Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Hodnocení projektu - Toulání pro zdraví

2. 1. 2019

Hodnocení aktivit spadajících do projektu Toulání pro zdraví.

Cílem projektu bylo další zkvalitnění služeb, nabídka nových aktivit. Realizace probíhala ke spokojenost podílejících se členů i organizátorů. Časový plán byl změněn a některé akce neproběhly z důvodu konání jiných zajímavějších a některé akce jsme přesunuli na rok příští. Projekt s tímto názvem již realizován nebude, ale relaxační a další volnočasové aktivity jsou zahrnuty do projektu Ozdravné aktivity členům spolku. Tak, jak je organizujeme každý rok. Bude třeba je i omezit z důvodu stárnutí členstva a stále větších zdravotních problémů. 

V březnu odjela skupinka do polského městečka Wisla na výlet a využít služeb rehabilitačního zařízení Golembiewski. V dubnu se měl konat turnaj v minigolfu v Bohumíně, přesunuli jsme termín na podzim a ani tehdy se nekonal. Nebyli jsme schopni domluvit se s vedením Profitu Bohumín na termínu. Také jsme chtěli navštívit jarní výstavu Flora Olomouc, termín jsme přesunuli na letní výstavu, byla vedra, nebyl zájem. Do Rájecké Lesné na Den pokory a vďaky. Znovu jsme se setkaly s členkami sdružení Venuše Žilina v Čadci, kam nás pozvaly členky spolku Klinček. Vydaly jsme se na poutní místo Zivčákova. Setkání více než 200 účastníků v hezkém a zajímavém prostředí je příjemný zážitek. Spolupráci se zahraničními onkologickými kluby jsme rozšířili také o spolek z polských Piekar. Můžeme se těšit na hezké společné akce. I letos se konalo setkání zástupců regionálních onkologických klubů. V Opavě. Zároveň jsme se zúčastnili oslav 20. výročí založení klubu ISSIS.

Červnový výlet do Beskyd. Do Horní Bečvy, do Hotelu Mesit. Dohodli jsme předběžně podmínky k tomu, aby se rekondiční pobyt konal zrovna v tomto hotelu. Včetně relaxačních služeb. V okolí jsme si prohlédli ještě další pobytový areál, nikdo neotevřel. Je zde hezky, procházky zvládneme i přes náročnější terén. Výlet pokračoval do Dřevěného městečka v Rožnově pod Radhoštěm a do muzea. Většina účastníků výletu bude chtít i na rekondiční pobyt, je dobře, že viděli kde prožijí týden.     

V říjnu byly zájemcům o rehabilitační služby rozdány poukázky k načasování procedur a také poukázky  na služby pedikérky. Tyto služby mají vzbudit v členech spolku zájem o ně, dále je využívat i bez příspěvků. Starat se o své zdraví. Všichni již vědí jak na to a vědí kam si pro pomoc zajít. Dne 24. října jsme se sešli ve Spolkovém domě. Plnili jsme polštářky špaldovými slupkami. Polštářky ušila Zuzka. Byla to velice příjemná společná akce, polštářků jsme naplnili více, několik můžeme rozdat.  Nakoupily jsme v Kalužince, něco materiálu je v klubovně vždy a 28. listopadu, jsme si podle předlohy „ vyhrály“ se zdobením polystyrénových bílých koulí.  V prosinci jsme si přivezly ze zahrad přírodniny a udělaly vánoční dekorace.

Kultura – jako i většina karvinských občanů jsme velice vděčni městu, že provedlo revitalizaci kina Centrum, vybavilo ho moderní technikou. Mohly jsme sledovat Čajkovského Louskáčka tak, jako bychom ve Velkém divadle v  Moskvě byli. Ve větší skupině jsme navštěvovali spíše filmová představení. Nejdříve „ na pokec “ v kavárně. Takže Chata na prodej, pohádka „Když draka bolí hlava“, v babském kinu Doktor Martin. 

V Městském kulturním domě – divadlo s pražskými herci. „ Dokud nás milenky nerozdělí“ Bavili jsme se. Dne 6. listopadu jedeme do divadla J. Myrona, do Ostravy. Pozvali nás ze sdružení tělesně postižených, nabídli 11 vstupenek. Fantom muzikálu se líbil.

Jsme rádi, že máme k dispozici prostory Spolkového domu. V lednu se konala přednáška pro veřejnost na téma: Jak snáz zvládat onkologická a jiná onemocnění. V březnu jsme dělali velikonoční dekorace, v květnu smažili vaječinu, v srpnu ty polštářky a ještě jednou se tam sejdeme. Je nám tam dobře a pro budoucno bude jistě ještě více tato možnost společného pobývání využívaná.

Rok končí, pro spolek rok úspěšný. Připomněli jsme si to 28. prosince ve Spolkovém domě. Loni nám tam bylo dobře, zopakujeme. Vyrazili jsme od Kina Centrum. Procházkou k místu kde se ná sešlo 30. Děvčata zajistila občerstvení, pitný režim, hezky se povídalo a plánovalo čím si zpříjemníme život příští rok.

 

Zpracovala: Monczková   

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář