Jdi na obsah Jdi na menu
 


2021

Dne 9. prosince v 18:13 vyjela jednotka k požáru budovy do obce Vysoký Újezd. Na místě bylo zjištěno, že se jedná o požár popelnice u rodinného domu, od kterého chytla fasáda a osobní automobil. K požáru byl použitý vysokotlaký proud. Na místě spolu s HZS Beroun, HZS Řevnice, HZS Příbram, JSDH Rudná a PČR.
 
5. listopadu v 9:38 vyjela jednotka do obce Svatý Ján ke spadlému stromu, který ležel přes vozovku. Při příjezdu na místo události již zasahovala jednotka z Loděnic. Na místě naše jednotka řídila dopravu a pomohla s odstraněním stromu.
 
Dne 21. října v 11:35 vyjela jednotka ke spadlému stromu do obce Loděnice, od té doby jednotka jezdila ke spadlým větvím a stromům po okolních obcích. Nejsložitější situace byla v Kozolupech, kde došlo k pádu větví na střechy domů. K odstranění větví přijela plošina z Železné a automobilový žebřík z Berouna. Následně došlo k postupnému odřezávání a tím došlo k odstranění větví. Tímto postupem došlo k minimalizování škod na střeše. Jednotka se vrátila na základnu až kolem 19:00.
 
14. října v 17:48 vyjela jednotka do obce Loděnice - Jánská k požáru rekreačního objektu.
K likvidaci požáru byly nasazeny 3 proudy D. Po provedení likvidace požáru probíhalo rozebírání konstrukce a hledání skrytých ohnisek.
Na místě společně s Jednotky HZS Beroun a SDH Loděnice a Rudná.
 
14. 9. v 9:19 vyjela jednotka k požáru chaty do obce Loděnice. Provedeným průzkumem na místě bylo zjištěno, že se jedná o požár chaty v plném rozsahu. K likvidaci požáru byly nasazeny dva proudy "D". Zásah probíhal v dýchací technice. Na místě společně s HZS Beroun, Příbram, SDH Rudná, Chyňava a Policie ČR.
 
12. 9. v 7:16 vyjela jednotka k požáru chaty do obce Loděnice. Provedeným průzkumem na místě bylo zjištěno, že se jedná o požár chaty v plném rozsahu. K likvidaci požáru byly nasazeny dva proudy "D" . Na místě spolu s HZS Beroun, HZS Příbram, JSDH Loděnice a PČR.
 
29. 8. v 17:26 vyjela jednotka k požáru lesního porostu do obce Loděnice. Provedeným průzkumem na místě bylo zjištěno, že se jedná o požár chaty. Chata se nacházela na nepřístupném místě a muselo být nataženo několik stovek metrů hadic, aby mohl být požár uhašen. K likvidaci požáru byly nasazeny dva proudy "D" a hasící hřeby. Jednalo se o stejnou chatu, která hořela dne 3.7. Na místě spolu s HZS Beroun, HZS Příbram, JSDH Rudná, JSDH Loděnice a PČR.
 
23.7. v 5:45 vyjela jednotka k požáru černé skládky do obce Lužce. Průzkumem bylo zjištěno, že se jedná o požár starého gauče. K likvidaci požáru byl nasazen vysokotlaký proud.
Na místě společně s HZS Beroun.

20.7. v 15:39 vyjela jednotka do obce Vysoký Újezd k technické události. Na zahradě se nacházel neznámý velký had. Na místě bylo zjištěno, že se jedná o užovku. Užovka byla odchycena a vypuštěna mimo zastavěnou část obce do přírody. Na místě společně s HZS Řevnice.

9.7. v 7:30 vyjela jednotka do obce Trněný Újezd ke spadlému stromu, který částečně zasahoval do vozovky. Pomocí motorové pily byl strom odstraněn.

3.7. v 14:28 vyjela jednotka k požáru lesa do obce Bubovice. Po průzkumu na místě bylo zjištěno, že se jedná o požár posedu. Následně byl ohlášen požár chaty o několik stovek metrů dál od požáru posedu. Požár chaty se nacházel na nepřístupné místě a muselo být nataženo několik stovek metrů hadic, aby mohl být požár chaty uhašen. K likvidaci požárů bylo nasazeno několik proudů "D". Zásah byl velmi náročný a trval více než 6 hodin.

13.5. 14:58 vyjela jednotka do obce Mezouň k zatopenému sklepu. Pomocí čerpadla byla voda ze sklepa vyčerpána. Z této události přejela jednotka do obce Lužce kde byl též zatopený sklep a opět pomocí čerpadla byla voda vyčerpána.

8.4. v 22:01 vyjela jednotka k požáru sila do obce Kuchař. Požár byl uhašen pomocí vysokotlakého proudu. Na místě spolu s HZS Beroun, Řevnice, a JSDH Rudná a Třebotov.

20.1. v 0:51 20. února v 0:51 vyjela jednotka k požáru sazí v komíně do obce Vráž.

https://www.hzscr.cz/clanek/pozar-chaty-v-nepristupnem-terenu-na-berounsku.aspx?fbclid=IwAR2L090PapJFl_RrnTNLOF4L8D4PwSHTxOtZVRJh0T-VzYzEj4UJeEFtDPg 

 

15. 1. v 10:35 vyjela jednotka do obce Kozolupy k psovi, kterému uvízla hlava v plotě a hrozilo udušení psa. Pomocí pily byl plot naříznut a pes byl osvobozen. Na místě s HZS Řevnice.

7.1. v 9:17 vyjela jednotka k nakloněnému stromu nad komunikaci do obce Bubovice. Na místě s HZS Beroun.