Jdi na obsah Jdi na menu

Zpravodaj č. 1/2007

17. 4. 2008

Sdružení onkologických pacientů Karviná

Adresa: Karvinská hornická nemocnice a. s., Zakladatelská 975/22,

735 06 Karviná – Nové Město

Telefonní kontakt do klubovny: 596 338 177

Provozní doba v klubovně:  Úterý:     8,00 – 12,00 hodin

                                             Čtvrtek: 10,00 – 14,00 hodin

 

Z P R A V O D A J  01_07

 

Leden 2007

Motto: Každý život má svůj Mys dobré naděje

Vánoce a Nový rok jsou za námi, potěšily jsme se se svými rodinami, zvládly kupu práce a starostí. Jistě jste si už trochu odpočinuly a teď budeme radostně vítat každý nový den v roce 2007. Přeji celé naší „rodině“ zdraví, trochu štěstí a především chuti k dalšímu setkávání a činnosti v klubu.

Komu  blahopřejeme v tomto měsíci  k narozeninám

Kulatiny má v lednu Maňka H.

 

Eliška H., Olinka. P.,Maruška K.

 

Ať jsou všechny Vaše dny prozářené sluncem a štěstím......

 

 

 

 

Co se nám podařilo

  • Bláža neustále hledá a zpracovává možnosti  na dalších projektech, které by mohly zabezpečit naši činnost po finanční stránce v roce 2007. Podařilo se zatím dostat příslib od Firmy Siemens.
  • 14. 12. 2006 se uskutečnilo setkání zástupců onkologických sdružení ostravské části severní Moravy. V letošním roce jsme byly pořadatelé my a povedlo se nám připravit opravdu pěkné setkání pro členky z Ostravy, Třince, Havířova. Jen z Frýdku Místku přijela zástupkyně až v odpoledních hodinách a tak se s ní setkala jen Blaženka. Každá členka výboru upekla nějakou dobrotu, buď sladkou, nebo slanou a na fotkách , které kolují na schůzce můžete vidět naši klubovnu pěkně připravenou na setkání i setkání samotné. Sdělily jsme si navzájem naše zkušenosti, zkritizovaly jsme přístup Prahy, hlavně jejich malou vstřícnost pro Moravské kraje při pořádání školení a seminářů. Živě se také diskutovalo o Květinovém dni, který od letošního roku organizuje nová agentura a přejmenovala jej na Český den proti rakovině.
  • Pěkná, nová zpráva je určitě ta, že 28. 5. – 31. 5. 2007 se bude konat jarní rekondiční pobyt v Penzionu Pod lípou v Řece.

  • V rámci pracovní terapie jsme letos před vánocemi zařadily dva dny tzv. „ malého kurzu vánoční dekorace“. Kurzu byly věnovány tři dny – jeden den zajištění potřebného materiálu a dva dny aktivní účasti členek. Zájem předčil naše očekávání. Všechna děvčata byla moc šikovná, některá uplatnila svoji fantazii, jiná si nechala poradit, nebo pomoci od lektorky kurzu.  Také z této akce jsou k dispozici fotky, na nichž můžete vidět pracovní elán. Na závěr každého dne kurzu jsme vyfotily členky s jejich výrobky a rozzářená očka Vám napoví, jakou radost měla každá z nich ze svého výrobku. Slova jsou v tuto chvíli jen slova. To se musí prožít. Zeptejte se děvčat jakou krásu a radost si přinesly domů a zda je jejich blízcí pochválily za jejich šikovnost.  Zkušenost nám ukázala, že k takové činnosti musíme hledat jiné prostory, protože naše útulná klubovna se při této akci stala jen klubovničkou. Děkuji všem, kteří pomohli se zabezpečením materiálu.

 

Připravujeme

·        V rámci projektu „Šance zůstat zdravá“ budou ve dnech  11.1.2007 na základní škola Prameny a 24.1.2007 v Tyflocentru uskutečněny přednášky na téma Prevence karcinomu prsu.

·        16.1. 2007 proběhne v klubovně sdružení inventarizace majetku klubu. Pro tuto náročnou práci budou potřebovat členky revizní komise klid a tak prosím členky aby v tento den odložily návštěvu klubu. Děkuji.

·        Po zkušenostech s kurzem vánoční vazby Vám nabízíme možnost jiných podobných aktivit v rámci „tarapeutické dílny“. Budeme rádi, když přijdete s námětem a také se aktivně zúčastníte. Předběžně na  rok 2007 navrhujeme např. velikonoční téma – jak zpracovat?, ubrouskovou techniku a zase vánoční vazbu. Mohly bychom tyto kurzy rozdělit do čtvrtletí, s tím že bychom vynechali prázdninový termín.

·        Termíny a místa konání schůzek v I. pololetí 2007:

Rehabilitační sanatorium Karviná Hranice -  13. února – členská  schůze, 10. dubna, 12. června.

          Galaxie Karviná Hranice – 13. března, 15. května.

 

Kultura

Dne 11. 1. 2007 v 17,00 začíná vernisáží výstava v Galerii Zdravého města v Karviné.

Svá díla prezentují:

Darina Šurečková barvené hedvábí Stanislav Agner řezbářství

Sejdeme se před budovou Univerzity v Karviné Fryštátě, abychom se po delším čase vydaly společně za kulturou. Výstava potrvá do 2. března 2007.

 

Městský dům kultury uvádí v úterý 16. ledna v 19,00 hodin úsměvnou detektivku

Co v detektivce nebylo

Vystupuje Petr  Nárožný, Václav Vydra a další  pražští umělci..

Přeji pěkný kulturní zážitek

Vlasta

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář