opět ta jeho nečekaná klička a průniky. Příště bude asi chytat, protože Boris jede na Slovensko.