Jdi na obsah Jdi na menu
 


KETKOVICE - VYS. POPOVICE 5:0 (4:0) - žáci

11. 9. 2007

Ve druhém kole k nám zavítal nový účastník soutěže - Vysoké Popovice. Výškově srovnatelný soupeř sliboval vyrovnané utkání. Rozhodčí se mírně zpozdil a tak jsme po 20 minutové čekačce a společné dohodě zvolili soudce z lidu - Jirky Šice a právě, když kapitáni podepisovali zápis a Jirka nafasoval píšťalu a karty se ve dveřích vynořil delegovaný sudí. A tak jsme na to mohli vlítnout až s půlhodinovým zdržením. Od začátku jsme si s míčem rozumněli lépe než soupeř a předváděli to, na co v současnosti máme. I přes to, že jsme hráli poprvé s úplně novou stoperskou dvojicí, to nebylo vůbec poznat a celá obrana fungovala dobře. Martin Kuneš skvěle čistil prostor a včas přistupoval k soupeřům a Tomáš Ošťádal udivoval přehledem a dobrou rozehrávkou. Ondra Maxa si dobře poradil s nejlepším útočníkem soupeře. Na druhém beku i přes tréninkové manko nastoupil Filip Krejčíř, který měl o poznání slabšího útočníka, ale měl s ním mnohem větší problémy. Filip se bude muset rozhodnout, jestli ten fotbal vezme vážně a chce ho hrát ( a tím pádem ho brát se vším co k tomu patří). Beka jeho rychlosti a postavy potřebujeme, ale je potřeba hodně zlepšit práci s míčem a týmovou zodpovědnost. Po Filipově zranění ve druhé půli odehrál zbytek zápasu v obraně David Huczmann a odvedl slušnou práci.

V záloze jsme tradičně dominovali především zásluhou Marka Valo, který na to dneska obul nový kopačky, ale měl nehoráznou smůlu a orazítkoval snad všechy tyče na hřišti. Gólově se ale nakonec prosadil a tak jsou mířidla na nových "střelkách" už  snad seřízený. Jarda Střecha se na kraji zálohy tolik nesetkává s míčem jako loni na středu, ale vedl si dobře, konečně přestává tolik kličkovat a nahrává. Jen by se neměl tolik rozčilovat, když ti "špunti" v útoku zkazí nahrávku a ještě by to mohlo být lepší směrem vzad. Konec zápasu odehrál v záloze ještě Tomáš Fruvirt, který disponuje výborným pohybem a je velkým příslibem.

Útok se dá rozdělit na Pavla Doška, který opět dobře splnil úkol, který je mu určen a zbytek - náš "potěr". Všichni mladící ale bojují "co to jde" a o víc než hlavu větším obráncům nedají nic zadarmo. Vítek Sedláček je na kraji útoku trošku ve stínu, je to spíš koncový hráč na dorážky ve středu, ale tam holt letos operuje Pavel Došek. Taky by to chtělo trochu tlumit ty emoce a bojovat i po ztrátě míče. Michal Ošťádal se snaží spolupracovat se záložníky, ale síla v nohou ještě není a tak si musí kluci pro ty míče chodit blíž. Martin Voral a Štěpán Rajsigl jsou ještě takříkajíc "v učení" a rozkoukávají se, ale nejde jim upřít snahu a bojovnost.

Takže Vás musíme se Staněm za oba dosavadní zápasy pochválit, ale mějme na paměti, že nás čekají podstatně těžší zápasy.

Trénink je v úterý 11.9. v 16 30 a ve čtvrtek, kdy si zahrajem přátelský zápas s ivančickými mladšími žáky v jejichž dresu se představí naši loňští spoluhráči bratři Jackové. Sraz na ten přátelák je 16 15. Obojí je samozřejmě na hřišti v Ketkovicích.

No v neděli dopoledne nás čeká těžký zápas ve Zbraslavi.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

re Marek

(Sid, 12. 9. 2007 19:38)

Michal Ošťádal dal gól z malého vápna po tvé nahrávce z levé strany. Pro tebe to byl takovej lehoučkej ťukes, ale on se o to málem chudák svalil. Ale gól to nakonec byl

to Sid

(Marek, 12. 9. 2007 13:44)

"málem ta nahrávka klukovi zlomila nohu" nějak si to nevybavuju, nahrávka jakýmu klukovi zlomila málem nohu??

re Braňo

(Sid, 12. 9. 2007 10:34)

No jestli by ten řízek neměl jít spíš obráceně, málem ta nahrávka klukovi zlomila nohu. Jinak na Zbraslav mi včera přislíbila auto Jitka S., ale to nic nemění na tom, že ten kousek by ses taky mohl jet podívat, když bude zrovna chvilka volného času.

Sidovi

(Braňo, 12. 9. 2007 9:09)

Už to lepím aj tebe,bolo by to aj skorej,ale tvoje príspevky sú akosi oneskorené.
Čo mám hodnotiť? Zápas sa mi páčil,pobavil som sa,zafandil som si.To hovorí za všetko.Len ten rezeň dlhuješ Markovi.
Zbraslav? Fakt ešte neviem.Rád pomožem,ozvem sa vo štvrtok večer.
Ak niečomu nerozumieš-preložím.

Ivančice

(Sid, 11. 9. 2007 9:54)

Osobně nejsem zastáncem takových konfrontací dvou mužstev s úplně rozdílným složením a hrající o několik tříd výš. U nás v mužstvu prakticky mladší žáci nejsou - máme 5 starších žáků a zbytek je přípravka. Nebejt tím navrhovatelem Jožka Jacko tak to odmítám, ale takhle jsme si aspoň zárukou, že to bude přínosem pro obě mužstva a nezvrhne se to. Dětská duše je dost křehká.

???

(Sid, 11. 9. 2007 9:42)

Očakával by som, že sa tu objaví komentár bývalého kouča žákou.
Celej zápas shlídl, k mužům občas něco přilepí, takže všechno čte.
Tak čo ????
Ostaně v neděli dopoledne bys se mnou mohl jet do Zbraslavi. Máš čas nebo mám kontaktovat někoho jiného?

pochvala

(Cantona, 11. 9. 2007 9:37)

I díky zpoždění jsem měl možnost vidět podstatnou část zápasu a musím vás pochválit. A jsu docela zvědavej na ten čtvrtek na tu konfrontaci s mladšíma žákama Ivančic.