Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Zpravodaj prosinec

29. 6. 2020

Z P R A V O D A J  - prosinec 2019

 

Už tu máme poslední měsíc v roce. Můžete dnes navrhnout nějakou aktivitu, kterou bychom mohli realizovat v příštím roce. Zařadíme do plánu práce. Hlavně však nezapomeňte – 30. prosince, je to v pondělí, sejdeme se letos naposled ve Spolkovém domě. Půjdeme opět od Kina Centrum, cestu se mohou další účastníci předsilvestrovského procházení přidat. Rezervace  v SD je od 14:00 do 17:00 hodin.

 

V prosinci budou oslavovat: 

 

Dokoupilová Zuzana – nar. 13. 12. 1947

            Bartmanová Milada – nar. 16. 12. 1952

                                                           Krutki Bohuslav – nar. 21. 12. 1950

                                                                       Gehriová Janina – nar. 22. 12. 1953

                                                                                   Vavrochová Anna – nar. 23. 12. 1938

                                              

K narozeninám Vám přejeme ze všeho nejvíc hodně zdraví,
potom také štěstí a lásku, a ať Vás to na tom světě baví.

                                                                                                                      Přátelé z klubu.

 

Takový hezký a hodící se citát jsem objevila: „ Tu jsem náhle viděl, že mohu pro druhého něco znamenat, už jenom tím, že tu jsem a že ten druhý je šťastný, protože jsem u něho. Je to něco, pro co lze žít. “ ( Remargue ) 

 

Co máme v plánu práce na letošní prosinec:

3. prosince – poslední schůzka v roce, vzpomínka na bývalé členy. 

Výtvarná dílna v klubovně - vánoční rukodělná činnost  

30. prosince - předsilvestrovské procházení – tradiční minituristická akce. Ukončení ve Spolkovém domě. 

 

Co připravujeme:

  • Vánoční výtvarná dílna se uskuteční v klubovně 12. prosince. Přineste si svíčku, pokud si chcete přinést další svůj materiál, je možné. Ozdůbky máme a pomůcky také. Větvičky a jiné přírodniny ze zahrady budou také.

 

Rozsvícení vánočního stromu na náměstí sice proběhlo 1. prosince, ale Karvinský vánoční jarmark je tu pro nás od 2. prosince do 23. prosince. Součástí je Vánoční městečko se stánkovým prodejem a vánoční program. Kdyby tak nasněžilo, to je naše náměstí touto dobou a zvlášť večer, moc hezké.

Od 5. 11. do 19. 12. představuje paní Danuše Pytlíková obrazy, paličkování, patchwork, enkaustiku. V Mánesové síni Městského domu kultury.

 

Kam za kulturou?

Vánoce na zámku a v podzámčí – sobota 14. prosince od 10:00  do  17:00 hodin. Zámek Fryštát v Karviné. Prohlídky zámeckých komnat s dobovými kostýmy, tanci, ladovskými koledami, zpěvem, tvořivou dílničku, vánoční výzdobou, voňavým dárečkem. Prodej vstupenek od 3. prosince.

24.12. v 10:00 hodin -  Lázně Darkov nadělují – Zdobení vánočního stromu, dárky, koláčky, svařák a koledy u dárcovského mostu v Karviné Darkově..

 

V kině Centrum:

Světové uměni v kině Centrum dává: Balet Louskáček, P. I. Čajkovského -  17. prosince. Pohádka plná hravosti a fantazie, která je symbolem vánoční atmosféry po celém světě.

BIOGRAF SENIOR – Román pro pokročilé – 19. prosince ve 20:00 hodin. Vstupné: 50,-- Kč.

Jak zapůsobí rozvod na jejich morálku a sebevědomí? Hlavní hrdina Rudolf (Marek Vašut), noblesní šarmantní světák, je po rozvodu způsobeném nerozvážnou milostnou avantýrou nucen přestěhovat se z přepychu velkoměsta do venkovského hotelu, který vlastní se svým prostopášným bratrem Arnoštem (Miroslav Etzler).

                                                                      

Což takhle recept? Na dobré kokosky.

4 bílky ušleháme s 20 dkg krupicového cukru a ždibkem soli dohusta. Rozmícháme v misce 16 dkg kokosu a 6,8 dkg dobré, jemné strouhanky. Sníh vlijeme do misky, rozmícháme dobře se směsí a na plech, vyložený pečícím papírem tvoříme lžičkou malé kopečky. V troubě, rozehřáté mírně, pouze sušíme.

Dobré perníčky, hned měkké jsou upečené podle receptu na sáčku Perníkové koření.   

Termíny schůzek v Rehabilitačním sanatoriu v roce 2020:

14. ledna, 11. února, 10. března, 14. dubna, 12. května, 9. června, 14. července, 11. srpna, 8. září, 13. října, 10. listopadu, 8. prosince 2020.

 

Opět se budeme scházet v salonku budovy B, Rehabilitačního sanatoria Lázní Darkov, a.s. Každé druhé úterý v měsíci, kromě prosince. V 15:00 hodin.

Nádherný je Vánoc čas, po roce ho tu máme zas,
              tak se dohromady dejte
                          život si užívejte
.

  

 

 

                    Tohle je také hezké - Štěstí nezaručí ani krása ani štíhlost. Jen něco, co je v tobě uvnitř, něco, co ti nikdo nemůže vzít, ale ty to můžeš rozdávat a těšit se z toho. Je to takový magický kruh, který jen tak něco nenaruší. Pokud si věříš. (T. Keleová-Vasilková)

 

Spokojené a klidné prožití vánočních svátků přeje Bláža 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář