Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Zpravodaj červenec

29. 6. 2020

 

Z P R A V O D A J  - červenec, srpen  2019

 

Připomínám - v srpnu nebude společná schůzka v lázních, jedeme na výlet. 13. srpna  jedeme do Frenštátu pod Radhoštěm, Rožnova – do svíčkárny a do Ostravice ke srubu  P. Bezruče. Nástupní místo k přepravě autobusem je na zastávce nemocnice, v Karviné Ráji, směrem na Ostravu. Odjezd v 7:15 hodin. V 7:30 se odjíždí ze zastávky Karviná Nové Město Osvobození.

V červenci oslaví další narozeniny:       

 

Burová Dagmar nar. 21. 7. 1959

            Popková Vlastimila nar. 26. 7. 1950

                        Liptáková Helena nar. 30. 7. 1946

                                   Buchtová Jana nar. 31. 7. 1962

Přejeme nádherné narozeniny, jak v nejhezčím snu se mějte
        a ať už to nikdy není jiný, život si zkrátka moc užívejte.

                                                                                                                                      Přátelé z klubu.

a v srpnu Woznicová Ludmila nar. 18. 8. 1943.

Hodně štěstí, pevné zdraví, velkou lásku a mnoho úspěchů
                            přejeme ti k narozeninám, a taky klidný život, bez spěchu.

V plánu práce na červenec a srpen máme:   

 

Červenec:

  9. července – pravidelná schůzka členů onkoklubu.

Zájezd do Jeseníků. Karlov – Hotel Kamzík a okolí. Prohlédnout si místo, kde by bylo možné zorganizovat rekondiční pobyt v roce 2020, krátký pobyt v Karlové Studánce.

Klubovna bude uzavřena od 10. 7. – 12. 8. 2019 – zajistíme vyřizování pošty a nutné administrativy.

Srpen:

13. srpna – pravidelná schůzka členů onkoklubu.

15. srpna - Den otevřených dveří. Tisk a distribuce informačních letáků a brožur.

 

V srpnu jsou změny – schůzka nebude a Den otevřených dveří v klubovně, proběhne až 10. října.

 

  • Miládka s Andělkou se zúčastnily v Praze 19. mezinárodní konference Reach to Recovery Praha, ve dnech 12.-15.6. 2019 a AVON pochodu.

  • Na Den pokory a vďaky do Rájecké Lesné také odjely dvě členky. Výsledek skvělého dne – budeme hledat možnosti jak příští rok zorganizovat společné setkání s děvčaty ze Žiliny a Čadce, někde na Moravě.

  • Proběhl letošní rekondiční pobyt v Hotelu Mesit. Skvělé ubytování, jídlo dobré a hodně, velká vedra, která většině z nás nedovolila delší procházky. Relaxačních služeb, hlavně bazénu jsme si užili jako nikde. Opět bude zpracovaná brožurka s fotodokumentací a hodnocením. Pokud by se chtěl někdo písemně vyjádřit a zhodnotit pobyt „po svém“, s tím, že bych text mohla použít do brožurky, budu ráda.

 

Co připravujeme:

·Výlet do Jeseníků se uskuteční 10. července. Pojedeme do Hradce nad Moravicí, prohlédnout Hotel Bellaria, pak do Karlova, do Hotelu Kamzík, prohlédneme okolí i hotel, zvážíme, zda by se nám líbilo strávit příští rok rekondiční pobyt v Jeseníkách. V Hotelu Kamzík můžeme obědvat. O stravu a pitný režim se finančně každý postará sám. Odjíždět se bude od Slezské University v 7:00 hodin.

  • V rámci Týdne sociálních služeb, které proběhnou letos ve dnech 30.9. – 13.10., se uskuteční v klubovně i Den otevřených dveří. Dne 10. října od 10:00 do 14:00 hodin. K tomuto tématu se vrátíme v září.

  • Výlet do Zlína, do firmy EPITA DD. Dne 4. září. Nezapomeňte si zajistit poukaz na pomůcku. Pokud budete mít zájem o kompresívní podprsenku, na kterou přispívá i zdravotní pojišťovna zde je číslo či kód: 0140551. Kódy epitéz znají lékaři. Jsou různé typy. Součástí programu výletu je návštěva Gobelínové manufaktury. Tuto možnost nabídněte svým známým, kamarádkám, které v klubu nejsou.

  • Tak trochu v předstihu – Setkání zástupců regionálních onkoklubů. Dne 25. září. Devět let od prvního setkání, které se stalo tradicí jsme opět „na řadě“. Podrobné informace dostanete také v září. Budeme se scházet ve Spolkovém domě na 10:00 hodinu. Ovšem návštěva Okresního archívu padá, v archívu proběhne rekonstrukce. Náhradní program řešíme. Počítá se s účastí 65 – 70 osob.

 

Kultura – co je v nabídce?

 

Karvinské kulturní léto 2019. Ve dnech 7. 7. – 28. 7. a v srpnu dne 4. 8. – 25. 8. – koncerty, divadelní představení.

 

Městský dům kultury – program je na internetu nebo na plakátech po celém městě. Informace o prodeji vstupenek a objednávky tel.: 596 309 000, 602 522 498.

 

Kino CENTRUM

17. 7. v 15:00 hodin LOVEní – romantická komedie ČR, Biograf Senior – vstupné 50,-- Kč. 31. 7. ve 20:00 hodin – Ibiza. Francouzská komedie. Vstupné 110,--Kč. V Letním kině Teroristka, český film s Ivou Janžurovou – 18. července v 21:30 hodin za 80,-- Kč.

 

Termíny schůzek v Rehabilitačním sanatoriu v roce 2019:

        10. září, 8. října, 12. listopadu a 3. prosince.

 

Opět se budeme scházet v salonku budovy B, Rehabilitačního sanatoria Lázní Darkov, a.s. Každé druhé úterý v měsíci, kromě prosince. V 15:00 hodin.

 

Přeji ať se v klidu a pohodě můžete věnovat koníčkům, ve zdraví a bez úrazů prožívat letní dny.              

 

Bláža

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář