Jdi na obsah Jdi na menu

Zpravodaj č. 10/2007

23. 4. 2008

Sdružení onkologických pacientů Karviná

Adresa: Karvinská hornická nemocnice a. s., Zakladatelská 975/22,

735 06 Karviná – Nové Město

Telefonní kontakt do klubovny: 596 338 177

Provozní doba v klubovně:  Úterý:      8,00 – 12,00 hodin

                                              Čtvrtek: 10,00 – 14,00 hodin

Z P R A V O D A J  10_07

Říjen 2007

Vítr fouká ze strnišť, neděláme si z toho nic. Vezmeme si teplé svetry a půjdem šlapat kilometry. Procházky nás zahřejí, vybarvená příroda naplní naše oči i duši krásnými zážitky a v neposlední řadě uděláme něco pro své zdraví. Měly bychom se na těch procházkách otužovat, protože až přijdou plískanice budeme to potřebovat.

Tento měsíc slaví narozeniny

Drahuška B. slaví půlkulatiny.

                                Anička P., Jaruška T. a Věruška W.                                 

Omlouvám se za chybu v Minizpravodaji 09-07. Dodatečně přeji Helence O., kterou jsem v září ve Zpravodaji neuvedla.

Co se nám podařilo

  • Velmi mile nás překvapila účast na výletě do Chotěbuze. Jsou k dispozici fotky, na kterých vypadáte velmi spokojeně. Je možné si je prohlédnout, nebo zakoupit do rodinného alba.
  • Rekondiční pobyt v penzionu U Studánky, který jsme absolvovaly na začátku září se vydařil i když nám  letos nepřálo počasí. Přesto jsme zvládaly chodit na procházky, navštěvovat les a odnášet si na pokojíky pěkné úlovky hub a při čištění se s nimi znovu pomazlit. Také jsme ve větší míře než jiné roky hrály společenské hry a užily si při nich plno legrace.

  • V dnešním zpravodaji bychom chtěli poděkovat Magistrátu města Karviná, že nám zdarma poskytl 10 vstupenek na koncert Televarieté – procházka operetou.

Připomínám

  • Na dnešní členské schůzi proběhne po třech letech volba výboru sdružení, tak jak nám to ukládají stanovy. Na minulých schůzkách jste  do kandidátky na volby navrhly sedm členů. Jejich jména jsou Vám dnes k dispozici. Kandidátka byla vyvěšena na viditelném místě v klubovně, tak aby se k ní mohly vyjádřit i členky sdružení, které na minulých schůzkách nebyly přítomny.

  • Po dohodě s paní účetní Miládkou Vás upozorňujeme, že 8 členek sdružení nemá ještě zaplacené členské příspěvky za rok 2007. Z důvodu vedení účetnictví je nutné tyto příspěvky neprodleně zaplatit, nejpozději však do listopadu 2007.

Připravujeme

·        Na 25. října 2007 na 9,00 hodinu připravujeme pracovní terapii „malování na hedvábí“. Tento čtvrtek tedy nebudeme cvičit. Barvy a štětečky jsou připravené a budou hrazeny z klubových peněz. Šátečky a šálky zajistíme, ale zájemce o malování si je zaplatí. Ještě dnes nahlaste svoji účast na této akci. Dle zájmu bude vyhlášen eventuelně  ještě jeden termín.

·        Dne 4. prosince 2007, na poslední schůzku letošního roku, chceme pozvat zase Mikuláše s čertem. Dnes nebo v listopadu budeme vybírat 120,-- Kč na teplé občerstvení. Již dnes můžete přemýšlet o vhodném, vtipném dárečku, který každá z Vás přinese, aby Vás měl Mikuláš čím obdarovat. Cena dárku by měla mít hodnotu nejméně 60,- Kč.

·        11. října 2007 se uskuteční v Praze sněm všech celorepublikových onkologických sdružení. Bude nás reprezentovat Bláža.

  • V pátek 12.  října 2007 se uskuteční řada přednášek v rámci projektu „Udělej to pro sebe“ Byly jsme osloveni zástupci Základní školy v Orlové Lutyni. Abychom to zvládly pojedou všechny edukátorky sdružení. Držte nám palečky.

Kultura

Výstavy

 Galerie Pod Věží 

  • 12. 9. - 10. 10. 2007 se uskuteční výstava plastik autorky Gabriely Neničkové

  • 17.10. – 28. 11. 2007 se uskuteční výstava ilustrací Pavla Hlavatého

Galerie Zdravého města

  • 11.10. – 9. 11.2007 Mezinárodní výstava v rámci spolupráce zdravých měst zemí Visegrádské čtyřky – slovenský nebo polský autor či umělecké seskupení

Městský dům kultury Karviná

 Zve na úterý 30. října 2007 na 19,00 hodinu. Uvádí hru Rozmarný duch, kterou si připravila Divadelní společnost Háta Olgy Želenské.

Vlasta

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář