Ingredience: Těsto: 1 Hera, 1 měkký tvaroh, 250 g polohrubé mouky Náplň: 1 kg křehkých jablek, 1 vanilkový cukr, 1 skořicový cukr, 2 lžíce rumu, 50 g rozinek, 1 lžíce pískového cukru, 1 lžíce strouhanky Na plech tuk, na potření 1 vejce, 1 vanilkový cukr | | | Postup přípravy: Z Hery, tvarohu a mouky vypracujeme těsto a rozdělíme na 2 části. Dáme na 1 hod. do chladničky. Mezitím nastrouháme na hrubo jablka a namočíme rozinky do rumu. Vyválíme jeden plát, dáme na vymazaný a vysypaný plech, posypeme jablky, rozinkami, cukrem, vanilkovým cukrem a skořicovým cukrem a strouhankou. Na náplň dáme druhou vyválenou placku, propícháme vidličkou a potřeme rozšlehaným vejcetem Pečeme nejprve zprudka (15 min. asi na 200 °C) a poté 15 minut zvolna - asi na 170 °C. Upečený posypeme vanilkovým cukrem.
Do těsta se skutečně nedává cukr ani vejce - podobně jako do výborných tvarohových šátečků. |
|